Wie financiert Bill Gates eigenlijk?

blankWe hebben in de laatste berichten tamelijk op meneer Bill Gates zitten hakken. Maar hoe komt het eigenlijk dat deze meneer zo onfatsoenlijk rijk is?

Nou ja, het antwoord is vrij simpel en ook wel een beetje pijnlijk. Omdat er nog steeds zoveel sufferds rondlopen die Windows en andere Microsoftsoftware gebruiken. Omdat er nog steeds genoeg idioten ronddwalen die hotmail, live, outlook of hoe ze ook allemaal moge heten, gebruiken.

De heer Gates is niet zomaar uit de hemel komen vallen. Hij heeft zijn rijkdom verworven door de wereld te overspoelen met zijn software, die hij met min of meer twijfelachtige methodes heeft opgedrongen. Zo “infiltreert” hij bijvoorbeeld al vrij lang scholen en universiteiten. Met Microsoft-Teams maakt hij de nieuwe generatie bekend met Office producten en daarmee Microsoft ready. Voor sommige mensen is dan zelfs een computer synoniem met Windows. (Apple is overigens hier geen alternatief)

Vergeleken met de corona-pandemie, zijn bijna alle Nederlandse huishoudens besmet met Microsoftsoftware, zo gezien is Corona een kinderspelletje. Veel gebruikers, bedrijven, organisaties en zelfs overheden zijn nog steeds ijverig bezig met het vergroten van meneer Gates rijkdom. De licentierechten lopen jaarlijks in de honderden miljoenen.

 

Onze boodschap duidelijk?

Met ons handelen, bewegen we de wereld en ons handelen heeft wereldwijde gevolgen. Doordat ik geld uitgeef, zet ik een kettingreactie op gang, die maar zelden geheel te overzien is. Maar we doen het wel, we doen het dagelijks. Wakker of niet wakker zijn we daardoor mede-veroorzaker van veel gebeurtenissen in de wereld.
De vergelijking met de slag van de vlinder aan de ene kant van de wereld, die de orkaan tot gevolg heeft aan andere kant van de wereld, is hier zeker te gebruiken.

 

De plofkip

Wanneer wij de plofkip morgen niet meer kopen, wordt deze overmorgen niet meer geproduceerd. Zo eenvoudig is dat. Dit geldt ook voor Windows en de heer Gates. Wanneer we morgen geen Microsoft producten meer kopen, helpen we Gates niet aan nog meer vermogen. Dus laten we ophouden alleen naar anderen te wijzen en laten we bij ons zelf beginnen.

Hiermee is overigens ook indirect de waarde van geld weergegeven. Namelijk wanneer het uitgegeven wordt, krijgt geld zijn waarde. Doordat jij geld uitgeeft, krijgt het zijn waarde. Door jouw keuze waaraan je geld uitgeeft, waardeer je iets. Zo bepaal jij mede, de toekomst van de wereld.

 

‘We’re living in 12 monkeys’
documentaire over de agenda achter COVID-19

Zie hier hoe we met YouTube trackers omgaan

1 gedachte over “Wie financiert Bill Gates eigenlijk?”

  1. Mijn lijfspreuk is al heel lang:
    Je ondersteunt, bewust of onbewust, vrijwillig of gedwongen, het hele proces dat voorafgaat aan het product dat je aanvaard.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.