Uitpers

 • Het volk wil geen kernwapens
  by Ludo De Brabander on 2 december 2020 at 12:31

  Stel dat ons land een referendum zou houden over nucleaire wapens, dan zou het resultaat wel%suitmag-readmore% Het bericht Het volk wil geen kernwapens verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Australië en China in oceanische oorlog
  by Freddy De Pauw on 2 december 2020 at 10:20

  Indo-Pacific, Quad, RCEP “De Chinese samenleving is gedegouteerd door Australië’s smerige houding”. De Chinese krant ‘Global%suitmag-readmore% Het bericht Australië en China in oceanische oorlog verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Van afval tot doorvoelbare schoonheid
  by Guy Poppe on 1 december 2020 at 20:03

  Eindelijk is ze open voor het publiek, de tentoonstelling Mabele eleki lola in het Africa museum%suitmag-readmore% Het bericht Van afval tot doorvoelbare schoonheid verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • In Frankrijk bedreigt een nieuwe wet de persvrijheid
  by Francis Jorissen on 1 december 2020 at 18:49

  Twee zaterdagen na elkaar, 21 november en 28 november, organiseerden in Frankrijk tientallen vakbonden, redacties die%suitmag-readmore% Het bericht In Frankrijk bedreigt een nieuwe wet de persvrijheid verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Indiase boeren zeer boos
  by Freddy De Pauw on 1 december 2020 at 15:53

  Tienduizenden boze boeren blokkeren sinds vorige donderdag de grote wegen naar New Delhi. De boeren eisen%suitmag-readmore% Het bericht Indiase boeren zeer boos verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Regeni, Sissi zegt nee
  by Freddy De Pauw on 1 december 2020 at 14:11

  In Kairo is het onderzoek naar de moord vijf jaar geleden op de Italiaan Giulio Regeni%suitmag-readmore% Het bericht Regeni, Sissi zegt nee verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Een pareltje over Pessoa
  by Edi Clijsters on 30 november 2020 at 20:49

  Een bekende en terecht gelauwerde schrijver die een novelle wijdt aan een wereldberoemde schrijver en diens%suitmag-readmore% Het bericht Een pareltje over Pessoa verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Pech voor Bolsonaro … en voor Lula
  by Francine Mestrum on 30 november 2020 at 17:39

  De tweede ronde van de lokale verkiezingen in Brazilië zit er op. De trend van de%suitmag-readmore% Het bericht Pech voor Bolsonaro … en voor Lula verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Na het circus de realiteit
  by Georges Spriet on 30 november 2020 at 14:50

  (auteur: Antoine Uytterhaeghe)   De hele wereld lijkt opgelucht adem te halen nu in de VS%suitmag-readmore% Het bericht Na het circus de realiteit verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Eerste commonscongres in Vlaanderen, een terugblik
  by Walter Lotens on 28 november 2020 at 16:30

  ‘Zorgzaam en op basis van wederkerigheid met gemeengoed omgaan’ Op vrijdag 27 november vond het eerste%suitmag-readmore% Het bericht Eerste commonscongres in Vlaanderen, een terugblik verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Broederstrijd in Korea
  by Jef Abbeel on 28 november 2020 at 15:06

  Hoewel de Koude Oorlog in Europa al 30 jaar voorbij is, lijkt hij in Korea eindeloos%suitmag-readmore% Het bericht Broederstrijd in Korea verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Macron ontspoort, politie laat zich gaan
  by Freddy De Pauw on 27 november 2020 at 15:21

  In Parijs en tientallen andere steden hebben honderdduizenden betogers zaterdag de intrekking geëist van de zogenaamde%suitmag-readmore% Het bericht Macron ontspoort, politie laat zich gaan verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • India “bezorgd om love jihad”
  by Freddy De Pauw on 25 november 2020 at 17:51

  In de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, rond 230 miljoen inwoners, wil de regerende hindoenationalistische BJP zijn%suitmag-readmore% Het bericht India "bezorgd om love jihad" verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Van Afrin naar Nagorno-Karabach
  by Freddy De Pauw on 25 november 2020 at 14:59

  Turkije heeft in de regio Afrin, het noordwesten van Syrië, twee bureaus om inwoners,vooral Turkmenen, te%suitmag-readmore% Het bericht Van Afrin naar Nagorno-Karabach verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Mag Biden ter communie?
  by Freddy De Pauw on 25 november 2020 at 13:56

  Met Joe Biden hebben de VS opnieuw, na John Kennedy, een katholieke president. Is hij echter%suitmag-readmore% Het bericht Mag Biden ter communie? verscheen voor het eerst op UITPERS.