Corona en berichtgeving

blank
Bij deze afbeelding weet u tenminste direct waarover het gaat

Of Corona nu wel of niet gevaarlijk is, of dat Corona nu wel of geen bedreiging vormt, daarover doen we hier geen uitspraak. Dit is de zoektocht tussen de verhalen door, die iedereen zelf moet gaan.
Ook moet duidelijk zijn dat er tegen virussen, geen medicamenten zijn. Dit geldt voor Corona en ook voor ons gewoon griepje. Alleen ons lichaam zelf, is in staat een virus effectief te bestrijden. Dat wil zeggen, bij een gezond lichaam. Daar wordt natuurlijk ook het mogelijke aan gedaan zodat mensen in het algemeen geen gezond lichaam meer hebben. Ons vergiftigt voedsel, permanente bestraling en een opgejaagde maatschappijcultuur zijn niet direct gunstige omstandigheden voor het ontwikkelen en in stand houden van een gezond lichaam. Hieraan zijn we grotendeels zelf schuldig.

De berichtgeving over het virus is 2-ledig.

Ten eerste hebben we de gebruikelijke eenheidsbrij in de overheersende media. Deze beperken zich op angst makende berichtgeving. (Onafhankelijk of deze nu wel of niet juist zijn) Berichtgeving die de indruk wekt, je nu echt geïnformeerd te voelen. Waarbij elk bericht nauwelijks afwijkt van het vorige. Herhaling, eindeloze herhaling dus. Snel verspreiden, oncontroleerbaar, nieuwe infecties, sterfgevallen enz. zijn hierbij de trefwoorden. Het kan morgen u treffen, is de boodschap.

Ten tweede vind je in de alternatieve media vooral de zoektocht naar het wie, waar en waarom. Hierbij worden soms zeer wilde verbanden gelegd die daarom niet bepaald onjuist hoeven te zijn. We noemen hier een paar thema’s die wel degelijk verband kunnen hebben met de Corona hype.

  • We kennen de interesses van de machtselite voor globale angst en het voordeel van de roep naar globale maatregelen. (infectieziektes, maar ook klimaat en terreur) Vooraanstaande boodschappers van de One World Order beweging hebben herhaaldelijk openlijk geuit dat het geen vraag is óf deze Een wereldheerschappij er komt maar of deze er goed- of kwaadschiks zal komen.
  • Ook weten we dat het overgrote deel van DNA onderzoek plaats vindt ten behoeve van de biologische oorlogsvoering. Vooral kwamen er berichten aan het licht i.v.m. de Mexicaanse griep, SARS en Ebola. De perversiteit kent hier geen grenzen: DNA onderzoek, niet ten dienste van de volksgezondheid, maar om het mogelijk te maken dat kunstmatig geconstrueerde ziekteverwekkers vooral bepaalde etnische groepen treffen.
  • Het vertrouwen in de farmaceutische industrie daalt, het wantrouwen in vaccinaties stijgt. Dit is een nogal alarmerend ontwikkeling voor “wereldleiders”.

Om de overheersende berichtgeving nog werkzamer te laten werken, moeten we dit in het dagelijkse leven ook voelen. Of de relatief lakse maatregelen van de overheid uit wijsheid voortkomen – om geen paniek te veroorzaken – is te betwijfelen. De techniek van de kleine stapjes geeft ook de mogelijkheid om steeds weer maatregelen te verordenen. Hierdoor verlengt zich de tijdsduur om angst actief te houden en waardoor de overheid langer de gelegenheid als leidende “beschermer”optetreden.

De heersende media berichten over het aantal geïnfecteerden, vast gestelde zieken, de heel erg zieken en de sterfgevallen. Of hebben we iets gemist? Verder is de snelheid waarmee het virus zich verspreidt, een belangrijk thema. Logisch, want dit is bepalend of de capaciteiten in de gezondheidszorg de zieken kunnen “verwerken”. Er bestaat dus de kans, dat er voor u geen plek meer is.

Vergelijkende cijfers met de jaarlijkse griepgolf in Nederland, worden in de overheersende media (OHM) vermeden. Nou hier zijn ze dan, het ministerie spreekt hier overigens altijd van een jaarlijkse griepepidemie:

  • 2018/2019 waren dit waarschijnlijk 2.900 sterfgevallen door de “bekende griep”
  • 2017/2018 waren dit zelfs waarschijnlijk 9.400 sterfgevallen door de “bekende griep”
    De griepepidemie duurde in dit tijdvak zelfs 18 weken.

 

Hier volgen twee berichten van Ad Broere

De statistieken van het coronavirus

blankEr is een website, die gedetailleerde informatie geeft over de ontwikkeling van het coronavirus. De site heet Worldometer. Bij ‘over ons’ staat te lezen:

“Worldometer wordt gerund door een internationaal team van ontwikkelaars, onderzoekers en vrijwilligers met het doel om wereld statistieken beschikbaar te maken op een beeldvormende en actuele manier aan een groot en breed publiek over de hele wereld. Worldometer is eigendom van Dadax, een onafhankelijk bedrijf. Wij hebben geen verbinding met politiek, overheid of bedrijfsleven.”

Dadax blijkt een software bedrijf te zijn, gevestigd in Shanghai, China in 2016. Het bedrijf is prive eigendom – niet bekend van wie – en in 2019 stonden er 10 werknemers op de loonlijst. Zoiets als Bellingcat, lijkt het.

Lees verder bij Ad Broere

 

‘De Hele Olifant’

blank
De stippen verbinden

Vanwege de snel opeenvolgende gebeurtenissen in de wereld zet ik mijn nieuwsbrief voor de maand maart – geactualiseerd – op mijn blog. Ik relativeer geenszins wat er zich nu aan het voltrekken lijkt te zijn. De mensheid wordt op zijn twee gevoeligste aspecten geraakt: angst voor de dood (het coronavirus) en angst voor armoede en gebrek (de economie die lijkt in te storten). In het gesprek dat de Israeli Yuval Harari met Adriaan Van Dis had voor De Wereld Draait Door betoogde Harari dat de mens een verhaal nodig heeft om in beweging te komen. Het verhaal dat zich nu aan het ontvouwen is, brengt een heftige beweging met zich mee. Vooral die van angst en paniek. Angstige mensen in paniek geven snel hun individuele zelfstandigheid uit handen als ze een reddingsboei toegeworpen krijgen. Het lijkt erop dat de kaarten zijn geschud. Toch is dat niet waar volgens mij, want er is een factor die over het hoofd wordt gezien: De Liefde.

Lees verder bij Ad Broere

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.