Gezond verstand is ongewenst

Het nieuwe tijdschrift Gezond Verstand blijkt op de goede weg te zijn! De enorme tegenwind die opkomt, treffender is het om van storm te spreken, laat zien dat de gevestigde orde, politiek en media, zich bedreigt voelen.

Terecht, immers, een tijdschrift van papier en inkt kan men niet zomaar digitaal afknijpen. Het blijft nog even spannend óf en hoe lang bedrijven die nodig zijn om deze krant mogelijk te maken, de openbare hetze willen en kunnen stand houden.

De enorme ophef die is ontstaan en de grote media aandacht die het jonge tweewekelijkse blad krijgt, laat zien dat Karel van Wolferen met zijn initiatief een juist antwoord geeft op en een alternatief biedt voor de eenzijdige eenheidsbrij waarmee de burgers gewoonlijk bedient worden.

Ministers, Kamerleden, ja zelfs leden van het OMT moeten er iets van vinden en voelen zich genoodzaakt met groot geschut losse flodders te lanceren. Losse flodders? Nou ja, het maakt wel aardig stemming en dat heeft de gevestigde orde ook nodig.

Het media concern Talpa (SBS6, Veronica enz. maar ook het ANP bijvoorbeeld!) gooit over de ontstane commotie zelfs een democratisch ogend sausje. Het onderzoekspanel van Talpa, Hart van Nederland, komt tot de uitkomst Meerderheid Nederlanders wil tijdschriften met complottheorieën uit de winkels. Niet alleen is het de vraag wie deze meerderheid van Nederlanders is, maar vooral, wanneer je nepnieuws wilt bannen (dat zou ik ook wel willen) rijst de vraag wie bepaald wat nepnieuws is? Dit dilemma is niet op te lossen, ook niet door een overheidsinstantie. Beter gezegd, JUIST NIET door een overheidsorgaan want de overheid is toch per definitie de grootste verspreider van nepnieuws.

Klachten bij de STER over Gezond Verstand

Screenshot De Bataafsche Courant

Het blijkt dat er klachten zijn binnen gekomen bij de Stichting Ether Reclame, die de reclame verzorgt bij de Nederlands omroep.

Het blijkt ook dat er blijkbaar veel mensen zijn die het eigenlijk allemaal niet begrijpen. Want het is toch grappig, deze reclameblokken zijn er toch voor om juist desinformatie een plek te geven? Of denkt u echt dat het nieuwe wasmiddel nog witter wast dan wit en de nieuwe formule een doorbraak betekent voor oma’s was-techniek? Reclame is per definitie nepnieuws en daarmee misleiding.

Dus voor diegenen die Het Gezond Verstand als desinformatie bestempelen, is deze precies op de juiste plek bij de STER reclame.

Zonder uitzondering berichten alle dagbladen uitgebreid en de een maakt het nog gekker dan de ander. De NRC verbaasd ons gelukkig niet. Zij valt in herhaling (zie De Andere Krant) en suggereert zelfs dat het de Russen weer zijn.

Nepnieuws aanpakken!

Over nepnieuws gesproken, bekijk de video!!!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.