Uitpers

 • De “redding”: Amerikaans gas
  by Freddy De Pauw on 26 januari 2022 at 20:35

  Komt er mogelijk geen gas uit Rusland? Niet getreurd, de Verenigde Staten staan klaar om Europa%suitmag-readmore% Het bericht De “redding”: Amerikaans gas verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Poolse PiS kaapt geschiedenisles
  by Freddy De Pauw on 26 januari 2022 at 10:31

  De Poolse leerlingen zullen voortaan zuiver patriottische geschiedenislessen krijgen. De conservatieve minister van Onderwijs Przemyslaw Czarnek,%suitmag-readmore% Het bericht Poolse PiS kaapt geschiedenisles verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • En nu tot overmaat: Burkina Faso
  by Freddy De Pauw on 25 januari 2022 at 21:19

  Een militaire coup in Burkina Faso. Militairen die de macht nemen zoals in andere Sahellanden waar%suitmag-readmore% Het bericht En nu tot overmaat: Burkina Faso verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Lithium en politiek
  by Walter Lotens on 25 januari 2022 at 17:59

  Lithium wordt het witte goud genoemd. Hét mineraal van de eenentwintigste eeuw. Jawel. Als energiebron voor%suitmag-readmore% Het bericht Lithium en politiek verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Guatemalteekse president kleurt een ontluisterend beleid rozig in
  by Guido De Schrijver on 24 januari 2022 at 10:07

  President Alejandro Giammattei presenteerde op 14 januari  in het Congres zijn verslag over twee jaar beleid.%suitmag-readmore% Het bericht Guatemalteekse president kleurt een ontluisterend beleid rozig in verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • De Morgen illustreert hoe media platform bieden aan militaristische visies
  by Ludo De Brabander on 23 januari 2022 at 12:18

  “Het Westen streefde altijd stabiliteit na, met een veilig Europa in een vredevolle wereld. De Russen%suitmag-readmore% Het bericht De Morgen illustreert hoe media platform bieden aan militaristische visies verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Oekraïne aangevallen door hysterie
  by Freddy De Pauw on 23 januari 2022 at 10:30

  De Britse regering verschuift de aandacht van “Partygate” naar een duister Russisch complot: Moskou wil bevriende%suitmag-readmore% Het bericht Oekraïne aangevallen door hysterie verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Draghi wil de heuvel op
  by Freddy De Pauw on 22 januari 2022 at 14:40

  Kiespersonen die coronabesmet zijn of in quarantaine verblijven, zullen vanaf deze maandag (met drive-in)meestemmen in de%suitmag-readmore% Het bericht Draghi wil de heuvel op verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • “Afrika is de spil geweest van de machine van moderniteit”
  by Jan Servaes on 21 januari 2022 at 19:06

  Dit opmerkelijke citaat staat op pagina 6 van Howard French’s nieuwste in oktober 2021 verschenen boek%suitmag-readmore% Het bericht “Afrika is de spil geweest van de machine van moderniteit” verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Roemeens uiterst-rechts: Holocaust “een detail”
  by Freddy De Pauw on 20 januari 2022 at 11:34

  De AUR (Alliantie voor de Unie van de Roemenen) heeft een rode lijn overschreden, vinden critici%suitmag-readmore% Het bericht Roemeens uiterst-rechts: Holocaust “een detail” verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Links Frankrijk: overdaad schaadt
  by Freddy De Pauw on 19 januari 2022 at 12:49

  Om een beetje eenheid te brengen in de Franse linkerzijde, heeft Christiane Taubira zich officieel mede%suitmag-readmore% Het bericht Links Frankrijk: overdaad schaadt verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Masereelfonds, 50 jaar tegengeluid
  by Walter Lotens on 18 januari 2022 at 20:48

  Politieke en culturele poot   Het Masereelfonds bestaat 50 jaar en dat wordt in de verf%suitmag-readmore% Het bericht Masereelfonds, 50 jaar tegengeluid verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Abbas en de economische vrede
  by Soetkin Van Muylem on 18 januari 2022 at 07:45

  Eind december 2021 ontmoetten de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israëlische minister van Defensie Benny%suitmag-readmore% Het bericht Abbas en de economische vrede verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Waarom verleent ook Biden Leonard Peltier – geen gratie?
  by Jan-Pieter Everaerts on 16 januari 2022 at 10:59

  Julian Assange: hem kent u. Al jaren proberen de V.S. hem uit Groot-Brittannië uitgeleverd te krijgen.%suitmag-readmore% Het bericht Waarom verleent ook Biden Leonard Peltier – geen gratie? verscheen voor het eerst op UITPERS.

 • Gas drijft spanning in Europa op
  by Freddy De Pauw on 15 januari 2022 at 19:54

  Westerse leiders verwijten Vladimir Poetin, president van de Russische Federatie, dat hij met de Russische gas%suitmag-readmore% Het bericht Gas drijft spanning in Europa op verscheen voor het eerst op UITPERS.