Waar zijn de Nederlandse journalisten…?

Dit bericht is een uittreksel en verscheen op WantToKnow.nl

 

Een bijeenkomst in de Amsterdams ontmoetingscentrum ‘De Balie’ op 29 juni jl., onder de titel ‘Voeren de media ons ten oorlog?’

3 Prominente journalisten, Karel van Wolferen, Stan van Houcke en Willy Van Damme bespreken de rol die de media spelen in het ‘verkopen’ van oorlogen. Zij blikken bijvoorbeeld terug op de manier waarop de oorlog in Irak aan de man is gebracht. En ze bespreken de recente berichtgeving over Rusland, Oekraïne, Syrië en China. Wat blijkt? Veel van de informatie is onvolledig, onwaar en zelfs een grove leugen..

Waarom is dit? Voeren de media ons opnieuw ten oorlog? En zo ja, hoe doen zij dit? Onbewust veelal, als we spreken over journalisten die niet verder KUNNEN kijken dan hun neus lang is. Persberichten van de grote persbureaus halen en die ‘omwerken’ naar een artikel/column voor hun krant, radio-uitzending etc.

Hier volgt een videoverslag van ca. 2 uur; méér dan de moeite van het kijken waard..!!
Ter informatie, maar zeker een hart onder de riem voor al die mensen die geloven dat de alternatieve media alléén zijn, in hun berichtgeving over ‘complotzaken’.. Over de verkrachtte wereld van het nieuws, het  gemanipuleerde nieuws, het nieuws dat eigenlijk propaganda is, gebracht door jongens en meisjes die zich ‘journalist’ noemen, maar feitelijk de ‘jaren-des-onderscheids’ niet bereikt hebben, noch geleid worden door mensen die dat wél hebben.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.