Coronapaniek – wat zeggen de cijfers?

blank
De grijze golfbewegingen geven de ‘normale’ maxima en minima van de aantallen weer.

Het is duidelijk dat er mensen zijn, die angst hebben voor het Coronavirus. En dat is voor deze mensen heel vervelend, vooral omdat angst wel reëel – maar meestal niet rationeel is. Dit is dan ook het grote succes van de media te noemen.

Mensen die angst hebben kan men alleen de raad geven: Stop onmiddellijk met nieuwsberichten kijken!
a) er wordt niets nieuws gemeld en
b) de beelden die ons gepresenteerd worden pakken ons. En we raken verslaafd aan de illusionaire bevestiging dat onze angst terecht is.

Maar is de angst werkelijk terecht? Waar stoelt deze angst op? Wordt er in de nieuwsberichten ook echt niets nieuws gemeld? Nee, zoals bijna alle cijfers die gepresenteerd worden cumulatief (optellend) zijn, waardoor de grafieken alleen maar kunnen stijgen, zo wordt ook de angst via de media alleen maar “gesteigert” door herhalingen van dat wat we al wisten.

De toename van angst is een belangrijk instrument, het bevordert de gehoorzaamheid van het volk.

 

Cijfers

Alleen naar getallen kijken is niet heel eenvoudig. Er moet wel gekeken worden wanneer, waar en hoe getallen tot stand komen. Zo hanteren alle landen verschillende omgang met cijfers en verschillen protocollen. Welke landen hanteren bijvoorbeeld mét of dóór Corona als sterfte cijfer? Dat is nogal een verschilletje.

blankOpmerkelijk is dat het hiernaast afgebeelde lijstje van het CBS al geruime tijd niet meer geactualiseerd wordt. Deze lijst geeft het totale sterftecijfer per week aan. Niet door Corona maar van elk sterfgeval in Nederland, het natuurlijk verloop dus. Wij vermoeden dat het confronterend wordt wanneer uit de cijfers blijkt dat er niets aan de hand is.

Vergelijk bijvoorbeeld Nederland met Duitsland. Dan krijg je de indruk dat we hier in Nederland alleen maar prutsers in de zorg hebben. Ook in vergelijking met België heeft Nederland een veel hoger sterftecijfer in verhouding tot de positief geteste personen. Ook schijnen er in Nederland weinig tot geen mensen beter te worden.

Nu kan je natuurlijk wijzen naar de totaal uitgeholde en “gerationaliseerde” zorg in Nederland, door de privatisering. Dit heeft zeker ook zijn uitwerking maar verklaart niet alles.

Nederland test gewoon veel minder snel dan Duitsland. In Duitsland hoef je maar piep te zeggen en je wordt getest. Daarom sterven in Nederland 1 op de 12 positief geteste personen, 7x meer dan in Duitsland waar dit ongeveer bij 1 op 85 ligt.

Wanneer je de Duitse verhouding tussen sterfgevallen en positief geteste personen op het Nederlandse sterftecijfer toepast, moeten er minsten 100.000 positieve mensen in Nederland rondlopen. (Ervan uitgaande dat de gezondheidszorg hier een gelijke standaard heeft als in Duitsland) Ook dit is natuurlijk nog veel te laag want we hebben de verhouding genomen tussen sterftegevallen en geteste personen.

 

Goed nieuws

Het werkelijk aantal van besmette personen in Nederland moet dus een veelvoud van deze 100.000 zijn en zal zich dus minstens rond de 1 miljoen mensen bewegen en dat is een belangrijke vondst. Hieruit blijkt dat er maar heel weinig mensen ziek van worden. Het schijnt dus allemaal wel mee te vallen.

KIJK NAAR DE CIJFERS

Blijf naar cijfers kijken en vergelijk deze met het natuurlijke sterfte verloop, de normale jaarlijkse griep golf enz. enz.

Coronapaniek – wat zeggen de cijfers?

 

Coronavirus en Bill Gates:
Onbeantwoorde vragen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.