CBDC vs goud en zilver

 

CBDC = Central Bank Digital Currency = Digitaal Geld van een Centrale Bank

blank
Een bericht van Gerard

Erg veel mensen denken nog steeds dat er vanaf 2020 iets veranderde in de wereld. Dat is niet juist. Het is een opgezet plan over meer dan 120 jaar. Eigenlijk moeten we nog verder terug naar 1750 a 1800, maar dat sla ik even over. Een van de belangrijkste momenten was wel in 1913. In de nacht van 23 december 1913, het Amerikaanse Congres was al met kerstreces, werd in het geniep de grootste monetaire staatsgreep gepleegd in de geschiedenis. De geheime 1910 Jekyll Island samenzwering tussen Rothschild, Rockefeller en JP Morgan bankiers werd bekrachtigd tot wet, het nieuwe monetair systeem. Het ontstaan van de Federal Reserve (FED), de centrale bank van de VS. Los van de overheid. Ze mogen voortaan onbeperkt dollars bijprinten zonder tussenkomst van politiek bestuur.
Vanaf 1913 begon de FED geld uit te geven op basis van schuld. Naast het monetaire systeem begon men ook het financiële systeem naar hun hand te zetten. En hiermee ook de economie.

Die drie systemen (monetair, financieel, economie) moet men overigens los van elkaar zien. Ze relateren alleen aan elkaar. In de jaren na 1913 begonnen de Rothschild met hun bankiers steeds meer centrale banken in hun handen onder te brengen. Vaak creëerden ze zelf hyperinflaties door de economie te manipuleren en te laten ontsporen. Zo ook de Weimar Duitsland, maar tegelijkertijd ook veel oost Europese landen. Steeds meer werden overheden buitenspel gezet in het monetair systeem. Onafhankelijke centrale banken werden de norm. Op zich was er wel wat voor te zeggen, want overheden printen “geld”, terwijl CB’s “schuld” bijprinten. Het is en blijft een dilemma. Maar CB’s kwamen in verkeerde handen. De particuliere CB’s worden bestuurd door de BIS vanaf 1930. Deze BIS financierde WO2 omdat het failliete Duitsland en Japan hier geen geld meer voor hadden. Na WO2 namen de centrale banken nog meer valuta van landen over omdat velen hun valuta’s hadden zien crashen door de oorlog. Zo ook Nederland. Het eerste centrale bank tientje van de DNB was het beroemde tientje van Lieftinck in 1945. De DNB viel ook onder de BIS. Hyperinflatie bleef een middel om steeds meer monetair beheer over te nemen. Zimbabwe is daar een voorbeeld van. De ECB pakte meteen alle landen die de euro in moesten voeren. Sinds 1930 heeft de BIS langzaam maar zeker het monetair systeem van 193 landen overgenomen, bovenop de CB’s. Dat is bijna elk land ter wereld. Soms gebruikte ze er ook echte oorlog voor, zoals Irak, Libië, Syrië. Landen die niet mee wilden doen.

Soms zie je wel eens een lijst voorbij komen hoeveel fysiek goud een land in bezit heeft. Dit is FAKE. Geen enkel land bezit goud, alleen schuld. Goud wat hier bedoeld wordt, is goud van de centrale banken. Centrale banken zijn privaat bezit van uiteindelijk de familie Rothschild. Dus naast al het geld ter wereld, bezitten ze ook een groot deel van al het fysiek goud ter wereld. Daarnaast via Blackrock en Vanguard ook nog bijna alle multinationals ter wereld.

Tegelijkertijd dwongen ze alle overheden tot het maken van schulden. Dit deden ze door via de VN elke lidstaat een oerwoud aan bindende verdragen op te leggen, zoals de zinloos geld verslindende klimaatverdragen.

Na de crisis van 2008 werden de staatsleningen enkel nog door de centrale banken verstrekt, de bekende Quantitive Easing (QE). De vrije markt (obligatiemarkt) had men bewust kapot gemaakt door de rente tot ver onder de inflatie te trekken. Precies hiermee haalde men alle politieke macht binnen. Dat zagen we aan Griekenland in 2012. Zodra een land niet meedoet of een eigen koers wil varen, dumpen de banken hun obligaties op de markt. Met als gevolg een obligatiecrash want niemand koopt ze nog. De rentes die Griekenland moest betalen stegen toen tot boven 100% per jaar op de één-jaars staatsleningen. 10, 20 en 30 jaars-leningen werden al helemaal uit de handel genomen. Griekenland sputterde nog tegen, maar uiteindelijk kregen ze weer geld toen ze weer netjes meededen. Dit was een waarschuwing voor elk land ter wereld. De politieke macht ligt bij de Deep State, en dat heeft elk land sindsdien goed begrepen. Anders gaat de geldkraan dicht. De Griekenlandcrisis draaide om de BIS, IMF en ECB, maar al deze instanties zijn in particuliere handen. De echte totale machtsgreep over de hele wereld vond eigenlijk al plaats in 2012 met de Griekenlandcrisis. Daarna kreeg de particuliere organisatie World Economic Forum (WEF) vrij spel over de VN heen. Hiermee staat de wereldmacht. Griekenland was een heel belangrijke mijlpaal in de machtsgreep geschiedenis. De Deep State liet hier hun spierballen zien. Rutte zei in 2012 nog, “Geen cent meer naar Griekenland”, om vanaf 2013 daar vele miljarden per jaar naartoe over te boeken. Dat geld kregen ze ook nog door het bij de ECB (QE programma) te lenen tegen 0% rente.

