De Gevaarlijke Alliantie tussen de Rothschilds en het Vaticaan

Door William Engdahl

blankHemeltjelief!
De meest globalistische en interventionistische paus sinds de kruistochten van de 12e eeuw heeft een alliantie gevormd met de belangrijkste mensen in het wereldwijde financiële systeem onder leiding van niemand minder dan die van de adellijke bankiersfamilie, Rothschild. De nieuwe alliantie is een joint-venture die ze “Council for Inclusive Capitalism with the Vatican” noemen. De onderneming is een van de meer cynische en, gezien de deelnemers, meest gevaarlijke fraudes die worden bevorderd sinds Davos World Economic Forum (WEF) goeroe en Henry Kissinger protegé, Klaus Schwab, “The Great Reset” van de kapitalistische wereldorde begon te promoten. Wat is en wat zit er achter deze zogenaamde “Council for Inclusive Capitalism with the Vatican”?

Op hun website verkondigen ze in een typische VN-dubbelspraak: “The Council for Inclusive Capitalism with the Vatican” is een beweging van de leiders van het bedrijfsleven en de publieke sector in de wereld die werken aan een meer inclusief, duurzaam en betrouwbaar economisch systeem dat tegemoetkomt aan de behoeften van onze mensen en de planeet”. Een duurzamer, betrouwbaarder economisch systeem? Klinkt dat niet als de beruchte VN-agenda 21 en haar “dochter” Agenda 2030, het globalistische masterplan? Ze beweren: “Inclusief kapitalisme gaat in wezen over het creëren van waarde op lange termijn voor alle belanghebbenden – bedrijven, investeerders, werknemers, klanten, overheden en gemeenschappen.”

Zij vervolgen: “De leden van de Raad gaan verbintenissen aan die in overeenstemming zijn met de pijlers van het World Economic Forum International Business Council voor duurzame waardecreatie – mensen, planeet, beginselen van bestuur en welvaart – en die de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling bevorderen.

Bij de aankondiging van de overeenkomst met het Vaticaan, verklaarde Lynn Forester de Rothschild: “Dit Concilie zal de waarschuwing van Paus Franciscus volgen om te luisteren naar “de schreeuw van de aarde en de schreeuw van de armen” en een antwoord te geven op de eisen van de maatschappij voor een rechtvaardiger en duurzamer groeimodel”.

Hun verwijzing naar het World Economic Forum van Klaus Schwab is geen toeval. De groep is de zoveelste frontgroep in wat een globalistische aanval aan het worden is om te proberen een sceptische wereld te overtuigen, dat dezelfde mensen die het post-1945-model van de door het IMF geleide globalisering en giga-corporate entiteiten machtiger dan regeringen creëerden, de traditionele landbouw vernietigden ten gunste van de giftige agribusiness, de levensstandaard in geïndustrialiseerde landen ontmantelden door uit te wijken naar goedkope arbeidslanden als Mexico of China, nu hun best zullen doen om dit onrecht ongedaan te maken? We zijn naïef als we dit accepteren.

 

Rothschild en vrienden

Eerst en vooral is het nuttig om te zien wie de “inclusieve” kapitalisten zijn die hun krachten bundelen met de paus en het Vaticaan. De oprichter is een dame die de naam Lady Lynn Forester de Rothschild draagt. Zij is de vrouw van de 90-jarige gepensioneerde mega miljonair, hoofd van de Londense NM Rothschilds Bank Sir Evelyn de Rothschild. Lady Lynn is echter van “gewone” afkomst, geboren in een Amerikaans arbeidersgezin in New Jersey waarvan de vader, zoals ze vertelt, twee banen had om haar en haar broers rechten en medicijnen te kunnen laten studeren. Zij schijnt een paar invloedrijke mentors gehad te hebben, aangezien zij naar Wall Street ging, daarna naar telecommunicatie, o.a. Motorola, enkele tientallen miljoenen verdiende, alvorens een relatie aan te gaan met Sir Evelyn en zijn vermogen van $20 miljard. Naar verluidt heeft Henry Kissinger een persoonlijke rol gespeeld bij het aanmoedigen van de trans-Atlantische relatie van de twee.

Lady Lynn is ook interessant zonder haar beroemde echtgenoot. Volgens de lijst met namen van degenen die met de privéjet van de veroordeelde kinderseks handelaar en de naar verluidt Mossad agent Jeffrey Epstein vlogen, is een van de namen “de Rothschild, Lynn Forester”.

