Kwaliteitsverslaggeving

 

Bovenstaande video vormt een goede illustratie voor de kwaliteit van de verslaggeving ten aanzien van de Oekraïne-crisis, hoewel dit natuurlijk satirisch bedoeld is. De westerse media zijn volledig “gelijkgeschakeld” en verspreiden veel fake-news. Men moet alles wat men hier in de media hoort met een korrel zout nemen, of misschien wel met een hele lepel zout.

blankIk begrijp ook niet waarom het na bijna een maand van gevechten nog steeds nodig blijkt te zijn om beelden te laten zien van vernielingen die niet uit de Oekraïne afkomstig zijn. Er moeten toch inmiddels genoeg echte beelden zijn?

Volgens CNN ziet u  hier het Oekraïense hotel “Mir” na een bombardement door Russische troepen.
Maar wacht eens, dit blijkt het Servische hotel “Zvonatsjka-Banja” te zijn dat op een opknapbeurt wacht.

Bovendien zijn er praktisch geen bergen in de Oekraïne, behalve een paar uitlopers van de Karpaten en die zien er anders uit.

 

Nog een staaltje van een “verkeerde” beeldkeuze:

Brandend schip van de US Navy in San Diego
Bericht uit 2020

blank
In de buurt van Odessa heeft het Oekraïense leger een Russisch schip laten zinken
Bericht uit 2022

Al vanaf het begin van de Russische militaire operatie worden zeer veel nep-beelden verspreid. Vergelijk hiertoe ook een artikel van de Off-Guardian, 7 FAKE NEWS stories coming out of Ukraine

Of om het met de woorden van H.L. Mencken(1)Henry Louis Mencken (1880 – 1956) was een Amerikaans journalist en sociaal criticus. Hij staat bekend als een invloedrijke schrijver uit het eerste gedeelte van de 20e eeuw. te zeggen:

“Geloof nooit wat je hoort en maar de helft van wat je ziet.”

Wie zich nog verder in het thema Fake News en propaganda wil verdiepen, bij Mintpress is onlangs een uitgebreide analyse verschenen met de titel: Ukraine’s Propaganda War – International PR Firms, DC Lobbyists and CIA Cutouts

 

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.