Staat het financiële systeem op instorten?

blankWanneer een centrale bank een publieke mededeling doet moet men weten dat dit bijna altijd in overleg gebeurt met de spreekbuis van de Wall-Street-Bankers: de Amerikaanse centrale bank FED. De Federal Reserve als centrale bank van Amerika is alles, behalve een staats- of publieke inrichting. Zij is een privéonderneming waarvan een paar grote privébanken aandeelhouders zijn.

In een artikel van De Nederlandse Bank (DNB) kwam men met de mededeling dat ‘wanneer het systeem instort, de goudvoorraad als basis kan fungeren voor de nieuwe opbouw’. Het financiële einde lijkt nabij wanneer zelfs de fiatgeldbankiers toegeven dat een monetaire reset onontkoombaar is en er daarna een goudstandaard komt.

DNB geeft toe dat goud de enige redder is als het systeem door zijn hoeven gaat. In het artikel de volgende passage:

“Gold is… the trust anchor for the financial system. If the whole system collapses, the gold stock provides a collateral to start over. Gold gives confidence in the power of the central bank’s balance sheet.”

Volgens het IMF houdt DNB 615 ton goud aan voornamelijk in Amsterdam maar kondigde op 7 oktober aan dat er een groot deel overgeplaatst wordt naar een militaire basis in Zeist, Camp New Amsterdam. Dat is veiliger als de paniek aan alle kanten uitbreekt.

Bronnen uit Bitcoinkringen wijzen er op dat DNB de Keynesiaanse inflatiespelletjes speelt van het globale monetaire systeem. Een systeem dat nu meer dan ooit een schuldpiramide is die op instorten staat en met kunst- en vliegwerk aan de praat wordt gehouden. De gecentraliseerde financiële krachten van de wereld weten hoe het er werkelijk voor staat. Daarom wordt er en massaal goud verzameld en opgeslagen. Burgers worden aangemoedigd om vooral veel uit te geven en zich dieper in de schulden te steken net als de overheden doen.

De DNB kwam vorige week met een rapport over de financiële stabiliteit waarbij ‘een prijscorrectie op de huizenmarkt niet uitgesloten wordt’. Als oplossing om de klappen voor de banken bij een inzakkende huizenmarkt op te vangen, moeten zes banken meer reserves aanleggen. Die moeten nu 13 miljard i.p.v. 10 miljard aanhouden. De rekening daarvoor komt bij de consumenten te liggen in de vorm van hogere hypotheekrentes.

Verder is DNB in het kader van de monetaire ondergang bezig om crypto valuta te muilkorven. Bedrijven die diensten aanbieden voor de wisseling van crypto naar geld en crypto wallet aanbieders moeten zich registreren bij De Nederlandse Bank. Dit zal eerder averechts werken want deze invasieve voorschriften en beperkingen van crypto door de centrale banken wakkeren de interesse van beleggers alleen maar aan.

Wanneer de grote monetaire reset inzet, kan ingeschat worden via de massale repatriëring van fysiek goud van de FED in New York terug naar de verschillende Europese centrale banken zoals Nederland, Duitsland en Oostenrijk. En aan het tussen de regels doorlezen van de diverse rapporten van de centrale banken.

Lees meer over het onderwerp bij Ad Broere

De monetaire reset: Een gesprek tussen Willem Middelkoop & Paul Buitink wat we eerder hier op WakkerMens publiceerde ivm. de opgeblazen berichtgeving over de klimaatcrisis.


Zie hier hoe we met video trackers omgaan

Bron: ZeroHedge

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.