Het is interessant, dat dezelfde Lynn Forester in 1991, voordat ze met Sir Evelyn trouwde, een Britse vriendin royaal gebruik liet maken van een van haar appartementen in Manhattan. Dit na de schijnbare moord op de vader van de vrouw, de Britse mediamagnaat en de Mossad-agent, Robert Maxwell. De Britse vriendin van Lynn, Ghislaine Maxwell, is nu in afwachting van een proces wegens medeplichtigheid aan kindersekshandel als partner van Jeffrey Epstein. Maxwell handhaafde naar verluidt het Manhattan adres van Lady Lynn tot voor kort om een bizarre non-profit genaamd Terramar te registreren, die zij en Epstein in 2012 hebben opgericht, zogenaamd met als doel het redden van onze oceanen. Toen Epstein werd gearresteerd, ontbond zij deze non-profit snel. Een van de donateurs van Ghislaine’s TerraMar was de Clinton Foundation en dat leidt tot de volgende vriend.

Lady Lynn heeft een andere oude vriendin genaamd Hillary Clinton, wiens echtgenoot, Bill, ook zo’n 24 keer werd geregistreerd voor Epstein’s Lolita Express privéjet. Lynn en haar nieuwe man, Sir Evelyn, waren in feite zo dik bevriend met de Clintons dat het pasgetrouwde stel Rothschild in 2000 een deel van hun huwelijksreis als gast doorbracht in het Witte Huis van de heer en mevrouw Clinton. Lady Lynn werd daarna een groot fondsenwerver in 2008 en opnieuw in 2016 voor Hillary als kandidaat voor het presidentschap, een “inzamelaar” genaamd. Ze gaf Hillary ook advies voor haar economische programma, een vrijemarktprogramma gebaseerd op Adam Smith, zoals ze het eens beschreef in een interview.

 

Lady Lynn’s “Guardians”

De Rothschild onderneming met het Vaticaan, omvat, naast medeoprichter Lady Lynn Forester de Rothschild, zorgvuldig uitgekozen geldmagnaten en hun selecte stichtingen die zichzelf pompeus de “Guardians” noemen. Dat is een term die meer lijkt op een South Side Chicago bende of een soort maffiabende. Ze noemen zichzelf de morele beschermers, samen met hun nieuwe vrienden in het Vaticaan, voor de hervorming van het kapitalisme.

Op de ledenlijst van de Guardian staat Rajiv Shah, de CEO van de Rockefeller Foundation, en voormalig partner van de Gates Foundations’ AGRA-zwendel om GGO-zaden in Afrika te introduceren. De Rockefeller Foundation is sinds 2010 betrokken bij het bevorderen van een pandemie “lockdown” en is een kernonderdeel van de WEF Great Reset-agenda. Hij heeft net een Rockefeller rapport uitgebracht, Reset the Table: “Meet the moment” om het Amerikaanse voedselsysteem te transformeren.

Tot Rothschild’s Guardians behoort ook Darren Walker, de CEO van de Ford Foundation. Deze twee stichtingen, Ford en Rockefeller, hebben meer gedaan om een keizerlijk Amerikaans buitenlands beleid vorm te geven dan zelfs het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken of de CIA, met inbegrip van de financiering van de mislukte Groene Revolutie in India en Mexico, en de oprichting door Rockefeller van fondsen voor GGO-gewassen.

Het hoofd van DuPont, een GGO-gigant en chemiegroep, is een andere Guardian alsook de schandalige vaccin- en farmaceutische bedrijven Merck en Johnson & Johnson. Merck loog over de risico’s van zijn artritis drug Vioxx tot meer dan 55.000 gebruikers stierven aan hartaanvallen. Johnson & Johnson is de laatste jaren betrokken geweest bij tal van fraudegevallen, waaronder de negatieve effecten van hun antipsychoticum Risperdal, de illegale aanwezigheid van kankerverwekkende asbest in hun babypoeder, en mogelijk duizenden juridische acties voor hun rol als toonaangevende leverancier van het opioïde in Purdue Pharma’s OxyContin, de dodelijke op medisch voorschrift verkrijgbare pijnstiller.

Andere Guardians zijn onder meer CEO’s van Visa, Mastercard, Bank of America, Allianz verzekeringen en BP. In 2016 heeft Visa samen met USAID het rampzalige Modi-experiment uitgevoerd om een cash-loze economie in India te introduceren.
Opvallend is ook Guardian Mark Carney, voormalig hoofd van de Bank of England en ook voorstander van cash-loze digitale centrale bankvaluta’s ter vervanging van de dollar. Carney is nu de speciale gezant van de Verenigde Naties voor klimaatactie en financiën.

Carney is ook bestuurslid van het Davos World Economic Forum, de publieke promotor van de Global Reset van het kapitalisme om de dystopische Agenda 2030 “duurzame” economie op te leggen. In feite zitten verschillende van Rothschild’s Guardians in het bestuur van het WEF, waaronder miljardair Marc Benioff, oprichter van Cloud Computing Salesforce, en Angel Gurria hoofd van de OESO. En ex-Credit Suisse CEO, Tidjane Thiam zit in de International Business Council van het World Economic Forum.

