Professor Van der Pijl en de MH17-ramp-twijfels..

Dit artikel verscheen bij: Want to Know

Professor dr. Kees van der Pijl
Professor dr. Kees van der Pijl

Dit keer is het geen journalist maar een emeritus hoogleraar, professor Kees van der Pijl, hoogleraar ‘International Relations’ in het ‘Centre for Global Political Economy’ aan de University of Sussex, die een indrukwekkend boek schreef over de  werkelijke feiten achter de MH17-ramp. Ook deze deskundige laat zich, na een diepgaande studie, uiterst kritisch uit over de officiële versie van deze traumatische gebeurtenis. En kennelijk doet ie dat goed, want er is stevige tegenwerking. En dat is, zo weten wij uit ervaring, altijd een teken, dat je op het juiste spoor zit..!

Nog voordat de Engelstalige versie van het boek was verschenen, werd vanuit Oekraïne een campagne opgezet op social media om de publicatie ervan tegen te houden. Het verhaal daarbij is natuurlijk bizar, want hoewel ze het boek nog niet eens hadden kúnnen lezen, wisten critici zich wel al te melden. Want het zou hier gaan, naar hun zeggen, om ‘een amateuristische, niet-wetenschappelijke verzameling grove leugens die niet gepubliceerd zou mogen worden’.

En zelfs de uitgever van het boek, Manchester University Press, werd zódanig geïntimideerd, dat het besloot passages in het boek aan te passen. Zo verving zij de het woord ‘burgeroorlog’ door ‘onrust’. Kees van der Pijl over dit specifieke geval:: “Je spreekt toch ook niet van de Spaanse onrust als je het hebt over de Spaanse burgeroorlog?”

blankVan der Pijl verklaart, dat de directie van uitgever M.U.P., vanuit Kiev/Oekraïne werd bestookt met juridisch opgestelde brieven, waarin werd gedreigd met rechtszaken. Daarnaast werden zowel de Universiteit van Manchester, als de Britse ambassade in Kiev bewerkt, om hun invloed aan te wenden, inzake de publicatie van het boek, aldus professor Van der Pijl. Er werd dus in korte tijd, een grootschalige campagne opgezet om de publicatie van het boek tegen te houden. Als dát geen goed boek moet zijn..!!

Waarom slikt iedereen het verhaal van het JIT als zoete koek..?
Er worden in de Nederlandse media bijzonder weinig vraagtekens gezet bij de inhoud, maar vooral niet bij de totstandkoming van het JIT-rapport. Waarom de bevindingen van het Joint Investigation Team zoveel parallellen vertonen met wat de online onderzoekers van Bellingcat al eerder publiceerden.En als we dan Kees van der Pijl dit horen zeggen: “De man die de campagne leidde op Facebook heeft onder meer connecties met Bellingcat,

 Lees verder bij Want to Know

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.