Maria Zacharova is van streek…

… en weliswaar over de houding van Nederland. Nederland heeft het gepresteerd Russische vertegenwoordigers van de herdenking van de bevrijding van Auschwitz te weren.

Maria Zacharova(1)Maria Vladimirovna Zacharova (Russisch Мария Владимировна Захарова; geb. 24 december 1975 in Moskou) is een Russisch diplomate en perschef. Sinds augustus 2015 is zij hoofd van de afdeling voorlichting en pers van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische … Lees verder... zit de heersende cancel-culture heel hoog, ze handelt tegen de diplomatike gebruiken in en neemt geen blad voor de mond. Vergelijkingen tussen Nazi-Duitsland en de gebeurtenissen nu zijn in Rusland al lang geen taboe-thema meer.

Canada legt sancties op tegen de mediagroep Russia Today – Ministerie van Buitenlandse Zaken.

“De Canadese sancties tegen Russische journalisten en kunstenaars zijn vergelijkbaar met de poging van het Derde Rijk om de “niet-Duitse geest” te vernietigen en de stem van de rede het zwijgen op te leggen door boeken te verbranden en tijdschriften te verbieden. Nazi Michailo Chomjak(2)Michailo Chomjak (12 augustus 1905, Stronjatin, Galicië, Oostenrijk-Hongarije – 16 april 1984, Edmonton, Canada) was een Oekraïense journalist, advocaat en publiek figuur. Hij was de grootvader van Canada’s minister van Financiën Chrystia Freeland en de schoonvader van historicus … Lees verder... zou trots zijn geweest op zijn kleindochter, vice-premier van de Trudeau-regering Chrystia Freeland.”

Europa lijkt een nieuwe hobby te hebben, namelijk Russen pesten en Nederland doet zich weer eens voor als voortrekkersland.
De weigering om Russen toe te laten tot de herdenking van de slachtoffers van de Holocaust valt onder deze categorie, evenals het verwijderen van Russische literatuur uit de bibliotheken of het aflassen van concerten met Russische muziek. Al deze speldenprikken zijn van geen enkel strategisch belang voor het conflict in de Oekraïne.
Wat het wel doet is dat steeds meer Russen achter het beleid van Poetin gaan staan en de oorlog als een noodzaak zijn gaan zien. Poetin waarschuwt al jaren voor het hegemonie-streven van de VS en veel westers gezinde Russen vonden dat overdreven – van de NAVO gaat toch geen gevaar uit? Het gedrag van het Westen heeft tot een andere zienswijze en meer begrip voor Poetin geleid.
Anders dan gehoopt heeft er geen economische instorting plaats gevonden en ook de massale protesten die Poetin moesten omverwerpen, bleven uit. De Russen zijn tot de conclusie gekomen dat met het Westen niet te onderhandelen valt omdat alle overeenkomsten en beloften worden gebroken. Ze hebben er zelfs een nieuw begrip voor verzonnen: недоговороспособность – het onvermogen of de onwil te onderhandelen.

 

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.