Amerikaanse kolonel: we dringen er bij Oekraïners op aan om zinloos te sterven

Dit bericht verscheen op RT-Deutsch

In een interview met Fox News verklaarde een gepensioneerde Amerikaanse kolonel, dat de gevechten in Oekraïne zo goed als voorbij zijn. Het doel van de Russen is een neutrale staat, en die moet hun gegeven worden.

blankDouglas McGregor is een gepensioneerd kolonel van het Amerikaanse leger die, als Trump de verkiezingen van 2020 gewonnen zou hebben, zelfs als ambassadeur van de VS in Duitsland genoemd werd. In een interview met de Amerikaanse zender Fox News gaf hij te kennen dat een neutraal Oekraïne gewoon zou moeten ontstaan.

Op de vraag wat de doelstellingen van Vladimir Poetin waren, antwoordde hij dat Poetin de afgelopen vijftien jaar had gewaarschuwd dat hij geen Amerikaanse troepen of raketten aan de grenzen van Rusland zou dulden. Het Westen heeft dat gewoon genegeerd.

“Net zoals we hun troepen en raketten in Cuba niet zouden tolereren.
We negeerden Poetin en hij heeft gehandeld. Hij kan onder geen enkele omstandigheid toestaan dat Oekraïne lid wordt van de NAVO.”

De gevechten in Oost-Oekraïne zijn zo goed als voorbij. “Bijna alle Oekraïense troepen zijn al omsingeld. Er is een concentratie van ongeveer 30.000 tot 40.000 troepen in het zuidoosten. Als ze zich de komende 24 uur niet overgeven, denk ik dat de Russen ze uiteindelijk zullen vernietigen.”

Dat is de reden voor de onderhandelingen die Vladimir Selensky voert. “Het spel is uit en hij moet onderhandelen om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.”

Onbevestigd is zijn verklaring dat de VS, en zelfs VS-president Biden zelf, Selensky hadden verzekerd dat zij achter hem stonden in het besluit om Oekraïne neutraal te houden.

“En ik denk dat Vladimir Poetin dat zal doen, voor het westen van Oekraïne, aan de andere oever van de Dnjepr. Wat het oosten betreft, waar hij nu is, weet ik nog niet wat zijn voorstelling is. Of dat weer een republiek wordt, en verbonden met Rusland, want dat is historisch Russisch grondgebied, maar West-Oekraïne is dat niet.”

Het gaat om de neutraliteit van de Oekraïne naar het voorbeeld van Oostenrijk of Finland. In geen enkel opzicht over een conflict met de NAVO.

“Wij beschuldigen hem van dingen die hij niet wil doen, op de voor ons gebruikelijke manier om hem en zijn land te demoniseren. We mogen niet vergeten dat Oekraïne op de lijst van 158 landen wat corruptie betreft op de vierde plaats van onderen staat. Het is niet de liberale democratie, het lichtende voorbeeld waar iedereen over spreekt.”

Selensky gooide ook journalisten en politici van de oppositie in de gevangenis.
“We moeten ons erbuiten houden. Het Amerikaanse volk vindt dat we erbuiten moeten blijven. De Europeanen willen ook wegblijven.”

McGregor veroordeelt de wapentransporten als een aansporing om Oekraïners in een zinloze strijd te sturen.

“Wat werkelijk verontrustend is, is dat wij enerzijds geen troepen willen sturen, maar anderzijds de Oekraïners dwingen te sterven in een zinloze strijd die zij niet kunnen winnen. Als dit niet stopt, creëren we een grotere humanitaire catastrofe dan alles wat er ooit is geweest.”

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.