De lesboeken worden herschreven

blankEind 2020 veranderde de WHO de definitie van immuniteit. Lange tijd gold dat een organisme een immuniteit voor een bepaalde ziekteverwekker kon verkrijgen doordat deze de ziekte had doorgemaakt en hierdoor antilichamen had gevormd. Later kwam daar vaccinatie bij die een infectie nabootsten waardoor ook hierdoor antilichamen werden gevormd.

De WHO veranderde de definitie van immuniteit. Nu kan immuniteit, volgens de WHO, alleen nog ontstaan door vaccinatie.

Het zal duidelijk zijn dat de biologie boeken voor onze kinderen in rap tempo herschreven zullen worden. Een voorproefje hierop vonden we al op de ARD website:

Wat is groepsimmuniteit?

Groepsimmuniteit verwijst naar het indirecte effect van vaccinatie, dat optreedt wanneer een bepaald deel van de bevolking wordt gevaccineerd, waardoor de overdracht van de ziekteverwekker zodanig wordt verminderd dat zelfs niet-gevaccineerde mensen een lager risico hebben om besmet te raken. Dit geval doet zich voor wanneer vaccins niet alleen het optreden van de ziekte voorkomen die wordt veroorzaakt door de ziekteverwekker, maar ook infectie met de ziekteverwekker, of liever gezegd de overdracht ervan. Kuddeimmuniteit begint echter niet abrupt vanaf een bepaalde drempelwaarde, maar neemt toe in intensiteit met toenemende vaccinatiepercentages.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.