Guaidó heeft banden met drugsbaronnen

Dit bericht komt van Novini

blankSinds een week of twee gaan op het internet foto’s rond die in een tv-uitzending genaamd Con el Mazo Dando te zien waren. Daarop is de door de VS en Europese landen ondersteunde zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó te zien in gezelschap van Jonathan Orlando Zambrano Garcia, beter bekend als ‘Patrón Pobre’ (arme baas). Het gaat om een van de leiders van de paramilitaire Rastrojos, een van de grootste drugskartels in Colombia en naar verluidt het wreedste. 

Guaidó reageerde op de onthulling met de vraag hoe de regering van Venezuela aan deze foto’s kwam. Verder poogde hij het te relativeren door te zeggen dat hij die dag met heel veel mensen op de foto ging. Daarbij kon niet weten wie iedereen precies was. Maar deze poging tot relativering is weinig geloofwaardig als je de foto’s voor ogen staan. Daarop is te zien hoe Guaidó in een auto stapt, die Zambrano Garcia naar een helikopter brengt. Bovendien zijn dit niet de enige dergelijke foto’s.

Guaidó op compromitterende foto’s met diverse drugsbaronnen

Een andere foto toont Guaidó samen met Alberto Lobo Quintero, bijgenaamd ‘Brother’. Nog een andere met John Durán Contreras ‘El Menor’. Beide arm in arm en niet als op een toevallige foto. Deze beiden waren leiders van de Rastrojos, voordat ze gearresteerd werden. Een woordvoerder van het Venezolaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde de identiteit van beiden, evenals de politie in het Colombiaanse Cúcuta. Onder de compromitterende foto’s is er ook nog een die Guaidó met Iván Posso Pedrozo, bijgenaamd Nandito, toont, nog een hooggeplaatst lid van het drugskartel.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!

Britse miljardair hield benefietconcert voor Guaidó

De foto’s werden gemaakt aan de Venezolaans-Colombiaanse grens, waar zij Guaidó kennelijk hielpen illegaal de grens over te steken. Want de Britse miljardair Richard Branson nodigde hem uit als verrassingsgast bij een benefietconcert in Cúcuta. Andere eregasten waren de Chileense president Sebastián Piñera, de Colombiaanse president Iván Duque Márquez en de Paraguayaanse president Mario Abdo Benítez.

Lees verder bij Novini

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.