Andere “Guardians of the inclusive capitalism transformation” zijn het hoofd van de Bank of America, die door de Amerikaanse regering werd aangeklaagd voor fraude in verband met de Amerikaanse subprime-hypotheekcrisis van 2008, evenals voor het witwassen van geld voor de dodelijke Mexicaanse drugkartels en Russische georganiseerde misdaad. De selecte Guardian lijst bevat ook Marcie Frost, het controversiële hoofd van CalPERS, het enorme, door fraude geteisterde Californische staatspensioenfonds dat meer dan $360 miljard beheert.

Het hoofd van State Street Corporation, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders met 3,1 biljoen dollar in beheer, is een andere Guardian. In januari 2020 kondigde State Street aan dat het zou stemmen tegen bestuurders van bedrijven in grote aandelenindexen die niet voldoen aan de doelstellingen voor veranderingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Dit is wat men Green Investing (groen beleggen) noemt, als onderdeel van het zogenaamde Maatschappelijk Verantwoord Beleggen. De WEF-strategie, die ook door WEF-bestuurders als Larry Fink van BlackRock wordt gepromoot, beloont bedrijven die zij “maatschappelijk verantwoord” vinden. Dit is essentieel voor de inclusieve kapitalistische agenda van niet alleen Rothschild’s inclusieve kapitalisme Guardians, maar ook van het WEF.

Hun website beweert dat de Guardians meer dan 10,5 biljoen dollar beheren en de controle hebben over bedrijven die 200 miljoen werknemers in dienst hebben. Nu een korte blik op hun nieuwe Vaticaanse partner.

 

Vaticaanse moraal?

blankIronisch genoeg, of misschien niet, is Paus Franciscus, de partner die gekozen is om Rothschild’s groep van megakapitalisten “morele” geloofwaardigheid te geven, zelf verwikkeld in wat de grootste financiële schandalen, fraude en misbruik van kerkfondsen in de moderne geschiedenis van het Vaticaan zou kunnen zijn. Dat ondanks het feit dat paus Franciscus in 2013 als nieuwe paus heeft verklaard, dat een van zijn belangrijkste taken zou zijn om orde op zaken te stellen in de financiën van het Vaticaan. Dat is zelfs na meer dan zes jaar nog nauwelijks gebeurd. Sommige Vaticaanse waarnemers beweren zelfs dat de financiële corruptie is verergerd.

Het aan het licht komende schandaal gaat over de nu verguisde kardinaal Angelo Becciu, die tot 2018 de facto stafchef van de paus en vaste vertrouweling was. Becciu was plaatsvervanger van de Algemene Zaken in het Staatssecretariaat, een sleutelpositie in de Romeinse Curie tot juni 2018, toen de paus hem, ironisch genoeg, tot kardinaal promoveerde, verantwoordelijk voor de “Congregation for the Causes of Saints”. Becciu, duidelijk geen heilige, was in staat om honderden miljoenen en zelfs miljarden aan kerkfondsen te investeren, waaronder donaties voor de armen in Peter’s Pence in projecten die hij koos met een voormalige bankier van Credit Suisse. De projecten omvatten een aandeel van €150 miljoen in een luxueus Londens vastgoedcomplex en 1,1 miljoen dollar in een film, Rocketman, over het leven van Elton John. Dat komt aan het licht als de aanhoudende Vaticaanse kindersekschandalen Paus Franciscus verplichten om kardinaal Theodore McCarrick van Washington te schorsen, de eerste kardinaal die valt in verband met het grote seksuele misbruik binnen de kerk.

De Italiaanse pers meldt dat de paus op de hoogte was van de dubieuze investeringen van Becciu en deze zelfs prees voordat de grootte van het schandaal bekend werd. In november 2020 deed de Italiaanse politie een inval in de woning van Becciu’s voormalige Vaticaanse boekhouder en vond €600.000 in contanten en bewijs dat de Vaticaanse werknemer gedurende jaren $15 miljoen aan valse facturering ontving.

Met deze achtergrond is nauwlettend in de gaten houden van de nieuwe “Council for Inclusive Capitalism with the Vatican” van Lynn de Rothschild gerechtvaardigd, omdat ze duidelijk grote dingen plannen samen met Klaus Schwab’s World Economic Forum om de wereldeconomie te “hervormen”, en het zal niet leuk of moreel zijn, daar kunnen we zeker van zijn.

William Engdahl is strategisch risicoconsulent en hoogleraar, hij heeft een degree in politics van de Universiteit van Princeton en is een best-selling auteur over olie en geopolitiek, exclusief voor het online tijdschrift “New Eastern Outlook“.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.