Corona – Een keizer zonder kleren

Kent u het sprookje De nieuwe kleren van de keizer?
Pas wanneer een klein kind durft te roepen: “De keizer heeft helemaal geen kleren aan!” wordt duidelijk dat het allemaal zwendel was.

 

Kijk naar de cijfers

Voelt u ook het gevaar van het Corona virus naderen? Zo niet, dan heeft u een zorgwekkend empathie probleem.

Een samenleving wordt ontwricht. De consequenties voor het sociale leven op lange termijn zijn niet te overzien; individuele catastrofen met grote gevolgen zijn zeker. Vrienden van ons hebben net een leuk huisje gekocht. Door de Corona maatregelen zijn beide voorlopig zonder inkomsten. Onze kinderen zitten thuis. Ze willen graag ergens gaan spelen, maar de ouders van de vriendjes vinden dit geen goed idee. De visboer voor de supermarkt gaat om 15:00 naar huis, geen klanten.
Veel middenstanders, maar ook grote bedrijven zoals KLM, komen in zwaar weer, duizenden werknemers zullen hun baan gaan verliezen. Nog eens duizenden mensen zullen een onontwijkbaar financieel faillissement tegemoet gaan.
Er zijn zelfs landen met een uitgangsverbod, in een andere context zouden we dit huisarrest noemen. Wil mijn buurman nu wel of geen gezellig buurpraatje? Angst voor de medemens groeit, men gaan op de vuist voor een rolletje wc-papier. De samenleving wordt gemold.

 

De ratio activeren!

Bij het zien van de nieuwsberichten wordt vooral het gevoel aangesproken. Dit is heel normaal. Gossie, er worden steeds meer mensen ziek en het komt ook steeds dichterbij! Hoor ik zelf ook bij de risicogroep? Misschien toch een beetje beter oppassen…

De tv gaat uit, de beelden blijven hangen. Angst is de slechtste raadgever weet ik, dus even tot tien tellen. Hoe zat dat nu precies met de cijfers van de gewone griep?

blankElk jaar is er een seizoensgriep. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu publiceert daar keurig getallen over. Nog interessantere cijfers zijn te vinden op de webpagina Volksgezondheidenzorg.info. Volgens het colofon een zijtak webpagina van het RIVM.

Hier is netjes te ontnemen dat:
er in het griepseizoen 18/19 2.900 mensen stierven aan de gevolgen van griep
er in het jaar 17/18 zelfs 9.400 medeburgers te betreuren waren.

Jaarlijkse uitschieters van 6- 7- 8000 dodelijke slachtoffers blijken normaal te zijn. Bekijk hier de rest maar zelf.
Ook hier geldt natuurlijk weer dat het vooral de ouderen en zwakkeren treft .
Ik kan me niet aan een nationale noodtoestand herinneren.

Ter vergelijking:
In de regio Wuhan, met ca. 11 milj. inwoners, zijn tot nu toe (16 maart.) ca. 68.000 mensen met het Coronavirus besmet en 3110 sterfgevallen.

blankWanneer we naar de zeer milde griepgolf van 18/19 in Nederland kijken, blijkt – verborgen voor de massa omdat het geen echt nieuws was – dat 400.000 mensen de griep hebben gehad. We hebben toen de patiënten niet op Corona getest. Hadden we in dit milde griepjaar wel op Corona getest, dan zouden daarvan tussen de 40.000 en 60.000 Corona-positieve tests zijn uitgekomen. Daar zijn we vandaag nog heel ver vandaan .

Bij de grote griepepidemie van 17/18 , zijn zelfs 9.400 ( 0,056% van de bevolking) aan de griep  gestorven. Hadden we in dit jaar bij de grieppatiënten op de aanwezigheid van Coronavirussen getest, dan was hier bij 130.000 tot 190.000 patiënten het Coronavirus aangetoond.

Corona is niet nieuw.
Men heeft in voorgaande jaren nooit patiënten op het Coronavirus getest. Men weet echter wel dat bij 8 – 15% van de “gewone” griep patiënten, ook Coronavirussen zouden zijn aangetroffen. In het griepseizoen 17/18 zouden dan bij duizenden mensen het Coronavirus zijn gevonden; maar men heeft er toen niet naar gezocht.
Ook in dat jaar herinner ik me niet aan een nationale noodtoestand.

 

Is Corona het werkelijke probleem?

Natuurlijk lijkt het Coronavirus een paar eigenaardigheden te hebben die we hier kunnen benoemen. Ten opzichte van de ons bekende griep is Corona besmettelijker. Het lijkt er op dat er ook meer complicaties kunnen optreden. Interessant is vooral dat bij kerngezonde, sterke mensen een te sterke reactie van het immuunsysteem kan plaats vinden (wel als uitzondering). Of dit laatste samenhangt met de geruchten die op een kunstmatig geconstrueerd virus wijzen, zullen we pas veel later kunnen beantwoorden.

Wanneer we de bovenstaande cijfers nog eens goed in ons hoofd ordenen, zijn er rationeel gezien geen redenen om angst te hebben en al helemaal geen reden voor paniek.
Het werkelijke gevaar ligt in de ontwrichting van de samenleving. Dit zal enorme gevolgen gaan hebben. Dit betreft niet alleen de materiële gevolgen, ook de menselijke moraliteit zal in de samenleving op de proef gesteld worden. Het egoïsme bijvoorbeeld, het voor je eigen hachje zorgen, het hamsteren. Een kwalijk trekje krijgt zo een aura van legitimiteit.

