Stop de pandemiewet

ONZE VRIJHEID STAAT OP HET SPEL!

Met het verschijnen van De Andere Krant van 6 mei is de campagne ‘Stop de Pandemiewet’ gestart. Deze campagne loopt tot 25 mei wanneer de Eerste Kamer gaat stemmen over dit thema. De pagina ‘Pandemiewet’ van De Andere Krant geeft u belangrijke informatie over wat er aan de hand is en wat we kunnen doen.

HELP MEE MET DE CAMPAGNE ‘STOP DE PANDEMIEWET’

blankDe Andere Krant van 6 mei 2023 is bijna geheel gewijd aan de nieuwe Wet publieke gezondheid, de zogenaamde Pandemiewet, die eind deze maand ter stemming ligt bij de Eerste Kamer. Deze wet geeft verregaande bevoegdheid aan de minister van VWS om al bij de ‘dreiging’ van een ‘pandemie’ ingrijpende vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen aan de bevolking. De minister kan eigenhandig bepalen wanneer er sprake is van een ‘dreiging’ en kan letterlijk elke maatregel nemen die hij nodig acht om daar iets aan te doen.

Een goed jaar nadat de laatste maatregelen rond corona zijn opgeheven blijkt meer en meer dat de maatregelen veel leed en schade berokkend hebben en nauwelijks meetbaar effect hebben gehad op de volksgezondheid. Landen waar deze maatregelen niet zijn opgelegd, zoals Zweden, zijn met minder slachtoffers en additionele schade door de afgelopen jaren gekomen. Juist deze wetenschap maakt dat het een logische stap zou zijn om eerst te reflecteren op het beleid en een goede evaluatie op te zetten. Er blijkt politiek echter geen enkele interesse om lering te trekken uit de afgelopen periode. Een geplande parlementaire enquête is zelfs uitgesteld tot 2025. De Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid heeft aan deze krant te kennen gegeven dat ze het niet als haar taak ziet om een oordeel te vellen over de wetenschappelijke basis van de straks in de wet opgenomen maatregelen.

Tot onze verbazing is het vanuit onze collega’s van de gevestigde media doodstil gebleven met betrekking tot deze Pandemiewet. Hierdoor ontbreekt het maatschappelijk debat volkomen. De meeste Nederlanders hebben geen flauw benul dat er zometeen een wet ligt die hun grondrechten en vrijheden teniet doet. Als onze democratie ons echt zo nauw aan het hart ligt als door de politiek altijd wordt beweerd, dan mag zo’n brede maatschappelijke discussie niet ontbreken. Met deze speciale uitgave hopen wij dit debat op de valreep alsnog op gang te brengen. Het is nog niet te laat om deze wet te stoppen. We vragen de Eerste Kamer pas op de plaats te maken en haar rol als hoeder van de democratie serieus te nemen en niet in te stemmen met deze wet, maar ruimte te maken voor een breed debat waarbij er daadwerkelijk lessen getrokken kunnen worden uit wat ons nu de afgelopen jaren collectief is overkomen of aangedaan. Onze lezers roepen wij op in actie te komen voordat het te laat is.

WAT IEDEREEN KAN DOEN:

Download en verspreid de poster Stop-pandemiewet.pdf
Download en verstuur een brief aan eerste kamerleden (op pagina 3 staan de mailadressen).
Bestel 5 kranten inclusief posters voor €7,50 of 12 posters voor €5,- op onze bestelpagina.
Teken de petitie tegen de Pandemiewet op de website van Cultuur Onder Vuur.
Teken de petitie tegen de Pandemiewet op de website petities.nl.
Ondersteun de actie van Ik de Burger en verbied de wijziging in de Wet publieke gezondheid.

Informatie en nieuwsartikelen over de Pandemiewet:

– Op de pagina Wet die je niet wilt staat veel informatie over de Pandamiewet.
– Cultuur onder Vuur – De Nieuwe Pandemiewet bedreigt de grondrechten van alle Nederlanders.
– De Andere Krant – Artikel over de Pandemiewet van 8 januari 2023
– Op Ezaz.nl staat een artikel hoe deze wet de vrijheid zal beperken.
– Stichting Vaccinvrij – Wat hangt ons boven het hoofd met de nieuwe Pandamiewet.
– De Biomedische Rekenkamer stelde vragen over de wijzigingen in de Wet Publieke Gezondheid.
– De Ander Krant – Oppositie tegen dictoriale Pandamiewet boekt succes.
– De Andere Krant – Regering wil corona lockdowns verankeren in de wet.

1 gedachte over “Stop de pandemiewet”

 1. Wat kost het eigenlijk relaties bouwen, wat kost het om ze besmeuren en eindelijk te verliezen…

  Zo beweren jonge PhD geleerden dat, wij zijn nog geen mensen, maar nog steeds een soort agresieve, bloelustig en luie apen. Dit kan je ineens niet argumenteren.
  Want het prestaties van onze EU (en USA) apen relaties gaan als volgt: wie beter diploma heb, is een goede spreker, en niet arm is doet z.graag manipuleren met de rest. Zo, zij/hij voelen zich Bokito’s te zijn.

  Waarneer luie apen met geblokeerde hersen aan het discussiëren zijn bereek je niets, of volgende tragedies. Polen, ooit (The Great Lechia ) is nu door Russen, de hyena van Europa genoemd. Bravo ! – en ga dit nu wegpoetsen, wanneer miljoenen mensen haten (nu!) ook mijn internationale familie !

  lachen: dit waren (onze Europeesche) Lechiten
  laszka: was een vrouw
  lasiątko: was een kleine kind

  @fqi123:
  EU is acting like a pimp for big brother Uncle SAM

  De oorlog in onze Europa het is is hate-crime, en sigaar V.Zelenski draag z.graag zijn nazi-horloge.
  Het meeste NL, EU en USA politici zijn luie apen aan het discussiëren. Ook Carolina v/d Plas die door haar bericht en daarna gesprek met een journalist haar juiste kleuren liet zien. Zij loop nu in haar 3/4 groene en in rode jassen. Zo, Carolina (fundend by EU) staat achter V. Zelenski… Dus ook zij is blij, dat onder commando van deze oorlog-beest, de Ukr en Rus mensen dood gaan..!!

  Texas mall gunman Mauricio Garcia may have been neo-Nazi sympathiser, police say

  The 33-year-old shot dead at least eight people and injured several others at the Allen Premium Outlets mall, in a suburb north of Dallas, on Saturday before he was killed by police.

  Best,
  mijn motto is: dieren zijn net “mensen”, alleen met beter natuur

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.