Buitenaardse waarschuwing

Dit bericht is van Joop Brussee
en verscheen op zijn blog OpenVuist

blankDe vraag voor het interview stond in een verrassende mail. Een afspraak volgde. Van achter het scherm van mijn computer tikte ik vragen in en antwoorden verschenen bijna onmiddellijk. Het is niet van belang wanneer de lezer dit interview naar het land der fabelen verwijst. Iedereen gelooft in het leven wat hij wil geloven.

Waarom valt mij de eer te beurt?
Toeval. Interviews geven wij op dit moment aan mensen over de hele wereld.

Wat moet ik me voorstellen bij buitenaards contact?
Niets. Onbelangrijk. Wij houden jullie een spiegel voor.

Hoe zit dat met de taal?
In technisch opzicht zijn wij verder dan jullie. Alles verloopt vanzelf. Elk interview wordt aangepast aan de locatie.

Mag ik uitgaan van een soort van invasie op dit moment?
Nee. We willen zoveel mogelijk mensen wakker schudden. Het is nog net niet te laat.

Hoezo ‘te laat’?
Vanuit ons standpunt in de ruimte zijn wij in staat onfrisse ontwikkelingen te zien. Spiralen waar te nemen. Jullie zijn vele jaren geleden een technologische richting ingeslagen. De voortgang is momenteel verontrustend.

Verontrustend?
Angst, leugens, dwang, vals spel, omkoping, een neerwaartse spiraal. Doorgeslagen materialisme, anarchie en complete chaos. Dat kan vrij snel helemaal verkeerd aflopen.

‘Verkeerd aflopen’, hoe zien jullie dat?
Plotseling een coup, waardoor het eindpunt van een startende nieuwe cultuur snel bereikt is. In plaats van samen die toekomst vorm te geven wordt de bevolking maatregelen en controles dwingend opgelegd. Onder het mom van klimaatverandering of virusgevaar. Een slecht pad, dat voorspelt weinig goeds. Neem Europa als voorbeeld: in de schaduw wordt de ene na de andere wet aangenomen. Dat vervreemdt mensen van alles en iedereen. Een slimme onderdrukking met allerlei handige trucjes is geen gezonde weg.

Dat gaat een keer knallen!?
Zo is het. In jullie communicatieve wereld zal de opbouw echt samen moeten, met alle lagen van de bevolking. Dat weten wij uit ervaring.

Hoe? Toch niet vanuit een totalitair systeem?
Denk niet in systemen. Wij geven richting. Mensen willen veilig overal in vrijheid op hun eigen manier het leven vorm kunnen geven. Met AI als hulpmiddel. Waar jullie behoefte aan hebben is een groot omvattend kader voor die noodzakelijke opbouw.

Zo. En wie gaat of moet dat kader dan bepalen?
Dagelijks zijn jullie omringd door leugens, onderdrukking, valse beschuldigingen, machtsmisbruik, corruptie, omkopen, censuur, ga zo maar door. Balans ontbreekt volledig. De beerput gaat open aan het eind van een tijdperk. Mensen zijn onzeker, zoeken houvast, zijn eenvoudig doodsbang te maken. Burgers willen veiligheid, bescherming maar de autoriteiten doen wat hun uitkomt, als cowboys. Het regeren van een verdeeld en angstig volk is eenvoudig, dus aantrekkelijk.

Wacht even. Waar hebben jullie het precies over?
Geld en macht. Machtshebbers hebben vrij spel, liegen en bedriegen erop los. Dat groepje superrijken geeft overal opdrachten en zorgt voor dekking. Correcties en controles vanuit journalisten, rechters, wetenschappers en ook vanuit de religieuze hoek zijn afgevallen. Iedereen roept wat, of het nu waar is of niet. Censuur lukraak ingesteld. Als dit zo doorgaat nemen perverse machtsspelletjes van boven alleen maar toe. Een alledaags voorbeeld. Iemand die heel rijk is heeft macht. Hij kan rustig in zijn auto zo hard rijden als hij maar wil. Boetes? Hij lacht. Het rijbewijs koopt hij eenvoudig terug. Zelf vindt hij dit de gewoonste zaak van de wereld.

Over de top?
Die oude cultuur is over de top, dat zou je kunnen zeggen, ja.

Wat valt jullie speciaal op?
Veel omkeringen, bewegingen en verstrengelingen. Soms bizar. Zoals onzinnige maatregelen van de overheid die vervolgens door een meerderheid van de angstige burgers streng verdedigd wordt! Opnieuw een spiraal. De regenten voelen zich gesteund en gesterkt. Gedragen zich nog vreemder, doen van alles in het wilde weg, in opdracht of vanuit eigen belang. Steeds dwingender waardoor angsten blijven toenemen!

Maar de promotie van een nieuwe wereldorde is in volle gang!
Zolang menselijke initiatieven in het klein, op plaatselijk niveau met de natuur niet omarmd worden en zich niet kunnen uitbreiden, zal meer ellende en armoede volgen. Zo zal een wo3 met succes psychologisch gewonnen worden. Denk na. Een nieuwe wereldorde van boven opgelegd! Steunend op technologische grondvesten. Zoiets mist elke menselijke basis. Dat betekent zowel richting- als inhoudsloos. Rampzalig.

Wat is nodig? Een oorlog voordat een nieuwe opbouw mogelijk is?
Op dit moment vindt destructie van boven af plaats. Een geplande afbraak. Op een gruwelijke manier. Wij waarschuwen. Wanneer hier het menselijk aspect eenvoudig genegeerd en vertrapt wordt, bestaat het gevaar dat de mensheid uitsterft en verandert in robotten of diersoorten.

Is er een concreet gevaar?
Ja. Vanuit dat groepje superrijken. Zij lachen wanneer overheden hun handtekening zetten. De regenten leggen vervolgens gedwongen maatregelen op aan burgers. Zij strooien zand in de ogen van het volk, vertellen mooie sprookjes, spelen mensen tegen elkaar uit, jojo-en met iedereen. Belonen zelfs verraders! Dat alles gebeurt vanuit de comfortabele zetel van de media die als spreekbuis volgens eigen zeggen de enige echte waarheid overdraagt.

Zien jullie lichtpuntjes in dit gruwelijke totaalbeeld?
Alleen vanuit de basis van mens en natuur kan een nieuwe cultuur groeien. Breed gedragen. Met techniek erbij als hulp. Gecontroleerd omgaan met AI dus. Dat is onze boodschap. Alles hangt af of het jullie lukt een leefbaar kader daarvoor te scheppen.

Maar, hoe moet dat? We hebben geen voorbeeld.
Dat is aan jullie. Wij waarschuwen en wijzen in een richting. We doen dat met een helikoptervisie vanuit de ruimte. We dringen niets op.

Intussen ons achterlatend met problemen, chaos en ellende: onbetaalbare klimaatplannen en een zwabberende pandemie om maar iets te noemen!?
Kruimels. Daar houden wij ons niet mee bezig. Zoals ook met die indirecte machten als gevaarlijke ngo’s, lobby’s met veel geld, opgebouwde en sterke destructieve netwerken over de hele wereld. In onze ogen zijn jullie afgegleden naar corruptie en maffia praktijken. Nogmaals, vanuit dwang levert dat een onmenselijk vervolg op.

Ja ja. Duidelijk. Bedankt.
Succes met het creatief zoeken naar een nieuwe humane toekomst!

Met een lichtflits werd het computerscherm schoongeveegd.

Joop Brussee

oktober 2020

 

1 gedachte over “Buitenaardse waarschuwing”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.