Alternatieve kankerbehandeling (4) met paddestoelextracten – De Lange Mars Plus

03-08-18 06:21:00,

blankHet is uiterst merkwaardig dat een anti-kanker geneesmiddel als PSK in met name Japan wordt gebruikt en dat het voor het Westen niet meer is dan een ‘voedingssupplement’. PSK is in Japan een goedgekeurd geneesmiddel gebaseerd op 20 jaar onderzoek, met een jaarlijkse omzet van honderden miljoenen dollar!

PSK is het best verkochte geneesmiddel tegen kanker in Japan. De paddestoel waaruit het PSK extract wordt gewonnen is al sinds de tijd van de Ming Dynasty in gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde TCM. Daarnaast is er ook PSP dat van dezelfde paddestoel komt.

PSK

Polysaccharide-K (PSK) wordt gewonnen uit een paddestoel met de naam coriolus versicolor en ontwikkeld voor kankerbehandeling in Japan. Gebruikt als aanvulling naast chemo vergroot PSK de overlevingskansen bij patiënten met maag- (1) (2) en darm (3) (4) (5)kanker. Patiënten met slokdarmkanker (27) kunnen er ook wel bij varen.

In Nederland heet de trametes versicolor of coriolus versicolor gewoon elfenbankje. In het Japans is de naam van deze paddestoel kawaratake en in het Chinees Yun-Zhi. Het bevat PSK en PSP, deze bestanddelen stimuleren de immuniteit. Met name het bestanddeel PSK, dat vooral in Japan veelvuldig wordt geadviseerd, is uitvoerig onderzocht.

Deze paddestoel komt  niet alleen voor in Azië, maar ook in Noord-Amerika en Europa en is een waaiervormige paddenstoel, die meestal in groepen voorkomt. De term versicolor verwijst naar de verschillende kleuren, zoals bruin, grijs, gelig en blauwachtig, die je aan de bovenkant van de hoed van de paddestoel kunt zien.

Het grote voordeel van het gebruik van PSK is dat het niet giftig is en zonder noemenswaardige bijwerkingen kan worden ingenomen. Daarnaast is het uitgebreid onderzocht en gedocumenteerd.

In Japan wordt PSK gebruikt bij een kankerbehandeling samen met chirurgie, chemotherapie, en/of bestraling. Het kan ingenomen worden als thee of met capsules.

PSP

Een ander extract dat uit deze bijzondere paddestoel wordt gewonnen is PSP. Dit wordt in 1983 in China geïsoleerd. Ook dit heeft een bijzondere uitwerking op het immuunsysteem. Het gebruik van PSP of Polysaccharide Peptide is minder getest dan PSK.

 » Lees verder

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.