Boetsja

De beelden uit de stad Boetsja die momenteel door de grote persbureaus de wereld rondgepompt worden, doen denken aan de beelden die door de organisatie van de Witte Helmen in Syrië werden verspreid. Later bleek dat de heldendaden die deze Witte Helmen verrichtten, allemaal in scene gezet waren en gefinancierd werden door (vooral) de Britse geheime dienst. Het doel moge duidelijk zijn geweest: het demoniseren van Assad en Poetin in de (westerse) publieke opinie.

Ook al weten we wellicht achteraf dat de waargenomen beelden een onwaarheid voorspiegelden, missen ze hun werking niet.
We moeten dus alert- en ons er van bewust blijven dat het inzicht niet alleen door de waarneming kan ontstaan. Ons denken is onmisbaar om tot een eigen inzicht te komen.

Een kort chronologisch overzicht:

  • 30 maart: De Russen zijn verdwenen uit Boetsja
  • 31 maart: De burgemeester van Boetsja verklaard dat Boetsja bevrijd is en maakt geen melding van lijken
  • 1-2 april: De Oekraïense Nazi milities trekken Boetsja binnen
  • 2 april: Een film van de opruimwerkzaamheden door de Oekraïense politie, waarin geen melding van lijken.
  • 3 april: de pers stort zich op het gebeuren.
blank
Zelenski en de burgermeester van Boetsja in een pauze bij de herdenking (toen er net geen camera’s waren) – ze vermaken zich uitstekend.
https://t.me/BifFidU/8453

Het merendeel van de civiele doden dragen een witte band om hun arm. Dit was aanvankelijk een Russisch herkenningsteken. Vele civilisten droegen ook deze witte banden tijdens de Russische bezetting en het is niet onwaarschijnlijk dat, als het al om doden gaat, deze slachtoffer zijn geworden van de “zuiveringsacties” van de Oekraïense Nazi-milities.

Ook het door Franse journalisten beschreven feit dat een van de gedode personen een Oekraïens paspoort in de hand had, ondersteunt de hypothese van de Russische oorlogscorrespondent Kots:

Een Oekraïens paspoort omhoog houden heeft alleen zin tegenover Oekraïense militairen – als een poging om hen hopelijk ervan te weerhouden te schieten.

Rusland heeft inmiddels al twee keer een urgente zitting van de VN Veiligheidsraad aangevraagd. Deze wordt door Groot Brittannië geblokkeerd.

De voormalig afgevaardigde(1)“voormalig” alleen omdat zijn partij, Oppositioneel Platform voor het Leven, inmiddels is verboden. Zelenski heeft op 20 maart 11 partijen verboden van de Verchovna Rada, Ilya Kiva zei dat wat in Boetsja is gebeurd een geplande actie was van de Oekraïense contraspionage met de hulp van de Britse MI6.
Kiva zei (https://t.me/realCRP/4165):

“Ze arriveerden bijna in de ochtend, zetten het gebied af, strooiden de lijken uit en dreven vervolgens de journalisten erheen. Daartoe keerde die clown Zelenski terug om de belangstelling van de internationale pers te wekken voor de vermeende tragedie die zich had afgespeeld, maar dat was allemaal een leugen. Dit is allemaal een voorgeprogrammeerde productie die in de eerste plaats agressie en haat bij je zou moeten opwekken, maar zo was het niet.”

Nog een kanttekening: boze tongen beweren dat voor de plaats Boetsja is gekozen, omdat de naam aan het Engelse woord butcher (slager) herinnert, en dus voor Angelsaksen makkelijk te onthouden is.

Voetnoten[+]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.