Het Integrity Initiative en de propagandaoorlog tegen Rusland

Dit bericht verscheen bij Novini

blankGroot-Brittannië lijkt vastberaden zich nog meer in te spannen in de propagandaoorlog tegen Rusland dan voorheen. Dat zagen we recent in de Skripal-affaire, die tegelijk een zeker gebrek aan professionaliteit blootlegde. 

Gebreken als deze moeten nu schijnbaar uitgebannen worden. Onder andere tot dat doel moet een nieuwe instelling dienen die de naam ‘Integrity Initiative’ draagt. Pas onlangs was er in verband met de Skripal-affaire van deze organisatie sprake. Eigenlijk was het initiatief namelijk geheim. Dat het überhaupt in de openbaarheid kwam was op zich weer een kinderziekte.

Anonymous

blank
Een aanslag op de zenuwen van de Britten
Inzake de gifgasaanslag op de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Julia in het Engelse Salisbury lijkt de Britse regering veel te willen verbergen. Onduidelijk is waarom het huis van de Skripals door militairen afgebroken wordt…

Eind vorig jaar kwam de hackergroep ‘Anonymous’ namelijk met een omvangrijke verzameling documenten van de actie naar buiten op internet. Daaronder was informatie over de financiering, de vorming van regionale centra en de politieke doelstellingen. Daarop heeft zich meteen een groep Britse wetenschappers onder leiding van de journalistiek-professor Piers Robinson eraan gezet het materiaal te ordenen en te analyseren.

 

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!

‘Desinformatie’

De dragende krachten zullen er echter wel voor zorgen dat er niet al te wijd ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Die dragende krachten zijn het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, de NAVO en het sociale netwerk Facebook. Deze drie hebben zich, op Brits initiatief, ten doel gesteld overal, maar met name in Europa, invloedrijke persoonlijkheden aan te werven om zich aan te sluiten bij de  anti-Russische propaganda. Zo noemt men het uiteraard niet. Het gaat onder het mom van “strijd tegen Russische desinformatie”. ‘Desinformatie’ is in deze context alles wat men niet graag hoort, ongeacht het waarheidsgehalte.

Lees verder bij Novini

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.