Gespeelde emoties vs. rationele argumenten

In het “corona” debat (dit vind in het geheel niet plaats) gebruikt het regime en haar helpers een zeer succesvolle en geraffineerde tactiek. Negeren.
Argumenten die aangedragen worden om gedachten uit te wisselen en die een kritische blik op de maatregelen rechtvaardigen, gewoon niet op in gaan. Negeren, Oost-Indisch doof, links laten liggen, niet op antwoorden.

Het rationele niveau van de parlementsleden heeft inmiddels een schrijnend zorgwekkend pijl bereikt. Exemplarische voorbeelden hiervan voltrokken zich maar weer eens ruimschoots, voor en na de speech van Thierry Baudet, waar hij, in een overigens zeer goede redevoering, de maatregelen duidelijk op hun plek zet. Trappelende parlementsleden komen niet verder dan de interruptie microfoon te gebruiken om het (gespeelde) emotionele exhibitionisme uit te leven. Inhoudelijk was het blijkbaar iets te hoog gegrepen voor het aanwezige publiek (parlementariërs)

Baudet legt helder uit waarom de maatregelen niet veel met corona te maken hebben en slechts een opstapje zijn naar het uitrollen van een volledige controlestaat. Het volledig infantiele besluit om corona de A-status te verlenen, is noodzakelijk om deze maatregelen überhaupt door te kunnen voeren. De zogenaamde A-status komt niet voort uit corona maar komt voort uit de wens naar knechtende maatregelen.

Bekijk zeker ook het betoog van Gideon van Meijeren in de Tweede Kamer. Zelfs de voorzitter snoert hem de mond en wil sommige zaken niet in het parlement horen.

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.