Moment opname

Al vroeg in mijn leven bemerkte ik dat geen enkele gebeurtenis ooit correct in een krant werd vermeld, maar in Spanje zag ik voor het eerst krantenberichten die geen enkel verband hielden met de feiten, zelfs niet het verband dat in een gewone leugen besloten ligt.

Ik zag grote veldslagen gemeld worden waar niet gevochten was, en complete stilte waar honderden mannen gesneuveld waren. Ik zag hoe troepen die dapper hadden gevochten als lafaards en verraders werden afgeschilderd, en anderen die nooit een schot hadden zien plaatsvinden, als de helden van een denkbeeldige overwinningen werden bejubeld, en ik zag hoe kranten in Londen deze leugens doorvertelden.

En hoe gretige intellectuelen, emotionele superstructuren bouwden over gebeurtenissen die nooit hadden plaatsgevonden. Ik zag in feite hoe de geschiedenis werd geschreven, niet over wat er gebeurd was, maar van wat er volgens de verschillende ‘partijlijnen’ had moeten gebeuren.

George Orwell, hij vocht in de Spaanse Burgeroorl

 

blank
De kaart van de Oekraïne op 02-03-2022

Het is uitermate moeilijk om erachter te komen hoe de gevechtshandelingen zich ontwikkelen. Van Russische zijde hoor je alleen de officiële legerbulletins, en van Oekraïense zijde wordt er zoveel nep-nieuws verspreid dat er geen touw aan vast te knopen is. En ik moet toegeven – de propaganda-oorlog hebben de Oekraïners zonder meer gewonnen. Op de slagvelden ziet het er weliswaar heel anders uit. Rusland doet zijn uiterste best om civiele slachtoffers te vermijden, dus steden waar de Banderistas(1)Stepan Bandera (1909-1959) was een Oekraïens leider van de nationalistische Oekraïense beweging rondom de Tweede Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog werd Bandera door de Sovjetautoriteiten van talloze gevallen van moord en banditisme beschuldigd. Hij is uiteindelijk in opdracht van hen … Lees verder... zich verschanst hebben, worden omsingeld en afgewacht of ze zich overgeven.

Berucht zijn vooral de twee vrijwilligersbataljons Azov en Ajdar. Ze vechten nu met een tactiek waarmee ze zwaar wapentuig (kanonnen, tanks ed.) midden in woonwijken opstellen, wel wetende dat Rusland geen woonwijken zal beschieten. De bewoners worden als menselijke schilden misbruikt, wat natuurlijk volgens alle conventies over oorlogsvoering verboden is. Dit vertraagt het Russische oprukken enorm. Amerika ziet dat als het zwakke, aarzelende optreden van Poetin. Amerika doet het dan ook heel anders: eerst de hele boel platbombarderen en dan pas met het leger binnentrekken. Ik vraag me af of het niet juist een teken van sterkte is als je je zo zeker voelt van je militaire overmacht, dat je je de tijd kunt nemen om de bevolking te sparen.

Een van de bronnen waar je wel wat strategische informatie kunt vinden is The Vineyard of the Saker. Hier wordt de stand van zaken per dag beschreven en dat op een manier die ook voor een militaire leek begrijpelijk is.

 

[begin van de vertaling]

Dag 6, 2 maart 2022

blank
Ten eerste, een behoorlijke kaart met de situatie van vandaag om mee te beginnen:

In het rood de meest recente Russische bewegingen van gisteren. De enige grote vooruitgang is binnen het roze vierkant waar Russische troepen tot diep in het achterland van zowel Odessa als Kiev zijn doorgedrongen.
Dus vraag ik me af – is er een strategische ketel gepland? Ik weet het niet, maar ik heb een zwarte balk toegevoegd om te laten zien waarop we de komende dagen misschien onze aandacht zullen moeten vestigen.

Mariupol is, zoals reeds vermeld, volledig omsingeld en er wordt hevig gevochten. De stad zal de komende dagen met geweld worden gedenazificeerd.

