Stiekem blij met de avondklok

Om eerlijk te zeggen, ik ben stiekem blij met de invoering van het avondklok.

blankOf stoorde u zich niet aan de slenterende mensen die iedere avond glurend langs uw woonkamer raam schuifelden? Of de horde van verveelden die ‘s avonds doelloos door de straten trokken?
Passief starend door de etalageruiten van gesloten winkels, de zichtbare uiting van de reeds ingetreden geestelijke verarming als gevolg van de maatregelen. Een ellendig, verveeld bestaan wordt zichtbaar. Akelig gewoon.

Mijmerend en verlangend naar het oud normaal, ontworteld voor een gesloten kroeg. Nee, dit is zielig en ronduit mensonwaardig te noemen. Ik ben blij dat ik dat nu niet langer hoef aan te zien.

Veel zwaarwegender, deze drommen van mensen liepen avond in – avond uit, blootgesteld aan de ijzige vrieskou, een verhoogd risico om verkouden te worden of zelfs een griepje op te lopen. Denk eens aan de gevolgen die dat ook voor u had kunnen hebben!

Bij langer aanhouden van deze situatie leidde dat onvermijdelijk tot een hoger ziekte verzuim op het werk, van uw belastingcentjes natuurlijk. Een enorme toename aan medische zorg zou bovendien door dit roekeloos gedrag, kosten veroorzaakt hebben die uiteindelijk zeker tot hogere premies van uw ziektekostenverzekering zou leidden!

Nee, het is een zegen dat onze overheid het volk als onmondige en roekeloze burgers opsluit.

 

Effe serieus

blank
De Amsterdamse Jordaan op een doordeweekse dag

Ja, ik ben wel degelijk een beetje blij (kan dat überhaupt?) met het avondklokje (klinkt zo schattig). Het uitgangsverbod geeft overduidelijk de absurditeit aan en legt een zuivere vorm van demonstratief spierballenvertoon bloot.

Dat het niet om de bestrijding van de voorgespiegelde pandemie gaat, kan nu hiermee, zelfs voor de volgelingen van de staatsreligie, als ogen-opener dienen. Dit is zeer verheugend, want wanneer dit bij de enkeling gebeurt is dit voor hem/haar onomkeerbaar.

We hoeven niet te proberen om het volk wakker te schudden, dat gaat niet gebeuren en betekent energie verlies. We kunnen wel ernaar streven dat bij het individu, bij de enkeling het kwartje valt. Ik zou bijna zeggen het persoonlijke gesprek binnen 1,5 meter dus.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.