Trump botst met de Deep State na ontmoeting met Poetin – De Lange Mars Plus

Dit artikel verscheen op De Lange Mars

Op het ogenblik speelt zich een interessante botsing af in de VS tussen president Trump en de Deep State, oftewel tussen de door de kiezers gekozen macht en de ongekozen elite. De vijandelijkheden komen aan het oppervlak in de media en in het Amerikaanse Congres. De kans is klein dat Trump wint, maar hij durft het wel op te nemen tegen de onzichtbare macht die ons bestuurt. Gebeurtenissen in chronologische volgorde.

het oog
Het oog

Volgens een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking kunnen we ervan uitgaan dat de werkelijke macht niet bij de president van de VS ligt, maar bij de zogenaamde Deep State of permanente regering.
Volksvertegenwoordigers, kabinetten en minister-presidenten zijn van tijdelijke aard, maar de permanente regering is er voortdurend. Deze elite vormt in feite de echte machthebbers, ongeacht de kleur of ideologie van de regering. Zij heersen achter de schermen. Het is de elite die het bankwezen en de militaire macht waaronder de inlichtingendiensten feitelijk aanstuurt.

De media en het onderwijs zijn pijlers om zo min mogelijk de machtsstructuur te veranderen. In dat plaatje zijn oorlogen een manier om de bevolking angstig en daardoor in het gareel te houden. De vrede die Trump met Poetin lijkt te bewerkstelligen is niet in het belang van deze machtsclub. Onderstaand blijkt ook de ongemeen felle reactie die de verzoenende houding van Trump tegenover Poetin tot gevolg heeft. We zien dat ook de massa media wereldwijd met een mond de zaak afwijst. Trump wordt zelfs een ‘verrader’ genoemd, wanneer hij zich niet honderd procent loyaal achter de Amerikaanse inlichtingendiensten plaatst.

Terwijl op zich een kritische houding ten aanzien van deze sneaky diensten heel verstandig is, want wie controleert hen nu eigenlijk? En waarom zou iedereen moeten blind varen op hun oordeel? De deepstate lijkt Trump te corrigeren, maar wat zich verder allemaal in het verborgene afspeelt in Washington kunnen we helaas niet zien. Wel zien we een algemene afwijzing door congresleden, ambtenaren en media. De toekomst zal tonen of Trump ondanks alle tegenwerking de verzoening met Poetin kan gaan voortzetten.

Chronologie van gebeurtenissen vanaf de top in Helsinki

16 juli 2018
Trump en Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki.

 » Lees verder op De Lange Mars

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.