Corona, de opkomst van een nieuwe religie

 

Het artikel Minkukels van Karin Spanik inspireerde mij voor de volgende reactie daarop.

De gelovigen

 1. Voor mijn part geloof je in Corona, maar waarom dwing je mij, me aan jouw geloof te onderwerpen?
 2. Voor mijn part geloof je in Corona en negeer je gewoon de feiten.
 3. Voor mijn part geloof je in Corona, en ja ik kan dat zelfs begrijpen.

M.b.t.

 1. De corona ketters worden (nog niet) buitengesloten van het sociale leven, maar dit zal zeker gaan gebeuren. Mensen die niet gehoorzamen, of de DRINGENDE “adviezen” niet opvolgen, zullen hinder gaan ondervinden om aan het sociale leven deel te nemen. De vrije toegang tot allerlei diensten, maar waarschijnlijk ook in de horeca ed. zullen de niet volgers gaan voelen.
  Men test dit nu al in het openbaar vervoer. Ongevaccineerden zullen straks nog zeer weinig bewegingsruimte krijgen.
 2. De Corona test die wordt doorgevoerd KAN GEEN besmetting vaststellen. Ook al wordt er in de media consequent van nieuwe besmettingen gesproken, dit is onwaar en is mild uitgedrukt, grove misleiding.
  De Corona test reageert zeer nauwkeurig op een fragment van het Corona virus en kan geen besmetting aantonen.
  Iedereen die enigszins kan lezen weet dat de stijging van “positieven” ontstaat door het vele testen, ondersteunt door de normale seizoensstijging.
 3. Ja ik begrijp de Corona gelovigen goed. Ons volledige leven staat op z’n kop, ons leven is ontwricht. Alles waarvan we dachten dat het normaal was, staat op losse schroeven. Wij moeten ons, onder dreiging van boetes, zelfs van elkaar sociaal distantiëren.
  De vlucht in een religie, in een bijgeloof, is dus te begrijpen.

Waar haal je de moed dan nog vandaan om in deze situatie ook nog te gaan twijfelen aan de goede bedoelingen van onze beleidsmakers? Moet ik zelf op zoek gaan of zo? Moet ik zelf op de aller achterste pagina van het RIVM of CBS de werkelijk relevante cijfers gaan zoeken?
Bijvoorbeeld hier CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/welvaart-in-coronatijd/gezondheid. Nix aan de hand, sterfte cijfer normaal.

Nee dank je, ik pak de strohalm en sluit me liever de grote religie aan. Ik geloof in onze grote leiders!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.