De griepprik, vaccinatie en microvaccinatie (Prof. Bouma)

 

Overgenomen van Maurice de Hond

 

blankProfessor Bouma die bij Oost-online bijna 2 maanden geleden op een heel toegankelijke manier een interview gegeven had over virussen in het algemeen en Covid-19 in het bijzonder, heeft dat nu gedaan over vaccinatie. Dat eerste interview is inmiddels 400.000 keer gelezen.

Deze epidemioloog is zelf ook vaccinatiearts geweest. Het is een zeer uitgebreid en heel leerzaam gesprek over vaccinatie. O.a. gaat het over “microvaccinatie”. Dat betekent dat je -onbewust- in de neus, mond of keelholte kennis maakt met het virus. Daar is de afweer volgens Bouma het sterkst. Je wordt dan niet ziek, maar je lichaam maakt dan wel kennis met het virus en kan dan antistoffen, afweercellen en geheugencellen aanmaken.

Deze beschrijving is in lijn met bevindingen, waarbij een fors deel van degenen met antistoffen geen symptomen hebben gehad. In sommige landen/onderzoeken is dat wel 50%.

Hier een drietal quotes uit het interview:

Als we dagen, weken of maanden achterelkaar nul komma nul ziektekiemen binnenkrijgen, dan verzwakt je afweersysteem. Vergelijk het maar met een spier die je nooit gebruikt: die verzwakt. Dat krachtige leger van afweercellen en afweerstoffen dat wij allemaal hebben: als dat dagen, weken- of maandenlang achterelkaar niet gebruikt wordt omdat het niet geprikkeld wordt door geen enkele ziektekiem of virus, dan ‘degenereert’ dat leger langzaamaan.

_______

In maart 2020 wisten we nog weinig van corona. Toen is, onder leiding van de WHO, vanaf dag één wereldwijd breed ingezet op het vinden van een vaccin voor de ziekte COVID-19. Maar inmiddels is meer en meer duidelijk geworden dat ook het coronavirus muteert, net als het griepvirus. Dat kunnen virologen zien aan de genetische code van corona: daar bestaan op dit moment al vele verschillende vormen van. Tegen welke van die vormen ga je een vaccin ontwikkelen? En als we een vaccin tegen corona vinden, dan zal dat wellicht het volgende jaar niet meer goed werken. Het lijkt dus logischer om COVID-19 aan te pakken met andere maatregelen. Net als bij de griep: frisse lucht (oftewel ventileren), en zorg voor je afweersysteem. Daarnaast zijn er inmiddels ook een paar middelen bekend die prima lijken te werken tegen COVID-19.

_______

Je kunt de WHO vergelijken met de eigenaar van een fantastisch renpaard. Dat renpaard heeft voor vele successen gezorgd, en heeft de eigenaar grote roem gebracht. Maar nu is het renpaard oud geworden, en niet meer zo functioneel. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat het voor de eigenaar van het renpaard dan ontzettend moeilijk is om dat renpaard weg te doen, en voor een nieuw, ander renpaard te gaan kiezen. Dat kan de eigenaar zich gewoonweg niet over het hart verkrijgen! Dat snap ik heel goed. Maar toch is het wijsheid voor de eigenaar om van koers te wisselen en de blik te richten op een ander paard. Zo is het ook met de WHO en hun ‘succespaard’: het vaccineren.

Hier is het hele interview te vinden dat door Robin Tilanus is afgenomen.

Bron: Maurice de Hond

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.