Corona911

“Wie slaapt in een democratie, wordt wakker in een dictatuur”

Wat zijn de overeenkomsten tussen 9/11 en Corona?
blankIn beide gevallen wordt krampachtig aan het officiële narratief vastgehouden, het narratief verwordt tot dogma.
De overheid kan geen afstand meer doen van de onwaarheden, zonder alle geloofwaardigheid in te boeten.
Als in de VS plotseling bekend gemaakt zou worden dat de twintowers niet door een stelletje wild geworden, met tapijtmessen gewapende islamistische terroristen tot instorten zijn gebracht, maar dat er iets anders, grootschaligers achter zat en dat dit nodig onderzocht moet worden. Wat zou er dan gebeuren? Vermoedelijk zouden de VS dan aan de rand van een revolutie of een burgeroorlog staan. Het laatste vertrouwen in de overheid zou verdwenen zijn.
Iedereen die ook maar enige twijfel uit, verdwijnt uit de officiële kanalen. Hij mag dan nog wel zijn mening uiten in de alternatieve media (zolang YouTube en Facebook dat tenminste toestaan), maar een baan bij de overheid kan die vergeten. Hij wordt bestempeld als complotdenker, of gewoon als gek.
Bij de discussie over Corona zien we eenzelfde verschijnsel. Er kan alleen nog maar emotioneel geladen over het thema gesproken worden, de uitspraken van de overheid kloppen gewoon, punt uit! En nou iedereen bek houden! Iemand als Willem Engel, die als bio-farmaceutisch wetenschapper best wel weet waar hij het over heeft (vermoedelijk beter dan de betreffende journalisten), wordt stelselmatig als “die dansleraar” betiteld. Met de bijpassende framing: een dansleraar kan toch niets zinnigs over een virus vertellen.
In de VS werden de rechten van de burgers door de Patriot Act drastisch beperkt. Bijna even sterk werden de democratische rechten van de burgers door de Corona-maatregelen aan banden gelegd.
Bij 9/11 heeft president Bush duidelijk gesteld: ‘wie niet voor ons is, is tegen ons, is voor de terroristen”.
De polarisatie bij Covid-19 is even scherp: wie de maatregelen in twijfel trekt, is verantwoordelijk voor de dood van zijn medemensen. Op dit emotionele vlak is geen discussie meer mogelijk. Andersluidende meningen worden zorgvuldig buiten beschouwing gelaten.
De vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van demonstratie, de vrijheid tot vergadering en ook het recht op onderwijs werden in grote mate beperkt.
Mag ik je eraan herinneren dat er vorig jaar een verbod op gezichtsbedekkende kleding in kracht getreden is? En dat gold voor gebouwen van de overheid, de zorg, het onderwijs en in het openbaar vervoer. En zijn dat niet juist de oorden waar nu maskerplicht heerst?

Zie ook op Wakkermens: Waarom 9/11 belangrijk blijft en 11e september, klimaathysterie en corona
en een artikel bij RT – Nearly two decades after 9/11

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.