Mediamisser – Stelling van de dag in de Telegraaf op 16-07-18

 

Dit artikel verscheen bij de Stichting Vaccin Vrij

blankDe Telegraaf nodigt mensen uit om hun mening te geven over actuele onderwerpen in ‘De Stelling van de dag’. Maar hoe kunnen we onze mening geven als de stelling klinkklare onzin is?  ‘In ons land is sprake van een dalende vaccinatiegraad bij kinderen.’ Dat levert een aanzienlijk risico voor de volksgezondheid op. De politiek heeft besloten hier paal en perk aan te stellen. De tweede kamer heeft eerder een wetsvoorstel geaccepteerd om vaccineren vanaf 2020 verplicht te stellen. Vind u dat een goed idee?’ We geven er in onderstaand artikel commentaar op.

‘In ons land is sprake van een dalende vaccinatiegraad bij kinderen.’ Dat klopt. ‘Dat levert een aanzienlijk risico voor de volksgezondheid op.’ Daar klopt helemaal niets van! Hoe komen journalisten daarbij? Er wordt gesuggereerd dat ziektes terug zouden komen als de vaccinatiegraad daalt, maar de cijfers  – die uit beeld gehouden worden – laten zien dat ziektes al voor 90% – 100% in ernst en sterfte afgenomen vóórdat het Rijksvaccinatieprogramma van start ging. In de grafiek uit een presentatie van wetenschapper Maarten van Wijhe zit u de afname in sterfte grof weergegeven. [1] De blauwe verticale streek is het begin van vaccineren in Nederlands in 1952. Het RVP begon zelfs nog later in 1957. De enorme afname links van de horizontale lijn had niets te maken met vaccins, want er werd nog niet gevaccineerd ten tijde van de daling. Het ging gelijk op met de afname van extreme armoede! Wilt u daar wat meer over weten, dan kunt u beter geen kranten lezen maar naar de pagina: ‘Hebben we vaccins nodig?’ gaan – elders op deze site.

Waarom stoppen ouders met vaccineren?

We weten kennelijk meer dan journalisten. Dat ouders stoppen met vaccineren is niet vreemd. Vaccins zijn vieze cocktails van ziekteverwekkers, synthetische stoffen en vervuilingen, afkomstig van het kweekmedium (ratten, muizen en meer). Ze worden ingespoten op het moment dat het immuunsysteem van een baby nog niet voldoende ontwikkeld is om ermee te dealen. Geen wonder dat zoveel kinderen last hebben van bijwerkingen!  De stelling gaat verder:

‘De politiek heeft besloten hier paal en perk aan te stellen. De tweede kamer heeft eerder een wetsvoorstel geaccepteerd om vaccineren vanaf 2020 verplicht te stellen.’ KLOPT DIT?

Lees verder op de webpagina van de Stichting Vaccin Vrij

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.