De Schaduw macht (1)

De schaduw macht

Deep State

Gewoon allemaal toeval?

Vaticaanse EuroIn 2013 werd de Vaticaanstad van het SWIFT-betalingssysteem afgesloten. Hierdoor raakte het Vaticaan financieel volledig geïsoleerd van de wereld. Kort hierop trad paus Benedict XVI terug van zijn ambt. Een dramatisch feit wanneer je bedenkt dat, volgens de katholieke kerk, het opperhoofd levenslang de vertegenwoordiger van God op aarde is. In 2000 jaar is dit slechts 2 keer voorgekomen.
Wie heeft er zoveel macht om een paus uit te wisselen, of is dat gewoon alles toeval?

Gaddafi
Tripoli voor 2011
Tripoli voor 2011

Het merendeel van de Europese bevolking hield de Libische leider Muammar Gaddafi voor een brutale dictator, terwijl de feiten wel heel anders lagen.
Gaddafi was zeker geen democraat naar onze voorstelling en speelde graag de vorst, de heerser die uit zijn barmhartigheid zijn schaapjes goed verzorgden. En dat deed hij ook, waardoor het Libische volk het over het algemeen goed ging..

Zijn werkelijke noodlot was zijn plan om de ongedekte petrodollars te vervangen door een goud gedekte dinar. Er bleken heel wat landen hierin interesse te hebben.
Dit is een van de grootste bedreiging voor de hegemonie van Amerika en vormt daardoor een, uit Amerikaanse zicht, terechte angst.
Wie beschikt er over zoveel middelen zodat honderden miljoenen burgers een verdraait en onjuist beeld van de werkelijkheid voor waar houden?

NOS

In een NOS-journaal van 26 november wordt weer eens framing toegepast. In een bericht over de Krim wordt met nadruk 5 keer het woord annexatie gebruikt. Feitelijk onjuist, want de aansluiting van de Krim aan Rusland was geen annexatie.
Weten ze dat bij de NOS niet, of naar wiens pijpen danst de mainstream-media eigenlijk?

Hebben politici hun verstand verloren?

Mart RutteEr heerst onder de bevolking weinig interesse voor het Europese ESM verdrag. Toch kan het verdrag een grote invloed op ons leven krijgen. Kort door de bocht is het verdrag een blanco cheque in onbegrensde miljarden hoogte, die alle Eurolanden afgegeven hebben. Ongehoord hieraan is vooral dat de ontvangende partij letterlijk onschendbaar is?! Landen verplichten zich tot betaling op afroep, ontbinding is niet mogelijk. Geen rechter, geen parlement kan hierop invloed uitoefenen. Rechtsstaat buitenspel gezet, democratie vaarwel.
Wie dwingt alle Eurolanden om met zo een absurd eenzijdig (bijna psychopathisch) verdrag in te stemmen en wiens interesse dient dit verdrag in werkelijkheid?

Een westerse machtselite

Velen hebben nog nooit van een machtselite gehoord. Een macht die wereldwijd achter de schermen aan de touwtjes trekt.
Ook zijn er mensen die weliswaar hiervan gehoord hebben, maar dit idee voor een complottheorie houden en zich daarom er niet verder mee uiteen zetten.
Een macht constructie dat uit het voetlicht van de openbaarheid blijft en waarin niet gekozen mannen en vrouwen de feitelijke heersers zijn.

Waarom

WakkerMens denkt dat het van essentieel belang is voor de wereld, en voor Europa in het bijzonder, dat zoveel mogelijk mensen een inzicht proberen te ontwikkelen om manipulatieve krachten te herkennen. Immers, het effect van manipulatie zal hierdoor minder werkzaam zijn. Een wakker bewustzijn is het eerste en meest werkzame antwoord.
Zoals bij al onze berichten geldt ook hier: ga op eigen onderzoek uit!

Edward_Bernays

 

Edward Bernays (1891-1995, grondlegger van de moderne massa manipulatie)

“De bewuste en intelligente manipulatie van de gewoonten en opvattingen van de massa is een belangrijk element in een democratische samenleving.
Degenen die dit ongeziene mechanisme van de samenleving manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de ware heersende macht van ons land is.”

