Hoe corrupt is de WHO?

De volgende tekst hebben we van Vaccinvrij overgenomen.
Het volledige artikel vindt u hier.

Financiering WHO –Trump haakt af en
Nederland doet er een schepje
(belastinggeld) bovenop

blank
De brief kunt u hier lezen.

Half mei 2020 heeft president Trump een brief geschreven naar de WHO. Kennelijk heeft hij zijn buik vol van deze instantie.

 

Kritiek op de WHO

Het is ongebruikelijk om kritiek te hebben op de WHO. Politici, journalisten en artsen lopen braaf anderhalve meter achter de WHO aan. Wie van hen controleert deze instantie? Wie van hen onderzoekt wie de WHO financiert? Wie van hen stelt vragen over de noodzaak van het uitroepen van een pandemie, en de afhandeling ervan?

In zijn brief naar de directeur van de WHO – dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus – uit president Trump stevige kritiek op de WHO. De volledige brief is vier pagina’s lang en u kunt hem hier lezen. Voor velen is het inmiddels glashelder dat het géén integere en onafhankelijke organisatie betreft, maar een zieke, corrupte instantie. Banden tussen de WHO en China; banden tussen de WHO en Bill Gates; banden tussen Bill Gates en de farmaceutische industrie; banden tussen de directeur van de WHO en China, en uiteindelijk banden tussen de WHO een de rest van de wereld en banden tussen de WHO en de Nederlandse overheid.

Bron: Chris Chapell – China Uncensore
Zie hier hoe we met video trackers omgaan.

Het belastinggeld van de Nederlandse bevolking

De reactie van de Nederlandse overheid was veelzeggend. Trump heeft aangegeven dat hij onderzoek wil naar het functioneren van de WHO. De aanbevelingen van de WHO hebben de wereldbevolking miljarden gekost en in een economische en sociale crisis gestort waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. De Nederlandse politici hebben de brief kennelijk niet gelezen, en vinden het zelfs niet de moeite waard om het onderzoek af te wachten.

 

Nederland en de WHO

Inderdaad ‘nog eens’. Op 02-04-20 had Sigrid Kaag al 100 miljoen geschonken aan de WHO voor de “aanpak van de Corona-crisis in arme landen”.

Nederland is partner in wereldwijde gezondheidszorg van de WHO en “top-flexible funder”. Dat betekent waarschijnlijk zoveel als: we geven veel, en de WHO kan ook aankloppen voor een extraatje mocht dat nodig zijn.
De WHO is “trots is op samenwerking met Nederland, dat voor de middellange termijn van 2018 30,9 miljoen dollar heeft bijgedragen en daarmee de vijfde “top-flexible funder” is.

De WHO, het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben van 2019 tot en met 2023 een meer jarige partnerschapsovereenkomst verlengd. Het doel ervan is om “cruciale activiteiten te helpen financieren en financieringsgaten op het gebied van de eerstelijnsgezondheidszorg, anti-microbiële resistentie en geneesmiddelen op te vullen”. En om “de samenwerking met een aantal Nederlandse topinstituten te vergemakkelijken.”3

Hmmmm… dat klinkt ‘vaccins’..

Lees het volledige artikel op Vaccinvrij

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.