Corona-weetjes – Toerkmenistan

Op een Russische site was het volgende bericht te lezen:

Er is maar één land ter wereld waar men niet ziek wordt en ook nooit ziek zal worden van het coronavirus.

blank

Turkmenistan is het enige land ter wereld, dat de corona-pandemie snel en zonder slachtoffers te boven kwam. Bovendien zal deze staat ook niet door een tweede golf in het najaar overspoeld worden. 

President Gurbanguly Berdimuhamedow heeft zijn land tot corona-vrije zone uitgeroepen, en dat zelfs op wetgevend niveau.

De president heeft de vermelding van het woord “coronavirus” in de pers, op televisie en in openbare toespraken verboden. Inwoners van Turkmenistan mogen geen beschermende maskers of handschoenen dragen om geen paniek te veroorzaken. Dus, het coronavirus is per decreet van Berdimuhamedow tot iets verworden, dat – net als Voldemort in de Harry Potter-romans – niet genoemd mag worden.

[eind van de vertaling uit het Russisch]

Misschien is dat wel de juiste manier om met de crisis om te gaan! 🙂

Let wel, ik ben absoluut geen voorstander van censuur, maar op dit moment vindt er een polarisatie plaats en de media worden dermate door dit thema overheerst, dat het wel wat minder kan. Andere thema’s zoals de eveneens belangrijke vraag of we op een derde wereldoorlog afstevenen, of of deze in verdekte vorm al is begonnen, worden volledig ondergesneeuwd.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.