Wakkermens is eenzijdig

Zo is het, Wakkermens is eenzijdig.
Daar willen we graag iets aan doen maar daar hebben we wel hulp bij nodig.

Waarom zijn we eenzijdig? Simpel, te weinig mensen. Meer mensen betekent meer diversiteit.
We hebben geen echte journalisten en te weinig “hobby” schrijvers. Maar bovenal is diversiteit een voorwaarde zodat de lezer zich door de verschillende gezichtspunten kan bewegen. Verschillende gezichtspunten is noodzakelijk om een eigen indruk van de werkelijkheid te ontwikkelen.

Wie wil meewerken en artikelen aanleveren?

blankOm veelzijdiger te worden zoeken we vrijwilligers. Journalisten, vertalers en mensen die nieuws in de diverse media opspeuren, geschikt voor publicatie op Wakkermens. Mensen die uiteindelijk de tekst, met eventueel beeldmateriaal, klaar aanleveren. Maar ja, het moet wel op Wakkermens passen.

Wat wil Wakkermens dan eigenlijk?

We willen graag berichten publiceren van nieuws wat bij de (over)heersende media “per ongeluk” niet verschijnt of te weinig aandacht krijgt. Nieuws wat echter wel de wereld beweegt.

Ook opinie stukken zijn welkom. Voor esoterische hocus pocus zijn er zeker andere, meer geschikte webpagina’s te vinden. Aan de andere kant is het uitsluiten van een niet waarneembare wereld, niet echt slim. Immers, we weten het niet of deze wel of niet bestaat. Het uitsluiten daarvan beperkt je dan onnodig in je denken.

Ook zijn we van mening dat onze samenleving de ontwikkeling, zoals deze beschreven wordt in het boek 1984 van George Orwell, allang voorbij is. Dat de meesten binnen onze samenleving dus ongemerkt al in een schijnwereld leven. Dit betreft de kijk op de samenleving, de staat, onze democratie, mensenrechten, politiek, digitale media, onderwijs, vrijheid van godsdienst en meningsuiting, enz.

Maar vooral betreft dit “het geïnformeerd” zijn. Beter gezegd: geïnformeerd voelen en gedesinformeerd zijn. Een geniale lezing hier op JoeTjoep van Prof. Dr. Rainer Mausfeld (Duitstalig).
Daarmee komen we dan direct op vertalen. Er zijn veel en bijzonder professionele alternatieve, Duitstalige webpagina’s en ook veel video materiaal die zeer goed aansluiten bij wat we hier graag zouden willen plaatsen. Vertaalwerk, ondertitelen.

Meer dan alleen nieuws

blankAlhoewel we de indruk hebben dat veel bezoekers ook bij Wakkermens, eigenlijk vooral jagen op de bevestiging van een al vastgelegde mening, willen we toch meer dan alleen over de misstanden en de misleidingen in de wereld berichten.

Het kennis nemen van- en het inzicht krijgen op deze misstanden en grove manipulatie in onze westerse media vormt een eerste stap op weg naar een mogelijk inzicht. Ons denken is een voorwaarde voor inzicht en zonder inzicht ook geen vrijheid.

Inzicht

Wanneer het kwartje gevallen is en het duidelijk wordt dat de wereld niet zo is, waarvoor men deze altijd gehouden heeft, zal bij velen de innerlijke vraag ontstaan wat men hieraan kan doen.

De wereld verbeteren dat kan, maar het begint wel met ons eigen individuele denken over deze wereld. En daar wordt het moeizaam en intensief. Maar het kan.
Vooral sinds de laatste 150 jaar loopt de ontwikkeling van onze samenleving, niet meer echt menswaardig en de inrichting van de samenleving dient steeds minder de mens zelf binnen deze samenleving. Maar we waren toch allemaal “er bij”?

Misleiding in het denken

We waren blijkbaar niet wakker genoeg. We lieten en laten ons maar al te graag (ver)leiden door het uitzicht op meer, op meer welvaart. Dit werkt, omdat het (on)bewust ons egoïsme aanspreekt.
Inmiddels heeft zich hierdoor een kapitalistische samenleving kunnen vestigen die gebaseerd is op altijd meer en waarin we allen gevangen lijken.
Ons is wijsgemaakt dat wanneer je heel hard voor je eigen hachje werkt (verdeel en heers), de welvaart ons allen en jezelf in het bijzonder, toekomt. Door gebrek aan inzicht geloven we dit diep van binnen ook nog stiekem, ondanks de waarneming dat er maar een klein kringetje mensen stinkend rijk worden door ons geploeter.

blankDe tweede verleiding waar we ingetrapt zijn is onze “democratische” staatsinrichting. Niet dat democratie slecht is, maar zoals we die inmiddels als normaal beschouwen kan deze niet werken en is zij slecht. Dat doen we hier uitgebreid uit de doeken.

Nu is de status zo, dat de machtigen de beslissingen in de achterkamertjes nemen en via de media het juiste gedachtegoed onder het volk gevormd wordt. Hierdoor is de “democratie” stuurbaar en daarmee een prachtig instrument om de massa tevreden en in toom te houden.

Dit is ook de reden waarom de staat (“onze democratie”) zich alles en nog wat, terecht en onterecht, toe eigent. Zich op elk gebied wat ons mensen aangaat, gerechtigd en bevoegd verklaard beslissingen voor ons te nemen. Hoe breder dit gebied waarover de staat zich gelegitimeerd verklaart is, om zo groter zijn de mogelijkheden de bevolking tevreden en onder controle te houden, zonder dat we dit merken.

Hier doen we een poging om tot vernieuwende gedachten te kunnen komen over onze maatschappij. Het gaat hier om natuurwetten die binnen de mens leven en daarmee ook binnen onze samenleving. Zolang we deze gebieden in de wereld niet herkennen en alles steeds maar over een kam scheren, zolang zal de willekeur ons beheersen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.