De échte reden waarom Facebook alternatieve media blokkeert

Dit bericht verscheen bij De stille Waarheid

blankFacebook heeft opnieuw de Facebookpagina van De Stille Waarheid verwijderd. Onze eerste pagina met meer dan 15 duizend volgers werd zonder uitleg geblokkeerd en verwijderd. Nu is ook onze tweede pagina zonder pardon uit de lucht gehaald. Dit gebeurde na de publicatie van het artikel over de klokkenluider bij het OPCW. De klokkenluider meldde dat de onderzoeksresultaten van het in Den Haag gevestigde OPCW gemanipuleerd zijn, waar wij vervolgens een artikel over hebben geschreven. Facebook, dat nauw samenwerkt met de NAVO, vondt dat de informatie in het artikel een gevaar vormt voor het valse wereldbeeld dat in stand wordt gehouden door de media. Een druk op de knop, en voila: censuur in Nederland is terug van weggeweest.

Wilt u een denktank die terroristische aanslagen, oorlog en censuur in de media bepleit zien samenwerken met Facebook om democratie en verkiezingen wereldwijd te beschermen? Zo ja, goed nieuws! Want hoe komt het eigenlijk dat Facebook – dat zichzelf een ‘sociale medium’ noemt – scheidsrechter speelt bij het bepalen van de waarheid? En waarom helpt Facebook het in stand houden van de valse realiteit dat in stand wordt gehouden door de media? Zijn het Facebook medewerkers die bepalen welke pagina’s geblokkeerd worden, of worden deze beslissingen door iemand anders genomen? Je vragen worden vandaag eindelijk beantwoord!

NAVO

Om te begrijpen waarom Facebook ons (red. De Stille Waarheid) als een ”gevaar” ziet, moeten we terugblikken naar mei 2018. Dat is namelijk het moment dat Facebook een samenwerking aanging met een denktank die gefinancierd wordt door wapenfabrikanten, verschillende afdelingen van het Amerikaanse leger en landen in het Midden-Oosten om ”het democratische proces te beschermen.” Dit is niet zomaar een denktank: de Amerikaanse sociale media-gigant heeft de taak uitbesteed aan de propagandavleugel van de NAVO, de Noord-Atlantische raad. U leest het goed. De NAVO bepaalt tegenwoordig wat er op Facebook mag staan, en wat niet. Het is namelijk niet Facebook dat ons als een ‘gevaar’ ziet, maar de NAVO.

Voor de niet-ingewijden fungeert de Atlantische Raad als de belangrijkste belangenvereniging van de Amerikaanse alliantie. En de methoden zijn vrij eenvoudig: het verleent stipendia en namaak academische titels aan verschillende activisten die aansluiten bij de agenda van de NAVO. Zo worden lobbyisten van de ene dag op de andere ‘experts’, terwijl de onderneming een neutrale glans opbouwt, die zelden (of nooit) wordt uitgedaagd door westerse media.

Lees verder bij de stille Waarheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.