Organisaties aan minister Blok: spreek Israël aan op geweld in Gaza – The Rights Forum

Steun The Rights Forum

Open brief / Organisaties aan minister Blok: spreek Israël aan op geweld in Gaza

Dertig organisaties en medische professionals doen een klemmend beroep op minister Blok om Israël aan te spreken op het beschieten van medisch personeel, journalisten, kinderen en ongewapende burgers.

Razan al-Najjar, de Palestijnse hulpverleenster die op 1 juni door een Israëlische scherpschutter werd gedood.Palestine Live

Stichting Kifaia, Stichting Groningen-Jabalya, Dokters van de Wereld en een groot aantal medische professionals roepen minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok in een open brief op om tegenover Israël zijn afkeuring uit te spreken over het beschieten van medisch personeel, kinderen, journalisten en ongewapende burgers, zoals dat zich sinds eind maart in de Gazastrook op grote schaal heeft voorgedaan.

De brief volgt op de dood van de 21-jarige verpleegster Razan al-Najjar, die op vrijdag 1 juni in de Gazastrook door een Israëlische scherpschutter werd neergeschoten. Al-Najjar was duidelijk herkenbaar als hulpverlener en bevond zich op tweehonderd meter van het grenshek.

Het geweld dat Israël sinds 30 maart tegen de Palestijnse burgerbevolking in Gaza heeft ontketend heeft tot dusver niet geleid tot een Nederlandse veroordeling, ook niet nadat Israël op 14 mei een bloedbad aanrichtte. Minister Blok wacht eerst de resultaten af van een Israëlisch onderzoek naar de Israëlische misdaden. De VN-Mensenrechtenraad besloot een eigen onderzoek naar het Israëlische geweld te starten.

De organisaties willen dat Blok Israël nú aanspreekt. Hieronder hun open brief.

Open brief aan minister S. A. Blok

6 juni 2018

Geachte minister Blok,

Vrijdag 1 juni stierf de 21-jarige verpleegkundige Razan al Najjar door een kogel van een Israëlische scherpschutter.

Lees verder op The Rights Forum

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.