En als de “covid-idioten” nu toch gelijk blijken te hebben?

In de Neue Zürcher Zeitung (een soort NRC) is onlangs een column verschenen waarin deze vraag opgeworpen werd. Worden de Main Stream Media nu toch nog wakker?

[samenvatting van de column van Milosz Matuschek]

Ook met behulp van statistieken kan men uitstekend leugens vertellen. Het is onverantwoord om op grond van een stijging van de nieuw-geïnfecteerden een dermate groot gevaar voor de volksgezondheid af te leiden, zoals dat tegenwoordig in de politiek en in de media gebeurt.

In april toen de covid-gevallen op een hoogtepunt waren is er een Franse video verschenen, waarin een schaapherder vertelt hoe hij zijn schapen onder controle houdt. Als hij roept: de wolf komt, doen de bange schapen alles wat hij wil.

De wolf is minder gevaarlijk dan beweerd wordt.

De corona-crisis is anders verlopen dan voorspeld, de gezondheidszorg is niet ingestort. Niemand praat meer over over-volle ziekenhuizen.
Wat wel is ingestort is de communicatie omtrent het virus. Het virus heeft een onverwachte bijwerking – het tast het denkvermogen aan.

De dreiging luidt nu: de tweede golf is in aantocht.

De massale demonstratie in Berlijn op 29-08-2020 wordt eveneens gethematiseerd.
In eerste instantie werd gepoogd de demonstratie in zijn geheel te verbieden. Toen dat niet lukte riepen de media op om weg te blijven, want de deelnemers waren immers een stelletje covid-idioten, ultra-rechtsen en Reichsbürger.

blankHet is ongehoord: politici en journalisten kleineren ongereflecteerd mensen, die tegen de huidige politiek  demonstreren. Men waarschuwt  voor de zoveelste keer voor de wolf. Maar steeds minder mensen geloven er nog aan dat die komt. Bestaat die dan wel, deze wolf?

Op dit moment is er geen tweede golf. Er is geen stijging van de sterfte, van de ziekenhuisopnames en geen stijging van de gevallen in de IC.

De angst van de Machtselite voor het Volk

Een verhelderende voordracht van Prof. Dr. Rainer Mausfeld.

 

Aanvulling:

Toen ik het bovenstaande artikel las, was ik verheugd dat de MainStreamMedia eindelijk wakker waren geworden – maar dit sprankje hoop is ook weer teniet gedaan!
(nog een aanmerking bij de column: deze is, zoals men tegenwoordig zegt, viraal gegaan – en verspreidde zich sneller dan het beruchte virus)

blank
Tweet van Milosz Matuschek

De NZZ had dus in eerste instantie geen probleem om de column te plaatsen. Maar toen de column gelinkt werd aan de website van Ken Jebsen, die door velen als extremistisch beschouwd wordt, zijn in Zürich alle stoppen doorgeslagen.

Vrijdag dreigde de NZZ Jebsen via Twitter met juridische stappen. En de week daarop, op maandag zegden ze de samenwerking met Matuschek op.
Matuschek maakte dit ook op Twitter openbaar. Desgevraagd lichtte hij in een e-mail het punt toe waarover de NZZ was gevallen.
“Een tekst met dezelfde strekking is bij KenFM verschenen? Wat maakt het uit?! Mijn spullen worden constant gekopieerd op de meest zeldzame blogs, zelfs de Osservatore Romano (streng-katholiek) heeft iets van me gejat.”
Matuschek vindt dat geen probleem. “Besmeurt het ene platform nu een ander door een gedeeld bericht? Ik ben zelfs te gast geweest bij Jebsen en niemand trok zich er iets van aan…

Bronnen:

StrickerTV, Ethische Säuberung: NZZ & ZDF züchten Marionetten
In$ide Paradeplatz, NZZ kickt Covid-Kritiker mit den Giga-Klicks

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.