Milieudefensie en FVD slaan handen ineen om af te rekenen met nep-duurzame biomassa

Dit artikel verscheen bij De Dagelijkse Standaard

blankMilieudefensie raadt Eerste Kamerleden aan om morgen een motie van Forum voor Democratie aan te nemen, over het beëindigen van subsidies voor biomassa. Het is niet echt duurzaam, aldus de linkse milieugroepering. FVD reageert verheugd met de steun.

Meestal zijn milieuorganisaties en rechtse partijen zoals Forum voor Democratie niet de beste vriendjes. Maar voor deze ene keer zijn ze elkaars bondgenoten: de groene club ondersteunt een motie van Forum voor Democratie om te stoppen met het uiterst schadelijke ‘biomassa’, dat momenteel nog doorgaat voor een duurzame energiebron. Het is gevoelig voor fraude en leidt tot teveel bomenkap, oordeelt de club in een mail die aan alle Eerste Kamerleden is gestuurd:

FVD reageert positief op het feit dat ze ditmaal worden gesteund door de – door de bank genomen – linkse natuurbeschermers. Eerste Kamerlid Lennart van der Linden laat weten: “Tof, ook Milieudefensie adviseert positief over motie FVD die morgen in de Eerste Kamer in stemming komt. De aversie tegen biomassa verbindt!”

Ook doet hij er een oproep bij: “Kom op CDA, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA, laten we ons samen uitspreken tegen de ombouw naar Biomassa!”

Milieudefensie is niet de enige ongebruikelijke bondgenoot voor Forum voor Democratie in de strijd tegen de biomassa. David Smeulders, hoogleraar energie aan de TU Eindhoven, pleit in een interview met RTL Z ook al vóór afschaffing van biomassa. Smeulders neemt daarbij zelfs afstand van GroenLinks, de partij waar hij lid van is:

‘Biomassa kost bossen. En de gaskraan dicht draaien zorgt juist voor méér CO2.’ Energie-hoogleraar David Smeulders verklaart klimaatakkoord – en de politiek van zijn eigen partij @groenlinks – achterhaald. Kijk hele interview via @RTLZ hier: https://t.co/8hqzRer1cE pic.twitter.com/XxFzOdzHkB
— Roderick Veelo (@RVeelo) December 9, 2019

De wonderen zijn de wereld kennelijk nog niet uit!
Dit artikel verscheen bij De Dagelijkse Standaard

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.