Staatsvrije scholen

Staatsvrije scholen in Nederland

Vrijheid van Onderwijs
een van de belangrijkste aangelegenheden waar onze samenleving voor staat (hier over meer).
Help ons deze lijst aan te vullen en meldt ons staatsvrije scholen.

Op postcode gesorteerd

Florencius

De Savornin Lohmanlaan 2
1181 XM Amstelveen

Webpagina

Florencius basisschool biedt kwalitatief hoogwaardig particulier basisonderwijs
en creëert ideale condities, waardoor kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Guus Kieft School

Amsterdamseweg 380
1182 HS Amstelveen

Webpagina

De Guus Kieft School is een kleinschalige, democratische school voor primair en voortgezet onderwijs. Ieder kind wil zich van nature ontwikkelen. Wij spreken die natuurlijke nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie van kinderen aan.

Florencius

Leemzeulder 29
1251 AM Laren

Webpagina

Florencius basisschool biedt kwalitatief hoogwaardig particulier basisonderwijs
en creëert ideale condities, waardoor kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Junior College

Leemwierde 132A
1353 LP Almere

Webpagina

Wilt u beter basisschool onderwijs voor uw kind, meer aandacht en goede resultaten. Wij bieden precies dit! Uw kind kan één of meerdere dagen mee lopen in de vakantie.

Boerderij-school Hooi

Molenweidtje 1,
1862 BC Bergen

Webpagina

Kindgericht, kleinschalig, vernieuwend, staatsvrij.
We gaan ervan uit dat elk kind een uniek en volwaardig mens is en vanuit een natuurlijke impuls wil leren. Kinderen kunnen zich met ongeremde vreugde in het leven storten; zij willen de wereld met al hun zintuigen ervaren.

Florencius

Florapark 1
2012 HK Haarlem

Webpagina

Florencius basisschool biedt kwalitatief hoogwaardig particulier basisonderwijs
en creëert ideale condities, waardoor kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

21st Century Global School

Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS  Haarlem

Webpagina

De 21st Century Global School is een particuliere tweetalige school (Nederlands / Engels) die leerlingen voorbereidt uit te blinken in een toekomst die zij kiezen.

De Vrije Ruimte

Stadhouderslaan 15
2517 HV Den Haag

Webpagina

In vrijheid ontdek je wat je wilt en kunt
De Vrije Ruimte is een democratische school die werkt met sociocratische besluitvorming. Hierdoor hebben docenten, ouders en leerlingen een gelijke stem. Ieder kind is van nature leergierig.

Instituut Blankestijn

Oudegracht 189,
3511 NE Utrecht

Webpagina

Bij Instituut Blankestijn zit iedere leerling op de eerste rij, letterlijk en figuurlijk. Uw kind staat centraal en daarom bieden wij maatwerk in een prettige leeromgeving. Elk kind is anders, maar bij Instituut Blankestijn halen we het maximale uit iedere leerling.

Happy Kids basisschool

Wittevrouwenkade 4
3512 CR Utrecht

Webpagina

De plek voor hoogbegaafde kinderen!
Wij geven de school vorm vanuit de maatschappelijke vraag naar vernieuwendnderwijs en we geven het onderwijs vorm vanuit de kenmerken van hoogbegaafde leerlingen!

De Basisschool van HIP

Weltevreden 4A
3731 AL De Bilt

Webpagina

Word de beste versie van jezelf.
Op De School van HIP geven wij gepersonaliseerd les. Op die manier halen we namelijk het beste in onze leerlingen naar boven.

De Ruimte

Insingerstraat 39
NL 3766 MA Soest

Webpagina

Wij hebben een uniek schoolconcept. Jonge mensen tussen 2 en 22 jaar worden van harte uitgenodigd om zich in alle vrijheid en vanuit gelijkwaardigheid te ontwikkelen samen met hun medestudenten, de staf en de docenten.

