Wie is Putin?

blankIn het Westen kennen wij president Putin alleen vanuit de media, de westerse media. Over het algemeen zijn de berichten die wij ontvangen door de heersende media, en berichten over Putin in het bijzonder, aan censuur onderhevig en volgen een politieke agenda. Het beeld wat wij over president Putin zullen krijgen is dat hij gevaarlijk, onbetrouwbaar, ouderwets en ondemocratisch is. Zijn wereldbeschouwing en verhouding tot mensenrechten zou ver van onze (gedeelde) westerse waarden staan en zijn zo, onverenigbaar met ons begrip van vrijheid en democratie. Bovendien zullen we alle voorstellen en ideeën, die uit zijn zicht op de wereld voortkomen, met grote voorzichtigheid en wantrouwen ter kennis nemen.

Natuurlijk vertegenwoordigt een president in eerste instantie de belangen van zijn land, dat is zijn opgave. Ook denk ik dat we met betrekking tot de wereld vrede, veel danken aan de eigenschappen van de heer Putin. Dat het in veel conflict gebieden in de wereld dank het inzicht en diplomatie vanuit Rusland, nog niet tot grotere escalaties is gekomen. En ja, daar heeft Rusland ook belang bij.

Hier onder een ongecensureerd interview door The Financial Times met president Putin. Een unieke gelegenheid om iets meer over Putin te ervaren.

Het is het eerste grote interview na 16 jaren wat de Russische leider gaf aan een grote internationale krant.

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.