Chapajeva verdraait bewust uitspraken in Volkskrant over Poetin en apocalyps

blankDe Volkskrant publiceerde vandaag een uit het Engels vertaald stuk van Dina Chapajeva getiteld Vladimir Poetin en de apocalyps. De professor Russisch aan een Amerikaanse universiteit verdraait in dit stuk bewust wat bepaalde Russen zeggen.

Het is al bizar genoeg dat Chapajeva Poetin verwijt dat hij onmiddellijk terug zal slaan in het geval van een nucleaire aanval op Rusland. Alsof de Verenigde Staten niet precies hetzelfde zouden doen in het geval van een Russische kernaanval op hun land.

Wapenwedloop

De uitspraken van de Russische president moeten gezien worden tegen de achtergrond van de Amerikaanse dreiging het INF-verdrag met Rusland op te zeggen. Dit is een van de verdragen die een einde maakten aan de wapenwedloop van de Koude Oorlog en de kans dat Europa ooit een nucleaire ground zero zou worden reduceerde. In tegenstelling tot de Amerikaanse regering wil de Russische dit verdrag graag behouden. Laat u dat feit maar eens rustig op u inwerken.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!
 

Frustratie

De Russische uitspraken zijn dan ook eenvoudig te verklaren uit de frustratie over de onwil van Washington om er met de Russen uit te komen, zodat dit verdrag behouden zou kunnen worden en een nieuwe wapenwedloop voorkomen. Het is uit haar stuk echter overduidelijk dat Chapajeva de Russen die ze op de korrel neemt helemaal niet wil begrijpen of eerlijk weer wil geven.

Lees verder op Novini

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.