Nu pas komen we aan in 2020. Teveel mensen en journalisten beginnen vanaf hier pas te kijken naar wat er werkelijk aan de hand is. Het besef is er vaak nog steeds niet dat dit een enorme lange termijn planning was. Geen complottheorie, een complotFEIT.

Blijven wij achter met de “onbeantwoorde” vraag, wat is het doel van die gigantische hoeveelheid goud dat de CB’s bezitten? Goud wat in handen is van uiteindelijk een totalitair regime of, zoals ze het zelf noemen, één-wereldregering. Een regime welke alle macht in de wereld heeft overgenomen. Krijgt dat goud nog ooit een doel? Of is het puur rijkdom vergaren. Dit weten we niet. Wel is het zo dat, met zulk gigantisch veel fysiek goud, men de financiële markt hiermee sterk kan beïnvloeden. Maar ja, dat doen ze nu ook al. Het blijft een groot vraagteken, maar wel eentje om in de gaten te houden. Nooit bang worden voor een plotselinge scherpe daling en in paniek verkopen, want dat is precies wat ze willen. Ze kopen het zelf laag terug. Dat spelletje kennen we nu wel. Dat doen ze op aandelen ook steeds.

CBDC

blank
Agustin Carstens, opperhoofd BIS

In eerdere blogs heb ik uitgelegd dat de BIS helemaal bovenaan in de machtspiramide staat met ongekend veel politieke macht. Inmiddels liet Agustin Carstens, directeur van de BIS, in november al iets meer los over het nieuwe geldsysteem, de CBDC (Central Bank Digital Currency). De CBDC zal worden ingevoerd terwijl het cash geld nog bestaat. De eerste CBDC komt ook beschikbaar als een soort Chipknip, zodat we nog even anoniem kunnen betalen. In een interview (FT) gaf hij toe dat de corona pandemie de stap naar CBDC mogelijk gaat maken. Er komt dus een “zachte” overgang. Uiteindelijk gaat de CBDC werken onder een app op de telefoon. Daarna pas gaat de CBDC samengevoegd worden met de gezondheidspas, OV-kaart, rijbewijs, enz. Zodra de salarissen en uitkeringen uitgekeerd gaan worden in CBDC, gaan andere valuta’s langzaam verdwijnen. Belangrijk om te weten, het gaat dus in kleine stapjes en niet in één keer. Zodra het eenmaal zover is, kan het puntensysteem er aan gekoppeld worden. Het gedragssysteem zoals dat in China al is ingevoerd. Ben je in China stout geweest, dan mag je niet meer met het openbaar vervoer reizen of kom je een winkelcentrum niet meer in. Dit systeem ontneemt je alle vrijheden. Binnen vijf jaar zou de CBDC volledig functioneel moeten zijn.

AI en CBDC

De laatste stap in de CBDC is natuurlijk, hoe houden we zoveel mensen onder controle. Wat bepaalt voor ons of we ons keurig gedragen zodat we gebruik kunnen maken van de CBDC. Dat doet AI (kunstmatige intelligentie). Hier zijn veel misverstanden over. Wat is het precies?

