Oproep: Stop met pinnen!

blankBij Wakkermens hebben we bij veel maatregelen zo onze twijfels of deze werkelijk het “indammen” van het Coronavirus dienen of dat er een geheel andere agenda uitgerold wordt.

Het verdwijnen van het contante geld bijvoorbeeld heeft bij de machthebbers een hoge prioriteit, immers het is het Laatste bastion van de privacy.

Nu ken ik niet ieders gewoonten. Maar ik snuit zelf nooit mijn neus in een briefje van €20,-. Ook lik ik er niet aan, spuug erop of pulk mijn oor ermee uit. Er is dus geen enkele reden om het geld uit mijn portemonnee niet aan te nemen. Omgekeerd, nadat ik het wisselgeld weer heb aangenomen, pulk ik niet (direct) in mijn neus, ruik of lik ik er aan.
Alleen wanneer al deze smerige, onwaarschijnlijke handelingen allemaal achterelkaar plaatsvinden, zou je wellicht kunnen menen dat er een mogelijke vorm van overdracht zou kunnen plaatsvinden. Maar zelfs dan, is een overdracht zeer onwaarschijnlijk.

We hebben op Wakkermens meermaals gewaarschuwd voor het verdwijnen van contant geld. Ook wezen we op de treurige omstandigheid dat helaas het grootste deel van de bevolking hieraan (uit gemakzucht?) door exhibitionistisch pingedrag, meewerkt.

Staat het financiële systeem op instorten?
We bouwen onze eigen gevangenis
Algoritmen en Big Data
Cash is het laatste bastion van de privacy
Corona – Een keizer zonder kleren

 

Geldschepping & Rente,
Banken & hun eigenaren,
Jouw Vrijheid.

Een informatieve film van de Handjecontantje.org

Oproep: Stop met pinnen!

Nog is het een “advies”. Er is dus met onze oproep nog geen sprake van een oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Nog niet, dat gaat waarschijnlijk nog wel komen, we moet dus snel zijn deze dreiging af te wenden.

Deel deze boodschap op alle kanalen die je kent:
Stop met pinnen, betaal contant!
Redt het contante geld!

Ook kunnen we niet de winkelier verwijten dat deze een bordje heeft met het verzoek “Graag alleen pinnen”. Mensen die “geen” pinpas hebben kunnen meestal gewoon contant betalen. De winkelier doet er alles aan om zijn deuren niet te hoeven sluiten. Tenminste anders dan door een faillissement want de ordedienaren treden steeds strenger op.

 

De financiële tsunami komt

Hier een interview met Ernst Wolf. Het is Duitstalig en slechts de eerste 5 minuten met ondertiteling. We maken dit nog af, maar dit is veel werk.
Ernst Wolf schreef in 2019 het boek: De finanz Tsunami komt.Het interview geeft belangrijke gezichtspunten over de huidige ontwikkelingen in de wereld.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.