Als inleiding enkele stellingen

Ter kennismaking, of om alsnog een deurtje tussen de oren te openen, kunnen enkele stellingen behulpzaam zijn.
Stellingen waarmee de meeste lezers wel zullen instemmen en vanzelfsprekend zullen vinden maar die veelal niet meegenomen worden in de meningsvorming omtrent het thema hier.

 • Er bestaan goed- en kwaadaardige mensen op de wereld.
  Dit komt in alle lagen van de bevolking voor. Dit komt voor bij alle nationaliteiten en etnische groeperingen. Het maakt niet uit of iemand hoog- of laaggeschoold is. Geloofsovertuiging, rijk of arm spelen hierbij ook geen rol. Goed- of kwaadaardigheid is onafhankelijk van de positie die iemand bekleedt, het ambt wat iemand uitoefent en of dat het zich om een publiek persoon handelt. Je komt goed- en kwaadaardigheid overal tegen.
 • Er is rijkdom en armoede in de wereld.
  Er bestaan arme en rijke mensen. Er bestaan ook stinkend rijke mensen. Er bestaan zelfs mensen die onvoorstelbare sommen, meer dan 300 miljoen per jaar verdienen.
  Probeer ook eens een voorstelling te maken over omzet, vermogen en winst van de bedrijven die dit soort vergoedingen betalen.
 • Er bestaan economische interesses
  Er zijn bedrijven met een grotere omzet dan onze Nederlandse rijksbegroting. Deze bedrijven hebben dan ook écht grote economische interesses. Uiteindelijk zijn dit financiële interesses en eigenlijk ook vooral interesses van de eigenaren van deze bedrijven.
  De doelstelling van de meeste bedrijven bestaat niet (meer) erin om de mensheid te dienen met producten waaraan behoefte is, maar winstoptimalisatie.
  Bovendien bestaan er ook conglomeraten van dit soort bedrijven en/of eigenaren die in meerdere van dit soort bedrijven hun vinger in de pap hebben en interesses bundelen. Zo ontstaan er financiële machtsblokken waar geen enkele staat tegen opgewassen is.
 • Egoïsme en moraliteit
  Ook zal niemand ontkennen dat er egoïsme onder de mensen bestaat. Wat voor goed en kwaad geldt, geldt ook voor het toenemende egoïsme.
  Alhoewel bij het egoïsme misschien nog wel eens van een “gezond” egoïsme gesproken kan worden, zullen de meesten ook onderkennen dat dit “gezonde” egoïsme soms ver te zoeken is. M.a.w. dat er ook een oeverloos egoïsme kan zijn. Een ongeremd egoïsme waarbij mensen letterlijk over lijken zullen gaan.

 

Andere begrippen die in de (alternatieve) media voor deze schaduwmacht gebruikt worden zijn:

Deep State, Machtselite, Wereld regering, Wereld orde, Geheime wereld regering, Nieuwe wereld orde, Geheime wereldorde, Illuminati

 

Wij gebruiken het begrip “Schaduw macht”.
De machtselite werkt graag buiten het voetlicht, maar zeker niet meer in het geheim. Sterker nog, na enige oefening lukt het soms om af en toe in nieuwsberichten de melding te herkennen, waarin deze machtselite volgende stappen aankondigt of opheldering verschaft over gebeurtenissen in het verleden. Reden van deze “openheid” kan gezocht worden in het “delen” van de verantwoording. De mensen kunnen nu niet meer zeggen: “Wir haben das nicht gewußt.” Men tracht hiermee elke wereldburger medeverantwoordelijk te maken.

blankNoam Chomsky:

“Het merendeel van de bevolking weet niet wat er gebeurt.
Het weet zelfs niet eens dat het dit niet weet.”

 

Er wordt al enige jaren aan de huidig ontwikkelingen in Venezuela gewerkt.
Venezuela is zeer rijk aan bodemschatten zoals goud, diamant e.d. Ook bezit Venezuela 20% van de aangetoonde wereld olievoorraad! (Saoedi-Arabië “maar” 16%)

Binnenkort deel 2 over de schaduw macht:
een beweging over generaties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.