blankOnlangs kwam Zeewolde in het nieuws omdat daar een datacenter van Facebook moet komen. Er wordt daar zoveel energie voor data opslag gebruikt, dat daar zelfs een eigen energiecentrale voor nodig is. Er zijn al 190 grote datacenters in Nederland gebouwd de laatste paar jaar. We noemen het “de cloud”. Volgens Facebook, Google, Microsoft, Amazon, Apple, enzovoorts, is de enorme omvang ook bedoeld om ons koopgedrag te analyseren. Dit is misleiding. Al onze data wordt bijgehouden. Ook ons koopgedrag via bankrekening. Ook al onze bezochte internetsites. Ook onze GPS gegevens van onze telefoons en auto’s. Dit ook nog op datum en tijd. Ook onze bioscoop-, festival- en museumbezoeken. Ook camerabeelden op straat met gezichtsherkenning. Ook ons medisch dossier. De lijst is eindeloos. Dit komt allemaal in enorme grote databases terecht. Alles bij elkaar zijn het op 18 miljoen mensen miljarden records per dag. Zelf heb ik 25 jaar aan bedrijfsdatabases gewerkt en ken die innovatie van dichtbij. Miljarden records opgeslagen in duizenden databases. ‘AI’ is niets anders dan het indexeren van al die records over al die verschillende databases heen. Ook nog over heel veel verschillende opslaglocaties heen. Daar weer een persoonlijke tijdelijke database uit samen stellen met specifieke data. Dat is een gigantische techniek en dit is de basis voor AI. Dus met het scannen van jouw persoonlijke QR code, kan men binnen enkele seconden zien hoe vaak, wanneer en hoe laat je bijvoorbeeld in Amsterdam bent geweest in de afgelopen 10 jaar. Zo kan men ook jouw persoonlijk CO2 verbruik vaststellen. Zoiets kan dan gebruikt worden voor of je toegang krijgt tot een tankstation of je auto start niet meer, want ook auto’s zijn gekoppeld aan meerdere databases. Dat noemen we dan Internet of Things (IOT). Elke camera op de straat scant al jouw kenteken en gezicht. Op elke hoek van de straat staat al een camera. Zelfs in je eigen huis wemelt het van de microfoons in bijna elk elektronisch apparaat welke aangesloten is op internet. 1984 op z’n best! Aan de hand van al die automatische data uitlezingen (indexeringen) kan men vaststellen hoeveel CBDC je per maand krijgt. Dit kan geheel automatisch, er komt geen mensenhand aan te pas. De techniek die dit mogelijk maakt heet AI. Als je al weet dat datacenters per dag miljarden records verzamelen en de meeste data buiten op straat zoals camerabeelden, dan snap je tevens waarom 5G en later 6G zo noodzakelijk zijn.

Geld als ruilmiddel

Het belang van goud en zilver als betaalmiddel wordt door zulke technieken steeds duidelijker. Maar wat is een betaalmiddel eigenlijk? Het hoort een ruilmiddel te zijn. Simpel uitgelegd, een bakker en een slager hebben allebei één zilver muntje. Daarvan koopt de slager een brood bij de bakker, en de bakker een stuk vlees bij de slager. Uiteindelijk hebben ze allebei nog steeds één muntje. Ze moeten ook allebei naar de kapper, en ook de kapper heeft één muntje. De kapper koopt een brood en een stuk vlees. Ieder heeft nog steeds één muntje. Natuurlijk kun je nog steeds wat muntjes opsparen om later met pensioen te kunnen gaan. Nog steeds is het dan een ruilmiddel maar met een later tijdstip van uitgave. Op dit sparen kan weer iemand anders een lening afsluiten. Heel in het kort, zo hoort geld te werken. Nu gaf ik als voorbeeld zilver muntjes, maar we kunnen ook met knopen betalen indien we dit zo met elkaar afspreken. Het werkt perfect, want er zijn mormoongemeenschappen in de VS die zo al 200 jaar elkaar betalen met zelf geslagen munten. Tot aan de middeleeuwen werkte het overal zo. Tot de opkomst van de centrale banken.

blankGeld zoals wij dat nu kennen, is geen ruilmiddel zoals hierboven kort omschreven. Geld komt als schuld in de markt. Ze geven zelfs schuld uit zonder dat dit geld bestaat, maar willen wel “geld” terugbetaald krijgen. Dan spreken we nog niet eens over rente welke ook ergens vandaan moet komen. Men moet dan steeds geld bijprinten, anders zou men tekort komen. En wel steeds meer en meer. Op dit moment is er veel meer schuld in de markt dan er geld bestaat. Hoewel, geld bestaat? Het is slecht een getal op een bankrekening. Het bestaat niet eens. Ons geld is een “illusie” op vertrouwen. In vele vorige blogs zo vaak uitgelegde Kondratieff cyclus, heb ik aangetoond dat dit soort monetair systeem uiteindelijk geheel stuk gaat op het einde van de cyclus en een reset noodzakelijk is. Dat moment is nu.

Het nieuwe CBDC is ook geen ruilmiddel. Het is een systeem voor slaven. Precies het doel van elk totalitair regime. De benaming “totalitair” zegt dit eigenlijk al.