De (langverwachte) operationele ketel in het oosten is nog steeds niet fysiek afgesloten door Russische troepen. Maar, zoals ik al zei, het niemandsland tussen de twee Russische bruggenhoofden is volledig “doorgeschoten” (om maar eens een Russische uitdrukking te gebruiken), wat betekent dat hoewel kleine groepen het nog kunnen ontsnappen, het afgelopen is voor de zware Oekie-pantservoertuigen, de artillerie en de nazi-doodseskaders die nog steeds Donetsk beschieten (waarover natuurlijk niemand bericht in het Amerikaanse leugen-imperium).
Ik veronderstel dat ze [de nazi’s] zoveel mogelijk Russen willen doden voordat het definitief  voorbij is…

Over dit onderwerp kreeg ik vandaag een e-mail van een Chinese vriend en hij maakte een zeer scherpzinnige observatie. Hij schreef:

“Is het je opgevallen hoeveel Wehrmacht-tactieken in de stijl van de Slag om Berlijn worden gebruikt door het regime van Kiev? We zijn minder dan een week in de oorlog en tot nu toe zien we al:

 1. Volkssturm(2)De Volkssturm (letterlijk Volksstorm, in de zin van nationale storm) was een Duitse volksmilitie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Volkssturm werd officieel op 18 oktober 1944 op bevel van Adolf Hitler opgericht en bestond uit mannen tussen de 16 en 60 jaar die nog niet in militaire … Lees verder... in Kiev (ik geef toe, een halfslachtige versie daarvan);
 2. Voorkomen dat burgers het oorlogsgebied verlaten (3)zie: https://greekcitytimes.com/…/greek-in-mariupol-fascist…/;
 3. Stellingen proberen te verdedigen tot aan de laatste man (bijv. Charkov, Mariupol, enz.);
 4. Gedwongen dienstplicht van meerderjarigen; [18-60, red]
 5. Strafbataljon

Mis ik iets? 😀

Hij heeft zeker een punt, nietwaar?
Maar hij miste één ding: de Oekie “Wunderwaffen” natuurlijk!
Mogelijke kandidaten zijn onder meer:

 1. Javelins [Amerikaanse antitankraket]
 2. Bayraktars [Turkse Drones]
 3. NLAW’s! [Engels/Zweedse lichte anti-tank wapens]
 4. Westerse gevechtsvliegtuigen
 5. IS-strijders
 6. Houten Kalasjnikovs
 7. Diverse wapens uit het Sovjettijdperk met nieuwe namen
 8. Nazi-vrijwilligers uit heel Europa
 9. Poolse, Britse en Estse speciale troepen en uiteraard,
 10. Zelenski’s kernbommen

Dus niet één, maar TIEN Wunderwaffen voor de Oekies.

Zal Zelenski eindigen zoals Adolf deed of zal hij vluchten?
Ik wed dat hij zal vluchten, doen ze immers meestal allemaal…

Nog één ding.
De Oekie-Volkssturm verandert in een zeer ernstige ramp die in de nabije toekomst nog veel erger kan worden. Dit is wat er gebeurt.
In sommige steden zijn de lokale autoriteiten benaderd door Russische troepen en vond een ordelijke commandowisseling plaats. De burgerautoriteiten werken (bijna?) normaal en de openbare orde is (meestal?) gewaarborgd.

Het probleem zijn de hardcore vrijwillige doodseskaders van de nazi’s die militaire wapens uitdeelden aan iedereen, inclusief veroordeelde misdadigers en criminelen. Deze bendes vechten nu meestal met elkaar omdat ze zijn bezeten door paranoïde hallucinaties over de alomtegenwoordige “Russische Spetsnaz”, en aangezien de meeste Oekies Russisch spreken, als er  net geen videocamera aanstaat, zelfs de hardcore-nationalisten, hebben ze een graverend “IFF” (Identification Friend or Foe) probleem.
Ze worden nog wanhopiger en zelfs nog gewelddadiger dan normaal: Russische krijgsgevangenen worden als een vanzelfsprekendheid doodgemarteld (Russische speciale diensten sporen al hun namen op, er zal een groot Neurenberg-achtig proces zijn wanneer deze oorlog eindigt).
Ik heb slechts van één geval gehoord waar de Oekie-Volkssturm een eenheid van de Russische nationale garde heeft aangevallen. Ze werden allemaal binnen enkele minuten gedood.

Maar hier zijn twee zeer reële gevaren:

 1. In heel Banderastan lopen Oekraïense burgers nu gevaar.
 2. Gruweldaden van de Okie-Volkssturm zullen worden gefilmd door de westerse persstituees, waarvan Rusland later de schuld zal krijgen.

Eerlijk gezegd zou dit kunnen evolueren in een andere MH-17-ramp, maar dan op een veel, veel grotere schaal.

Ik hoop en bid dat alle Oekraïners die geen nazi’s zijn, nu (eindelijk) ophouden erop te wachten totdat Rusland de boel in hun land heeft opgeruimd (alweer!) en iets doen om de plunderende Oekie-Volkssturm-bendes te ontwapenen.

Moge God al diegenen helpen die onschuldig zijn en hen bewaren door Zijn Macht.

Genoeg voor vandaag

Andrei (the Saker)

 

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.