Corona-weetjes – Russische Federatie

Een onverklaarbaar feit

blank
Rusland, met in he rood het onafhankelijke district Chanty en Mansi (Ханты-Мансийский А.О.)

Ik was benieuwd hoe het de Russen vergaat in de strijd tegen Corona, je hoort er hier immers niets over.

Op de site van de Russische corona-monitor zag ik tot mijn verbazing dat het autonome district Chanty en Mansi op plaats 6 van de zwaarst getroffen gebieden staat. (Moskou staat uiteraard op plaats 1) Chanty en Mansi telt meer dan 10.000 besmettingen op een totale bevolking van 1,6 miljoen. Daarvan zijn gelukkig maar 75 overleden. Chanty en Mansi ligt in Noord-West Siberië en heeft een bevolkingsdichtheid van 3,13 per vierkante kilometer (Nederland heeft er 411,3/km²).

Een enorm gebied dus, afstand houden zal daar niet echt een probleem zijn.

 

Chanty-Mansijsk (Ханты-Мансийск) van een site met Russische steden.
Klik hier voor een leuk reclame-filmpje met een irritant muziekje.

De hoofdstad Chanty-Mansijsk telt ongeveer 100.000 inwoners, dus ook niet echt een urbaan centrum. Het is een ruim opgezette, moderne stad, die omstreeks 1930 bijna geheel is herbouwd.

De enige verklaring die ik zou kunnen bedenken voor de vele besmettingen, is dat de bevolking bijna in zijn geheel is getest en dat men daarbij ook wel heel wat besmettingen heeft aangetroffen.

Voor Corona geldt de simple regel: hoe meer je test des te meer besmettingen er zijn. Testen op besmettingen is alleen van nut om te weten wie er wel of niet onder quarantaine gesteld zou moeten worden.

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.