Velen zien niet in dat dit totalitair regime tot stand gaat komen dankzij onze mobiele telefoon en van internet. Als we hier ooit onderuit willen, dan zullen we daar afstand van moeten doen. Dan staat het gehele systeem in één klap machteloos. De techniek gaat nooit meer weg, maar dat moet wel ooit onder controle van de burgers komen en nooit meer onder een totalitair systeem. Voor later zorg natuurlijk.

Goud en zilver, digitaal of fysiek?

blankGoud en zilver zien wij nog steeds als een belegging, en dat is het ook nog. Fysiek is het nog steeds buiten alle zicht van datacenters en uiteindelijk van AI. In principe kun je ermee betalen zonder internet. Dat wordt pas interessant als cash geld verdwijnt. Digitaal goud en zilver, zoals ETF trackers bij je broker, zie ik steeds meer als een bedreiging. Je kunt het nooit fysiek opnemen. Enkel als euro op je bankrekening. En straks als CBDC. Wat het in euro waard is, dat weten we wel. Maar wat is het dan waard in CBDC? Wie dit weet mag het zeggen. Kortom, met digitaal goud en zilver zit je nog steeds muurvast in het nieuwe digitale systeem. Zoals het WEF en de VN steeds zeggen over het nieuwe systeem, “Je zult niks meer bezitten en je bent gelukkig”. In de 17 SDG van de New World Order staat openlijk te lezen dat niets meer te koop mag zijn, alleen te huur. Welke idioot gaat straks nog gouden en zilveren munten huren? Men kan digitaal zilver en goud wel goed gebruiken als hedge tegenover jouw aandelen portfolio. Mogelijk kun je het nog gebruiken als je wilt speculeren in korte koop en verkoop. Maar futures en opties zijn bijna niet meer mogelijk bij de edelmetaal-trackers voor particulieren. Voor speculatie zijn genoeg andere assets te bedenken. Gezien de ontwikkelingen in onze nieuwe wereld (New World Order), zie ik alleen maar méér noodzaak om naar fysiek edelmetaal over te gaan. Niet je totale vermogen. Kies voor jezelf een goede spreiding. Meestal ligt dat ergens tussen 20% a 40% in fysiek, afhankelijk hoe groot het vermogen is, hoelang je het wilt beleggen en wat je ermee gaat doen. De prijs van goud en zilver is in deze tijd wat minder belangrijk. Het is niet te duur op dit moment en behoorlijk stabiel. Maar dat kan snel veranderen indien de vlucht naar fysiek edelmetaal eenmaal aanvangt. De kans daarop is erg groot. Nu zien teveel mensen de sterk veranderende nieuwe wereld nog niet. Als die mensen het ook gaan zien, ben je al te laat.

Boektip

“Van Anunnaki tot illuminatie, van slaaf tot slaaf” van Jaap Rameijer.

blankIn navolging op David Icke, Robin de ruiter, Marcel Messing en anderen, is dit boek zeker een goede aanvulling. Ze schrijven niet allemaal hetzelfde, er zit overal wel wat speculatiefs en wat aannames in, maar een rode lijn valt er wel degelijk uit te halen. Er is een geheime religie wat de basis vormt van de illuminatie. In ieder geval iets wat buitenaards of buitenmenselijk moet zijn. Zoals de bijbel en nog oudere geschriften uit de mensheid dit ook duidelijk aantonen. Aangetoond is in ieder geval wel dat goden verschillende UFO’s waren. Zowel met slechte als goede bedoelingen. Het geheel past ook wel in het hedendaags satanisme wat steeds meer boven tafel komt de laatste jaren. Iets wat vooral in de top van de wereldmacht en in de top van het financiële en monetaire systeem plaats vindt. Wat wij nu zien vanaf 2020, is zeker een hele duistere kant van de illuminatie. Dit boek geeft meer inzichten wat het doel is van deze duistere religie die nu wereldmacht is. Iets waar zelfs het christendom toe behoort. De geschiedenis leert ons waar dit vandaan komt. Maar ook hoe in het verleden de mensheid steeds opnieuw de opmars van het duistere kwaad heeft weten te stoppen.

De schrijver gaat verder in op de onderzoeken van o.a. Alan Butler welke terug gaat tot 8000 BC. Een geheel andere maar hoogbegaafde beschaving. Het boek haalt ook steeds veel feiten aan. Niet altijd heel diep op één onderwerp, zoals we dat kennen van David Icke en Robin de Ruiter, maar combineert alle onderzoeken en feiten tot één groot totaal beeld. Dat is de kracht van dit boek. Zelfs al kun je niet alles meteen plaatsen, het boek geeft wel degelijk een uitstekend inzicht over de geschiedenis die ons niet is geleerd en voor de gewone mens verborgen moest blijven.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.