Gelegaliseerde Hate Speech

Met ontsteltenis ontdekten we op de Duitse publieke omroep een opmerkelijke vorm van meningsuiting van een gerenommeerde journaliste. Alleen omdat zij met een duidelijke toon het regeringsbeleid ondersteunt, wordt dit niet als Hate Speech gekwalificeerd.

Natuurlijk vergelijken we op deze plek “niet” met andere tijden uit de geschiedenis maar, hadden we dit al niet eens? Is dit een voorbode van het nieuwe, normale “nieuws”? We dachten dat Hate Speech iets verwerpelijks was, dat ten allen tijde vermeden moest worden. En zeker in een tijd van overdreven politieke correctheid. Kennelijk denkt het Erste Deutsche Fernsehen (ARD) daar anders over.

In Duitsland hoor je tegenwoordig vaak het citaat: “Je kunt niet eens zoveel eten, als je zou willen uitkotsen”.

Dit is hier zeker op zijn plaats.

Bron: Tagesthemen

Hartelijk dank aan alle ongevaccineerden!

Dankzij jullie dreigt nog een winter in de lock-down. Op veel plaatsen wederom zonder kerstmarkten, en wellicht zonder de kerstviering samen met de familie. De aangekondigde maatregelen in Saksen en Beieren zijn een klap in het gezicht van al degenen die zich de afgelopen maanden solidair hebben getoond en zich hebben laten inenten.

De beperkingen zijn zonder meer noodzakelijk, maar zouden niet nodig zijn geweest als meer mensen hun verantwoordelijkheid hadden genomen. Al degenen die weigeren zich te laten inenten, moeten met het verwijt leven dat zij medeschuldig zijn aan de huidige situatie. Zij zijn er mede verantwoordelijk voor dat de samenleving weer onder druk komt te staan, dat artsen en verpleegkundigen weer boven hun macht moeten werken, dat restauranthouders en winkeliers weer voor hun bestaan moeten vrezen. En zij moeten zich afvragen of ze niet verantwoordelijk zijn voor de wellicht duizenden slachtoffers van deze Corona-golf.

Politici hebben al veel te lang geaarzeld. Ze hadden de druk op de ongevaccineerden al veel eerder moeten opvoeren. Maar ze waren bang dat de woede van de ongevaccineerden invloed zou hebben op de verkiezingsuitslag. Dat was roekeloos, en  daarom zijn de dingen nu zoals ze zijn. De golf kan niet meer gestopt worden. Duitsland moet een uitweg uit deze eindeloze Corona kringloop vinden, want op een gegeven moment zullen zelfs de gevaccineerden, de solidairen, niet meer meedoen en zich niet meer willen houden aan de anti-Corona-maatregelen. De politiek moet hen een perspectief geven. Een winter als deze mag zich niet herhalen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Ons buurland Oostenrijk wijst de weg, met de verplichte vaccinatie voor iedereen, waar dit medisch mogelijk is.

Dit voorbeeld van haatzaaien is afkomstig van de journaliste Sarah Frühauf. Zij heeft politieke wetenschappen en journalistiek gestudeerd en werkt sinds 2012 bij de MDR.

Hier nog de video in het Duits waarvan de vertaalde tekst afkomstig is.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.