Vermoedt China de VS achter de Corona uitbraak?

blankDe woordvoerder van het Chinese Ministerie van buitenlandse zaken Lijian Zhao heeft een beroepgedaan op de autoriteiten van de VS om informatie vrij te geven over de oorsprong van het Corona-Virus. Beijing suggereerde zelfs dat US-militairen het COVID-19 naar China zouden hebben gebracht.
Zhao wees naar een Video van dinsdag, waarin de directeur van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, Robert Redfield, toegaf, dat er in de Verenigde Staten een aantal Corona-gerelateerde sterfgevallen waren, die per ongeluk als griep gedeclareerd waren.

Redfield gaf toe dat de artsen op dat moment geen nauwkeurige test voor de nieuwe ziekte hadden. Hij ging er niet verder op in wanneer deze onjuist gediagnosticeerd gevallen zich voor de eerste voordeden. Hij zei alleen dat “dat er op deze manier enkele gevallen werdend gediagnosticeerd”.

2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation! pic.twitter.com/vYNZRFPWo3

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) March 12, 2020

De woordvoerder van het Chinese Ministerie van buitenlandse zaken riep de Amerikaanse autoriteiten op om preciezere informatie over deze zaken.
Ook wees hij op een militaire delegatie van de VS die in oktober 2019 naar Wuhan reisden om deel te nemen aan de militaire wereldspelen. Kort daarop bevestigde Wuhan de uitbraak van de Corona-epidemie. De militaire delegatie was een onderdeel van een groep Amerikaanse atleten.

Volgens de Wereld gezondheidsorganisatie, WHO, werd de COVID-19-epidemie voor het eerst op 31. December 2019 gemeld in de Chinese stad Wuhan. De oorsprong van het virus is nog steeds niet bekend.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.