De perfide kunst van het provoceren (2)

Op 1 september 2019 vond in Polen de 80e gedenkdag plaats dat Hitler Polen binnen viel. Hiermee begon de Tweede Wereldoorlog.

Steinmeier en Duda bij een herdenkingsbijeenkomst.
De presidenten Frank-Walter Steinmeier en Andrzej Duda bij een herdenkingsbijeenkomst.

Hoge politici uit 40 landen waren voor de diverse herdenkingsbijeenkomsten uitgenodigd. De gehele westerse wereld, de geallieerden, de EU en de NATO landen zongen het lied van enigheid, broederlijkheid en gedeelde waarden.

Grote dankbetuigingen aan de geallieerde strijdkrachten en aan Amerika in het bijzonder. Rusland werd niet genoemd en was zelfs niet uitgenodigd.

Pijnlijk… bij de werkelijke historie

Feitelijk werd Polen door de Russen bevrijdt van de Nazi’s. Bovendien begon de nederlaag van Hitler aan het oostfront en niet in de Normandië. Aan het oostfront vond de grootste en meest gruwelijke uitputtingsslag uit de Tweede Wereldoorlog plaats waarna Rusland uiteindelijk ca. 27 miljoen slachtoffers telde.

Het oostfront bestond uit een enorme frontlijn die Duitsland steeds verder verzwakte en letterlijk uitputte. Het waren de Russen en niet de geallieerden die de ondergang en daarmee de overwinning op Nazi-Duitsland inleidden.

blank
Stalingrad 1943

Twee honden vechten om een been…

Waarom duurde de invasie van de geallieerden in de Normandië zo lang?

Dit was veel vroeger mogelijk geweest en had veel ellende kunnen besparen. Ook, wat velen niet weten, wees Churchill in de eerste helft van de oorlog een vredesaanbod van Hitler af. Churchill wilde deze oorlog en ook Amerika heeft lang gewacht voordat zij de oorlog introk.

blank
Stalingrad de bloedigste strijd in WO II

Want laten we wel helder blijven. Ook al was de Tweede Wereldoorlog een van de grootste tragedies uit de mensheidsgeschiedenis, ging het niet om de bevrijding van Europa, ook speelden er geen humanitaire overwegingen. Het gaat altijd om geld en macht. Voor en tijdens WO II waren gouden tijden voor het militair-industrieel-complex. Er is nooit vergelijkbaar veel geld verdient als in deze periode doordat bijna alle oorlogspartijen door dit complex verzorgt werden.

In de zomer van 1944 vond, onder leiding van de Amerikanen, de geallieerde invasie plaats. Duitsland stelde, dank Rusland, niet veel meer voor waardoor de Amerikanen met “maar” 400.000 slachtoffers (tegenover Rusland met 27 miljoen) de grote overwinnaars werden. Sindsdien wordt Europa door Amerika bezet en is zij Amerika onderdanig.

En ja, er zijn ook veel onschuldige Amerikanen gesneuveld. En Poolse en Duitse en nog veel meer. Rusland werd zelfs niet uitgenodigd.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.