Bovendien, en ja daar zijn we weer, heeft de huidige ontwikkeling invloed op onze burgerrechten. Mensen raken geïsoleerd en worden alleen gelaten met vele vragen. Door de onvolledige informatie via de overheersende media (OHM) en het gebrek aan sociale omgang is het voor veel mensen lastig om tot een eigen redelijk oordeel te komen.

Verbluffend inzichten in de Corona-paniek

 

 

Waarom al die maatregelen dan?

Weten we nog niet. Dat de berichtgeving tamelijk opgeblazen wordt, lijkt ons wel duidelijk. Maar het waarom blijft nog gissen. De draconische maatregelen door onze “leiders” roepen meer vragen op dan dat er antwoorden gegeven worden.

Als antwoord op de publieke angst, die een product van gedachteloosheid is, heeft de politiek gekozen voor voelbare maatregelen.
Nou, we voelen het. In sommige landen heerst zelfs een uitgangsverbod, dat heet in een andere context huisarrest. Ook hier in Nederland zullen nog meer beperkingen in de burgerlijke vrijheden volgen.

 

Qui Bono?

Het financiële systeem
Sinds enige tijd is het bij de meesten wel aangekomen dat het beurzenfeestje niet oneindig kan doorgaan. Ons financiële systeem is tamelijk ziek en men weet dat een Big Reset noodzakelijk is. De perverse hoeveelheden geld welke maandelijks in de markten gepompt werden – de oude Goldman Sachs dienaar en crimineel Draghi van de ECB drukte maandelijks 80.000.000.000 in de markt – was een laatste stuiptrekking van de bestaande financiële wereld. Dringend noodzakelijk, maar niemand wist hoe. Het was wachten op de gelegenheid de markt onderuit te laten gaan. Het is dus absoluut niet waar dat Corona de oorzaak van deze aardverschuiving aan de beurzen is, maar wel een welkome aanleiding.

Het kapitalisme is goed
Al onze welvaart hebben we te danken aan het vrije markt kapitalisme. Het kapitalisme heeft ons de zegen gebracht. Dit bijna religieuze geloof heeft in de laatste tijd behoorlijk aan glans verloren en de eerste voelbare scheuren ontstonden.
Het zou voor bepaalde kringen catastrofaal zijn wanneer de mensen zouden ontdekken dat dit systeem niet deugt. Onze rijkdom, nou ja die van enkele andere heren, is gebouwd op schulden, vooral op schulden die door onze schouders gedragen worden. We hebben een schulden economie, onze welvaart is een gestolen welvaart. Maar wanneer het huidige kapitalistische systeem implodeert ligt dit nu gelukkig heel duidelijk aan het Coronavirus en niet aan dit mensonwaardige systeem.

blankDivide et impera, verdeel en heers.
Het egoïsme is de bouwsteen van onze kapitalistische samenleving. Angst en paniek zijn uitstekende voorwaarden het egoïsme aan te wakkeren. Wanneer er mensen nu al elkaar te lijf gaan om een rolletje wc-papier is de werking op ons egoïsme wel duidelijk. Dit is voor de heersende macht prima. Zij zullen met zekerheid voor orde gaan zorgen.

Pinnen
De oproep om bij betalingen vooral te pinnen en zo min mogelijk contant te betalen, wijst op een richting waar verdere maatregelen heen zouden kunnen gaan. Wanneer iemand niet net in een briefje van € 20,- zijn neus heeft gesnoten, is er geen enkele reden om hiermee niet te betalen. Overheden volgen al lang de strategie om het contante geld te laten verdwijnen. Er is niet veel voor nodig om deze laatste bastion van privacy te ontmantelen, mede door het domme exhibitionistisch pingedrag van een groot deel van de bevolking.
In Duitsland worden al telefoon data gebruikt om contacten van besmette mensen te achterhalen. Over de gevolgen van de ontwikkeling rondom Big Data schreven we hier ook al over.

De Globalisten
De roep naar globale maatregelen, of dit nu om terreur, klimaat of infectieziektes gaat, is muziek in de oren van de globalisten. Met deze globalisten bedoelen we vooral heren als Soro’s en Gates. Beide “filantropen” hebben miljarden belangen in de farma-industrie.

Big Pharma
Voor de farmaceutische industrie is het alarmerend dat het wantrouwen in vaccinaties stijgt. De diverse wereldwijde vaccinatieprogramma’s leveren honderden miljarden gegarandeerde omzet.

Perversiteit
Ook weten we dat het overgrote deel van DNA onderzoek plaats vindt ten behoeve van de biologische oorlogsvoering. Hierover kwamen er berichten aan het licht i.v.m. de Mexicaanse griep, SARS, Ebola of de varkensgriep. De perversiteit kent hier geen grenzen: DNA onderzoek, niet ten dienste van de volksgezondheid, maar om het mogelijk te maken dat kunstmatig geconstrueerde ziekteverwekkers vooral bepaalde etnische groepen treffen.

 

Corona als kans?

Er zijn zeker nog meer gebieden te noemen waarvoor het Coronavirus zeer gelegen komt. Hier gaan we in volgende artikelen verder op in.
Bijvoorbeeld is het veel belangrijker, om deze noodtoestand als aanleiding te nemen om met een wakkere blik het functioneren van onze samenleving en de globale structuren in de wereld nog eens kritisch te bestuderen.
Op Wakkermens zijn hiervoor genoeg denk prikkels te vinden. Bijvoorbeeld hier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.