Uitpers

 • Het Europese migratiebeleid is inhumaan
  by Jan Servaes on 30 juni 2022 at 09:10

  Toen op 24 juni 2022 ongeveer 2000 Afrikaanse migranten het grenshek tussen Marokko en de Spaanse%suitmag-readmore% Het bericht Het Europese migratiebeleid is inhumaan verscheen voor het eerst op .

 • Guatemalteekse president volhardt in het diplomatiek geblunder
  by Guido De Schrijver on 30 juni 2022 at 07:29

  President Alejandro Giammattei ligt op ramkoers met de Amerikaanse regering. Onder zijn bestuur werd de gijzeling%suitmag-readmore% Het bericht Guatemalteekse president volhardt in het diplomatiek geblunder verscheen voor het eerst op .

 • VN: Israëlische militair doodde Shireen Abu Akleh
  by Rights Forum on 29 juni 2022 at 19:56

  De schoten die Shireen Abu Akleh het leven kostten en haar collega Ali al-Samoudi verwondden werden afgevuurd door%suitmag-readmore% Het bericht VN: Israëlische militair doodde Shireen Abu Akleh verscheen voor het eerst op .

 • Dyab Abou Jahjah, van Malcolm X naar Uncle Tom?
  by Walter Lotens on 29 juni 2022 at 18:41

  Putje winter 1991. Er staat een jongeman van nauwelijks twintig te koukleumen voor het Brusselse ‘Klein%suitmag-readmore% Het bericht Dyab Abou Jahjah, van Malcolm X naar Uncle Tom? verscheen voor het eerst op .

 • Onrust in Ecuador
  by Francine Mestrum on 29 juni 2022 at 13:39

  Nauwelijks één jaar nadat Guillermo Lasso tot President van Ecuador werd verkozen, o.m. met steun van%suitmag-readmore% Het bericht Onrust in Ecuador verscheen voor het eerst op .

 • De as van Brics
  by Freddy De Pauw on 29 juni 2022 at 10:10

  Begin van de zomer, hoogseizoen voor topontmoetingen, reële en virtuele. Top EU, G7, Navo en tussendoor%suitmag-readmore% Het bericht De as van Brics verscheen voor het eerst op .

 • Er is toekomst als er waarheid is
  by Francine Mestrum on 29 juni 2022 at 09:33

  Gisteren werd tijdens een ontroerende plechtigheid in Bogotá, Colombia, het eindverslag van de Commissie voor de%suitmag-readmore% Het bericht Er is toekomst als er waarheid is verscheen voor het eerst op .

 • NAVO-top in Madrid gaat voor mondiale militarisering
  by Ludo De Brabander on 29 juni 2022 at 07:48

  De NAVO-top in Madrid (29 en 30 juni) komt er op een scharniermoment in de moderne%suitmag-readmore% Het bericht NAVO-top in Madrid gaat voor mondiale militarisering verscheen voor het eerst op .

 • Belton’s westerse invalshoek
  by Eddy Bonte on 27 juni 2022 at 19:31

  Ik nam met verbazing kennis van “Een overrompelende studie over Poetins rijkdom en omgeving”, Jef Abeels%suitmag-readmore% Het bericht Belton’s westerse invalshoek verscheen voor het eerst op .

 • Xi Jinping roept BRICS-landen op tot open en inclusieve samenwerking
  by Jan Jonckheere on 25 juni 2022 at 17:41

  De Chinese president Xi Jinping heeft afgelopen week in zijn drie toespraken voor BRICS-forums (1) de%suitmag-readmore% Het bericht Xi Jinping roept BRICS-landen op tot open en inclusieve samenwerking verscheen voor het eerst op .

 • Waar Le Pen en het Rassemblement thuis zijn
  by Freddy De Pauw on 24 juni 2022 at 13:36

  Het uiterst-rechtse Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen zorgde voor de grootste verrassing van de%suitmag-readmore% Het bericht Waar Le Pen en het Rassemblement thuis zijn verscheen voor het eerst op .

 • Een overrompelende studie over Poetins rijkdom en omgeving
  by Jef Abbeel on 23 juni 2022 at 19:57

  De schrijfster werkte zes jaar lang voor The Financial Times in Moskou. Haar boek was in%suitmag-readmore% Het bericht Een overrompelende studie over Poetins rijkdom en omgeving verscheen voor het eerst op .

 • Alweer crisis in Sofia
  by Freddy De Pauw on 23 juni 2022 at 12:32

  De Bulgaarse coalitieregering van Kiril Petkov heeft een vertrouwensmotie niet overleefd. De premier weet zijn nederlaag%suitmag-readmore% Het bericht Alweer crisis in Sofia verscheen voor het eerst op .

 • Nupes met nieuwe lichting
  by Freddy De Pauw on 21 juni 2022 at 13:16

  De linkse coalitie Nupes – Nouvelle Union populaire écologique et sociale – komt versterkt uit de%suitmag-readmore% Het bericht Nupes met nieuwe lichting verscheen voor het eerst op .

 • Macron en uiterst-rechts: een afglijder
  by Freddy De Pauw on 20 juni 2022 at 18:29

  Emmanuel Macron en zijn Ensemble zijn de grote verliezers van de Franse parlementsverkiezingen. En laten we%suitmag-readmore% Het bericht Macron en uiterst-rechts: een afglijder verscheen voor het eerst op .