Gelovigen, gehoorzaamt!

blankDe nieuwe religie openbaart zich langzaam. De nieuwe profeten namens “wetenschappers” verkondigen, in soms cryptische omschrijvingen, hoe we ons kunnen beschermen tegen het kwaad.
Gelukkig heeft het onmondige volk gezagsdragers, welke natuurlijk geen ingewijden zijn, maar wel deze profetieën vertalen in voor ons begrijpelijke maatregelen, wetten en straffen. Zo leert het volk wat zij moet doen om de duivel te bannen.
Het pact tussen de geestelijke en de wereldse leiders. Het eeuwenoude gentlemen’s agreement in een nieuw jasje.

Het zijn vooral de oudere wetenschappers die de nieuwe en “ware geloofsleer” openlijk ter discussie stellen. Zij stellen vragen bij de nieuwe “inzichten” over het kwaad. Dit zijn niet de oudjes die de nieuwe ontwikkelingen gemist hebben, maar het zijn de gepensioneerden die zich dit kunnen veroorloven omdat zij hun carrière achter zich hebben en geen financiële afhankelijkheden in de toekomst hoeven te beschermen.

 

Wetenschappelijke onzin

We willen hier geen afbreuk doen aan wetenschappelijke prestaties, maar als gewoon mens de zaken even een plekje geven. Want het is ook dit eenzijdig “wetenschappelijk” denken wat onze wereld aan de rand van de afgrond brengt.

Wanneer we een Prof. Dr. Specialist voor infectieziektes vragen over de werking van micro-organismen, zal deze ons een angstaanjagende bedreiging schilderen die, als we geen maatregelen treffen, tot de ondergang van de mensheid zal leiden.
Dezelfde vraag aan een internist gesteld, zal leiden tot de prachtige schildering over de, voor de mens noodzakelijke, fenomenaal en geweldige samenleving van micro-organismen in onze darm. (Onze ontlasting bestaat uit ca 50% bacteriën.)
Eenzijdig bekeken zullen ons beide weetjes niet veel verder brengen. Alleen wanneer we de samenhang van een groter geheel bekijken, zullen we tot een inzicht kunnen komen.

blankHet zijn ook deze “wetenschappers” die zich, en daardoor ook ons, focussen op de ziektekiemen en de ziektes die zij mogelijk tot gevolg hebben. Grotere samenhangen zijn geen thema en worden (bewust?) dood gezwegen.
Zo weet eigenlijk elk mens, en daarmee waarschijnlijk ook de “wetenschapper”, dat elke ziektekiem een voedingsbodem nodig heeft. Zonder een geschikte voedingsbodem, ontwikkelt zich een kiem niet.

Dit is zo kinderlijk eenvoudig en wordt geweten door elke arts. Elk lichaam herbergt tien duizenden kiemen die, wanneer de levensomstandigheden gunstig worden, tot een ziekte kunnen leiden.

Maar ook elke boer, akkerbouwer of (hobby)tuinder weet dat de bodem vol zit met miljoenen onkruidzaadjes, schimmels en andere “schadelijke” kiemen. Deze nemen pas schadelijke vormen aan wanneer de voedingsbodem hiervoor geschikt is.

Om werkelijk inzicht in ziektes, en dus ook epidemieën, te krijgen moeten we dus vooral naar de veranderde voedingsbodem gaan kijken.
Voor een enkel mens zou je je dus kunnen afvragen hoe “gezond” iemand eigenlijk is wanneer hij een voedingsbodem creëert waarbij hij zelf de controle dreigt te verliezen.
Bij epidemieën zou je erbij kunnen betrekken hoe gezond eigenlijk onze samenleving is. Hoe gezond zijn onze onderlinge verhoudingen?

 

Precies 40 kilogram van Utrecht naar Amsterdam

Het is dezelfde wetenschappelijke religie die een van de weinig werkzame geneesmiddelen tegen virale griepinfecties, als geneesmiddel in Nederland niet toelaat. Zo wordt de firma Weleda bijvoorbeeld verplicht om het geneesmiddel Infludo te etiketteren met de leugen: homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie. Zowel de firma alsook vele duizenden gebruikers weten beter: het werkt – helpt ondersteunend om een griep te meesteren. (En waarschijnlijk dus ook de griep die we Covid19 noemen)

Natuurlijk is het voor het heersend “wetenschappelijk” denken uiterst pijnlijk dat door een andere benadering van ziektes wel iets gevonden kan worden waarmee het eigen afweersysteem geholpen kan worden in de strijd met virussen.

Wanneer u de afstand van Utrecht naar Amsterdam wilt bepalen door gebruik te maken van een weegschaal, zal dit niet tot een bruikbaar resultaat leiden, u heeft hiervoor een duimstok nodig. Andersom zal de duimstok u niet helpen om een kilo aardappelen te bepalen.

Men kiest dus voor de gewichtsdiscipline een weegschaal en voor de afstandsdiscipline een ander passend instrument.
Het is dan ook volkomen onwetenschappelijk wanneer men van een homeopathisch geneesmiddel eist dat haar werking met een duimstok en weegschaal moet worden aangetoond? Men moet dus andere parameter creëren en accepteren om de discipline homeopathie te kunnen beoordelen.

 

Volksverlakkerij

Maar de werkelijke volksverlakkerij ligt in de “zorg” die onze beleidsmakers voor het volk ten toon stellen. (VVD wint veel zetels!) We schreven dit al eerder en het wordt ook steeds duidelijker dat het bij de Corona maatregelen niet om uw gezondheid gaat. Het gaat de staat om de volksopvoeding. Zij heeft met de opgeblazen catastrofe een machtsinstrument gecreëerd, waarmee ze uiteindelijk elk burgerlijk grondrecht, bewegingsvrijheid, recht van samenscholing, vergaderingen enz. enz. kan verbieden. Hierbij vergeleken, waren de maatregelen die voortkwamen uit de aanslagen op het World Trade Center slechts een vingeroefening.

De volksgezondheid interesseert onze beleidsmakers niets.
Waarom wordt G5 uitgerold zonder een adequaat onderzoek naar de schadelijke gevolgen? Dit ondanks de vele vraagtekens die specialisten over de gehele wereld stellen?
Waarom kreeg glyfosaat 2 jaar geleden weer een toelating voor 5 jaar binnen de EU? Dit ondanks dat er vele onderzoeken zijn met alarmerende uitkomsten voor de volksgezondheid. Bovendien lopen de rechtelijk toegekende(!) schadeclaims die bij Monsanto (nu Bayer) binnen gaan in de miljarden.

Dit waren slechts twee kleine voorbeelden hoe de zorg die onze gezaghebbers voor het volk voelen, eruit ziet.
Misschien is de gedachte voor sommigen even wennen:

De staat heeft niet het beste met ons voor.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.