De Werfklas

Nico Scheepmakerpad 18
4103 VG Culemborg

Webpagina

De Werfklas, een kleinschalige onderwijsvernieuwende school geïnspireerd door de antroposofie, gelegen in de ecologische wijk Eva-Lanxmeer in Culemborg, opgericht in 2003.

Anfortas

Kievitstraat 32
4815 GC Breda

Webpagina

– We leven in een tijd waarin het zelfbewustzijn zich steeds sterker ontwikkelt en dat dit om vrijheid vraagt op het gebied van opvoeding en onderwijs, gezondheidszorg, kunst, religie en wetenschap;
-Dat deze vrijheid van cultuur de voorwaarde is om passende antwoorden te vinden op de steeds groter wordende maatschappelijke problemen.

Bliss Vibration Kids Academy

52xx ‘s-Hertogenbosch

Webpagina

Ervaringsrijk hoog vibratie onderwijs op maat; meervoudig gelokaliseerd.
Zoveel meer dan gewoon een school: Ter herinnering aan hun eigen bliss vibratie en overvloed. Ter realisatie van een hoge vibratie van kinderen en hun ouders.

DOE

Blaarthemseweg 83
5502 JT Veldhoven

Webpagina

Onze missie
Het bieden van een inspirerende leeromgeving waarin jonge mensen zich op basis van gelijkwaardigheid ontwikkelen tot zelfbewuste, creatieve wereldburgers die op hun eigen manier bijdragen aan een steeds veranderende samenleving.
De Ontdekkers

Joubertweg 8
6861 DN Oosterbeek

Webpagina

De Ontdekkers is een regionale particuliere basisschool voor creatief (hoog) begaafde leerlingen van 4 tot en met 14 jaar.
We gaan er vanuit dat elke leerling uniek is en in eigen tempo leert. Onze school heeft daarom geen groepsindeling gebaseerd op leeftijd, ….

Vrije initiatief-school Talander

Vispoortplein 16,
7201 ET Zutphen

Webpagina

Talander is een kleinschalige, particuliere vrije school. Waar we – los van alle regels voor het onderwijs – met elkaar bepalen wat belangrijk is bij de opvoeding.
Voor kind, leerkracht en ouder.

De Hofakker

Veldwijkerweg
7251HE  Vorden

Webpagina

Wat heeft je kind nodig? Hoe kan de eigenheid van je kind het beste tot zijn recht komen?

Dit zijn de vragen die op school de Hofakker centraal staan.

Aventurijn

Voorsterweg 1
7371 GA Loenen

Webpagina

Aventurijn is een kleine school. Dit betekent dat er veel ruimte is om ieder kind te begeleiden. Onze visie in één zin: kinderen willen altijd leren wat ze nodig hebben in hun leven. Onze oud-leerlingen stromen door naar opleidingen in het mbo, hbo of universiteit.

Brede basisschool
de
Verwondering

Melkweg 13
9306 TC Alteveer

Webpagina

BBS de Verwondering biedt onderwijs dat verder gaat dan het aanleren en stimuleren van cognitie. De cognitieve vaardigheden zijn onderdeel van het onderwijs, maar niet enkel het hoofddoel. De balans tussen hart, hoofd en handen staat centraal.

de Triangel

Asserstraat 23,
9451 AA Rolde

Webpagina

De naam van de school, “De Triangel”, verwijst naar de drie-eenheid in opvoeding tussen gezin, kerk en school. De ouders zijn er diep van overtuigd dat het gereformeerde geloof, zoals dat in gezin en kerk beleden en beleefd wordt, ook zoveel als mogelijk gestalte moet krijgen in het onderwijs aan hun kinderen. Het gaat om een eenheid, zoals de drie zijden van een triangel een eenheid vormen.

De Ontdekking

Noorderdiep 99
9521 BC Nieuw-Buinen

Webpagina

De Ontdekking is een sociocratische school. Daarbij gaat het over de manier van besluitvorming. Waar in een democratie de meerderheid bepaalt, kunnen in de sociocratie besluiten alleen genomen worden wanneer alle aanwezigen geen overwegend beargumenteerd bezwaar hebben tegen het nemen van dat besluit.