NRC’s Steun aan Zionistische Terreur

blank
Israelische scherpschutters lacht nadat hij een Palestijnse jongere heeft neergeschoten.

Israelische scherpschutters lacht nadat hij een Palestijnse jongere heeft neergeschoten.

De NRC heeft als grondbeginsel dat

de veiligheid van de wereld niet bevorderd [zal] worden door een Nederlands neutralisme. Vandaar dat wij de grondslag van het Atlantisch bondgenootschap aanvaarden — niet om ideologische redenen, maar omdat vrede en veiligheid in Europa, bij gebreke van een betrouwbaar veiligheidsstelsel, niet gediend zijn met het ontstaan van machtsvacua.
https://www.nrc.nl/nieuws/2010/12/21/onze-beginselen-a1503462  

Gezien het feit dat Israel nu deel mag nemen aan NAVO-oefeningen, en het geclaimde doel van de NAVO is, ‘om wereldwijd stabiliteit te bevorderen,’ terwijl tegelijkertijd de wereldgemeenschap, bij monde van de meerderheid van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de zelfbenoemde ‘Joodse staat’ scherp veroordeelt vanwege ernstige schendingen van het internationaal recht, moet geconcludeerd worden dat het NAVO-militarisme een ideologie in zichzelf is.

Blijft over de vraag waarom de NRC indirect de Israëlische terreur steunt, en toch blijft volhouden dat het onafhankelijk is.

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan ‘wij,’ aldus Mak, die benadrukte dat de macht van ‘onze’ Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo’n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een ‘Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington’s Blog Global Research

 » Lees verder

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.