Propagandakracht van het Brussels establishment in Nederland

Dit artikel verscheen bij Café Weltschmerz

Nederlandse dagbladen zijn voor ca. 95% in handen van 2 Belgische uitgevers. Ook de Nederlandse weekbladen dreigen nu opgeslokt te worden. Wat zijn de politieke connecties van deze Belgische uitgevers en wat is nu hun invloed op de politieke meningsvorming in Nederland. Hoe ver staan deze uitgeverijen van de Brusselse politiek en hoe ver staan zij een redactionele onafhankelijkheid voor? Wat is de politieke propagandakracht van de voorheen Nederlandse media die nu vrijwel geheel in Belgische handen is?

Eigenaar van de Persgroep Christian van Thillo stelt dat de roep om betrouwbaar nieuws en kwaliteit steeds groter wordt in verband met fakenews en haatberichten op de sociale media. ‘Daarmee kunnen we als kwaliteitsmedia het verschil maken voor onze klanten.’
Dat Van Tillo de begrippen ‘fakenews’ en ‘kwalitatief betrouwbaar nieuws’ met elkaar verward is inmiddels evident gebleken.

Willy van Damme is correspondent in België en onderzoeksjournalist.

 

blankWe besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.

 » Lees verder bij Café Weltschmerz

 

Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.