Censuur in Europa

blank De Europeese unie is ijverig bezig om steeds strengere maatregel in te voeren om zogenaamd schadelijke inhouden te verbieden. Er is net nieuwe regelgeving die pro-Russische berichtgeving aan banden wil leggen.

Ik heb een Italiaanse tekst van Andrea Zhok vertaald, die dit onderwerp aankaart, maar vooral belangrijk is de bijgevoegde tekst met de nieuwe regels:

McCarthyisme. Over een zorgwekkend document van het Europees Parlement

  • Terwijl de lezersaantallen van alle grote Europese kranten in vrije val zijn;
  • Terwijl Tucker Carlson, na het meest virale interview in de geschiedenis met Vladimir Poetin te hebben gehouden, in Europa wordt aangeklaagd wegens ‘spionage’;
  • Produceert het Europees Parlement een document zoals datgene, dat ik hieronder volledig weergeef, waarin wordt opgeroepen tot de veroordeling van een Lets lid van het Europees Parlement.

Los van dit specifieke geval is de verzameling argumenten in dit document, met wettelijke implicaties, angstaanjagend. Om de woorden van mijn vriend Pino Cabras(1)Italiaanse journalist en politicus, oprichter van Altenativa, nadat hij bij de Vijf sSterren Beweging was gerooieerd te gebruiken: “we zijn getuige van een terugkeer van het McCarthyisme in grootse stijl.”

We moeten ons bewust worden, dat het kader van vrijheid van denken en meningsuiting waarin we zijn opgegroeid, dood en begraven is. We hadden ons dit al gerealiseerd tijdens de pandemie, maar nu zijn we getuige van de eerste wettelijk bindende handelingen.

Nu deze drempel overwonnen is, zullen deze regels systematisch hun intrede doen in onze scholen en universiteiten, in onze media en in ons dagelijks leven.

Sommigen zullen zeggen: “En wat is het verschil met wat er al gebeurt?”

Het verschil ligt in het feit dat tot nu toe marginale afwijkingen werden getolereerd, terwijl deze ingreep in de cultuur ervoor zal zorgen dat elk kritisch woord, gericht tegen de neoliberale EU-NAVO bolwerken, als misdaad zal worden beschouwd.

We zien hier een geval van “de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”, en dit document is bewonderenswaardig vanwege zijn vermogen om een ongelooflijke reeks onwaarheden of regelrechte rolverdraaingen te beweren en vervolgens de andere kant te beschuldigen van ‘desinformatie’.

P9_TA(2024)0079

Russiagate: beschuldigingen van Russische inmenging in de democratische processen van de Europese Unie

Resolutie van het Europees Parlement van 8 februari 2024 over Russiagate: beschuldigingen van Russische inmenging in de democratische processen van de Europese Unie (2024/2548(RSP))

De bijgevoegde PDF is weliswaar zeer lang, maar zeker de moeite waard om een beeld te geven van de denkwereld van de EU-parlamentariers. Ik beschouw het trouwens als een bewijs van onvermogen, dat bovengenoemde parlamentaries niet eens in staat waren iets anders te verzinnen, dan “Russiagate”.
TA-9-2024-0079_NL

 

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.