Het westen negeert Kievs oorlogsmisdaden

Voormalig Oekraïens premier Azarov:
Het Westen negeert Kievs oorlogsmisdaden

De Europese landen en de VS hebben de oorlogsmisdaden van Oekraïne altijd genegeerd. Deze boute uitspraak is afkomstig uit een interview dat de voormalige premier van de Oekraïne, Nikolaj Azarov, op 1 april de krant Izvestja heeft gegeven.

blankAzarov kaart nu vooral de strategie van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) aan, om zich in steden te verschansen en vanuit woonwijken een beschieting van de Russen uit te lokken.
“Niets hoeft te worden gebetonneerd, bevestigd. Ga gewoon op het dak of uit de flat en vuur artillerie af. Dat is wat ze doen. Vandaar die grote verwoesting op het strijdtoneel. Een dergelijk gedrag van een leger wordt algemeen als een oorlogsmisdaad beschouwd, maar noch de Amerikanen noch de Europeanen maken zich daar druk over”, aldus de politicus.
Hij benadrukte ook dat de Oekraïense autoriteiten en massamedia valse informatie verspreiden over de vermeende successen van de strijdkrachten van de Oekraïne, alsook over “verliezen” van het Russische leger.

Tegelijkertijd blijkt uit het optreden van de NAVO en de Europese Unie dat zij wel baat hebben bij een escalatie van de situatie in de Oekraïne.
“Zij zijn bereid om wapens te leveren, zoveel mogelijk, zodat het bloedbad zo lang mogelijk duurt,” zei de voormalige premier.
Azarov wees ook op de algemene wetteloosheid die in de Oekraïne om zich heen grijpt. Hij benadrukte dat het regime in Kiev, al voor het begin van de Russische interventie, dictatoriaal was en dat de Oekraïense autoriteiten na de Russische aanval dachten hun handen vrij te hebben en dat daarom de wetteloosheid nog weliger begon te tieren.
De voormalige premier sprak over de talrijke arrestaties in Oekraïne van wetenschappers, journalisten en publieke figuren die kritiek hadden op de autoriteiten. Er is geen oppositie in de massamedia en er wordt absoluut onjuiste informatie aan de bevolking doorgegeven. Tegelijkertijd wordt de verruwing van de zeden in de Oekraïne door Europa volledig genegeerd.


Azarov(1)voor wat meer informatie over de persoon van Azarov, zie b.v. ons artikel: Onthullingen van Oekraïense ex-premier telt in de video een paar onlangs gearresteerde bekende Oekraïense journalisten en politieke figuren op. Omdat deze bij ons onbekend zijn, hier de namen:

  • Denis Kireev: was lid van de eerste delegatie Oekraïense vredesonderhandelaars. Op 5 maart 2022 werd hij gedood, volgens sommige bronnen door de SBU.
  • Jelena Berezjnaja: mensenrechtsactiviste, gearresteerd 16 maart 2022
  • Hanna Herman: journaliste en politica. Heeft na het verbod van verschillende televisiezenders een stichting voor het vrije woord opgericht.
  • Joeri Doedkin: politicoloog, journalist, aangeklaagd wegens staatsverraad.
  • Dmitri Dzjangirov: journalist, publicist, politicoloog

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.